Épp a „nyitás” eredménye a templomok elnéptelenedése

2020. augusztus 15. 17:21

Megadja Gábor
Telegram
Akik azt hiszik, hogy a lazáskodó papok tudnak evangelizálni, azok nem értik a vallás működését.

„Akik azt hiszik, hogy a lazáskodó papok tudnak evangelizálni, azok nem értik a vallás működését.

Vatikán II óta divat ezt a baromságot hangoztatni, hogy az egyháznak állandóan »nyitnia kell«, meg »haladnia a világgal« (ahelyett, hogy megmozgatná a világot, ami egészen más). Épp a »nyitás« eredménye a templomok elnéptelenedése, az egyház elnőiesedése és egyre homokosabbá válása.

A zógenannte »fiatalok« nagyjából mindenhol inkább vevők a keményebb vonalas sztorikra (protestánsoknál a fundamentalistákra, katolikusoknál a tradicionalistákra), mint a kumbájjázó kereszténységre. Nem véletlenül: utóbbiban annyi erő van, mint egy sztenderd hímnemű liberális újságíróban. Hodász atya és a hozzá hasonlók nem evangelizálnak senkit sem, maximum hivatkozási alapot adnak a bezzegkeresztényekért fohászkodó libsiknek. Ez nem a kereszt cipelése, hanem a napos oldal keresése.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindig jól szórakozom azon, amikor a balliberálisok értekeznek a kereszténységről.

Nem az érveit, hanem a személyét támadod. Ez a te szinteden, az irigy proletár szintjén bejön.

Szánalmas, amit művelsz. Hozod, ami a libsik sajátja.

Az egyházak legnagyobb hibája volt a kommunizmusban besározódott tagjainak megtartása, hasonlóan a szexuális visszaéléseket elkövetőkéhez.
Az emberek nem szeretnek gyengékhez csatlakozni.

Kár lenne Hodász atyával igazságtalanul bánni. Jó pap, s a lelkipásztori útkeresése közben természetes, hogy vannak kisiklások, túlzások, vitatható eszközök, sikertelenségek. Kívánom neki, hogy ez az átmeneti megbicsaklás ne legyen kárára, hanem épp fordítva, javára váljék. Ha ő is úgy akarja, újból felszálló ágba kerül a működése. Sok kegyelmet kérek imáimban a számára.

Inkább a gyülekezetiközösségét írnék hitközség helyett. Az is van, de más.

a gyülekezet közössége, de mindegy

No persze, a budapesti alpolgármesterek, meg szakértők által felnyalt pénz miatt is beszólogattok a Városházának!... ja, nem

Aztán mi ez a VS? Nektek halvány gőzötök sincsen a kererszténységről, de azért tanácsokat adtok a keresztényeknek! A politikátokat meg az irigységre alapozzátok. Nincs ebben semmi vs. Mindkettő ugyanaz. Okádék balliberális...

Igen, tudjuk, te betekintesz parlamenti bizottságok zárt ülésének jegyzőkönyveibe, miért pont Megadja szerződéseit ne látnád!

Igen, tudjuk, te betekintesz parlamenti bizottságok zárt ülésének jegyzőkönyveibe, miért pont Megadja szerződéseit ne látnád!

Engem ugyan nem érdekel. Annál inkább az egyoldalú moralizálás. Amikor valaki szálazza Megadja szerződését, de nem érdekli Jámbor András szerződése. Vagy hallgat róla. Mert ha az egyikre nincs szükség, akkor a másikra se...

Igen, ez a katolikus neve. A gyülejkezet

Igen, ez a katolikus neve, a gyülekezet a protestáns.

Olyan szomorú néha egészen kicsi falvakban a két, három templom, ahová már nem nagyon járnak.

Szegényebb lenne a magyar szellem a protestánsok nélkül, de talán jobb egy országban főleg egy vallás, amit viszont tartanak is. Egy evangélikus ezt a képzeletbeli világot, persze, hajlamos úgy elképzelni, h., stb., de olyan ez, mint a jó anya, apa,, mindenki úgy gondolja, h. az övé a legjobb, talán a képzelet is szegény ahhoz, h. mást higgyen és ez jól is van így.


Ez kissé vázlatosra sikerült, elnézést!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés