A nyelvcsaládfa-elméletre épített őstörténet már jelentőségét veszítheti

2020. augusztus 17. 17:43

Szabados György
Magyar Nemzet
Megjelent a Magyar Narancsban egy cikk, amelyben tudományos kutatók is kifejtették fenntartásaikat, és ezekre viszont már illik válaszolnom.

„Ismeretes, hogy ősszel átdolgozott történelemtankönyvek állnak a közoktatás szolgálatába. Kétszer két tankönyvről van szó, hiszen az 5. és a 9. osztályos diákoknak megújult a korábbi »NTK-s« és az újgenerációs »OFI-s« tankönyv. Az átdolgozás csapatmunkában készült, ezért a folyamat egészéről nem vagyok illetékes egyedül nyilatkozni. (Annyit megjegyzek, hogy kiváló és korrekt kollégákat ismertem meg!) Nekem a szakmai alapról kell szólnom. A korai magyar múltat sok tekintetben újszerűen mutattuk be, és ezért »történészileg« én felelek. Mindezek hátteréről már nyilatkoztam a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete kérdéseire válaszolva: ez a beszélgetés június 26-án vált elérhetővé a honlapjukon.

A tankönyvekben foglaltakért napi politikai bírálatokat is kaptam. Ezek önmagukat minősítik, velük így nincs dolgom. A beszélgetés óta megjelent a Magyar Narancsban egy cikk, amelyben tudományos kutatók is kifejtették fenntartásaikat, és ezekre viszont már illik válaszolnom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem egy németből magyarrá még csak kisebb színvonalon konvertáló német-magyar pap-féle írástudónak írásmódja ez.

Például leírta egyszer a határozott véleményét, névetimologizálgatva is hogy Raffay Ernő zsidó.
Nekem ez lefesti az észjárását elegendően.

Te borkai zsolt vagy? :-)

[ Tudjátok kedves olvasók :) ,
"keresztény családapa" uszkve borkai zsolt októberi pályafutása óta rezidens kommentelő nick . Szerintem akár ateista Loretta-apuka is lehet ;-)
És képes a fenti kérdéstípusokra abban a "hiszemben" hogy aki (többes számú parthus hercegekből) egy parthus herceg inkább kíván lenni az vajon fókavadász -e. Értsétek: Nincs is feltétlenül szó Badinyi vagy mások Jézus-parthus-herceg gondolatfonaláról csakcsupán eszkimó grizlivadász szeretnél é lenni vagyinkább vadászgatófőarisztokrata. pont.)

Értem én hogy te inkább mi lennél, ámde Ha Badinyi nak a Jézus egy parthus herceg volt féle gondolatfonaláról akarna valaki fonalazni, akkor a miért jobb az egyik a másiknál kérdésEDre nagyon lekerekített a válasz.

T.i. azért, mert Jézus foglalt (lefoglalt kultúr elem ) , ő régóta zsidóként megismerhető történelmi alak.

" -Egyébként tegnap vettem egy tésztaszűrőt Liverpoolban" (Arthur Willkins)

Lássuk csak: őszi napéjegyenlőség -- lombhullás ! :-))

Nna nem ezért de az avarok nyelvével és az avarok kincsével tarsolyunkban...,
sőt mivel a finnugor népek a népesség volumen el valójában NEM hanyagolható elnevezéslogikája szerint inkább például Ungro-Finn (csoport)nevet kaphattak volna:

Ezek itt avarsági sőt magyarsági népek itt! :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában