LMP: A kormány csökkentse 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját!

2020. augusztus 22. 13:02
Schmuck Erzsébet közölte, a törvénymódosító javaslat mellett aláírásgyűjtésbe is kezdtek azért, hogy a kormány csökkentse 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 27 százalékról.

„Az LMP törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy jogszabály mondja ki az alapvető élelmiszerek 5 százalékos forgalmi adóját” – mondta a párt társelnöke szombati budapesti, a Facebookon online is közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet közölte, a törvénymódosító javaslat mellett aláírásgyűjtésbe is kezdtek azért, hogy a kormány csökkentse 5 százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 27 százalékról. „Különösen a zöldségek és a gyümölcsök ára szökött a csillagos egekbe", így a vásárlásukat sok család már nem is engedheti meg magának” – fogalmazott. Kiemelte, a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében kezdeményezik, hogy a kormány azonnal korrigálja a nyugdíjakat, ha az infláció több mint 1 százalékkal magasabb az év eleji nyugdíjemelésnél. „Az LMP emellett azt is követeli, hogy a kabinet - többéves bevezetés helyett - azonnal adja oda a nyugdíjasoknak a tizenharmadik havi nyugdíjat” – tette hozzá Schmuck Erzsébet.

Kanász-Nagy Máté, a párt elnökségének titkára közölte, az áfacsökkentés azt jelentené, hogy egyik napról a másikra akár több száz forinttal csökkenhet a gyümölcsök ára. Hangsúlyozta, az újpesti önkormányzat augusztus végétől az ottani piacon beváltható ötezer forintos utalvánnyal segíti a nyugdíjasokat.

(MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés