Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat

2020. augusztus 14. 15:48

Varju László
Facebook
A magyar gazdaságot ért történelmi pofon mindennél világosabban mutatja a kormány tehetetlenségét és tehetségtelenségét.

„Történelmi pofon a magyar gazdaságnak: Orbánék ismét magukra hagyták a magyarokat
Bár a Pénzügyminisztérium a járvány kezdetén 10 százalékos visszaeséssel számolt, a magyar gazdaságot a második negyedévben ennél sokkal nagyobb, 13,6 százalékos recesszió sújtotta. Ekkora hanyatlás még 2009-ben, a gazdasági világválság közepén sem történt. A Fidesz által a végtelenségig kivéreztetett magyar gazdaságot teljesen felkészületlenül érte a járvány, Orbánék pedig képtelenek voltak kezelni a kialakult helyzetet. Sőt, azóta sem tudnak mit kezdeni a munkahelyek megszűnésével, a családok elszegényedésével, és azzal a kétségbeejtő helyzettel, amibe a nyugdíjasok kerültek.
Mi, európai magyarok már meg sem lepődünk azon, hogy az illiberális gazdaságpolitika hazai pápái ismét elszámolták magukat, és persze újra magukra hagyták a magyarokat. A Demokratikus Koalíció szerint a magyar gazdaságot ért történelmi pofon mindennél világosabban mutatja a kormány és a fideszes gazdaságpolitikusok tehetetlenségét és tehetségtelenségét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Varjú akkor is károg, amikor nem kellene: nyilvánvaló tény - EU statisztikák igazolják -, hogy a magyar gazdaság a legjobbak egyikeként kezelte a válságot.

"Ekkora hanyatlás még 2009-ben, a gazdasági világválság közepén sem történt."

Arról az időszakról tetszik beszélni, amikor a lengyel gazdaság 2 %-ot növekedett?

Szerencsétlen nyomorult szar ember, mint a DK-sok többsége.
De ez ott is a legalja legalja.

A kommunistáknak az emberélet sohase számított, csak a vas és az acél termelése:
A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edupowerkillsNOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: Chinas Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népirtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edupowerkillsNOTE5.HTM

A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or.blog

A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek.
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afganisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1, 072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek.
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

Ez összesen 148,705,610 idő előtt, erőszakkal elpusztított élet.

"Ekkora hanyatlás még 2009-ben, a gazdasági világválság közepén sem történt."

Így az nyilatkozik akinek fél cédulája van.

A 2009 évi válság pénzügyi válság volt és nem járványveszély. Nem áll le a gazdaság, azonban a devizában történt eladósodás, a kormány nem megfelelő válságkezelése, a fogyasztás drasztikus csökkenését vonta maga után, amely kihatott a termelésre. Mindennek ezt követő évekre is negatív hatást gyakorolt.
Így, amennyiben 2009 válság tekintetében az összes tényezőt figyelembe vesszük, akkor az országot kétszer akkora kár érte, mint ami a mostani járvány esetén.
Abban is biztos vagyok, ha a járvány időszakban a DK lett volna kormányon Magyarország ismét a csőd szélére kerülünk. Megjegyzem: Magyarország már 2006 évben csődközelben támolygott.

Végezetül, Magyarország teljesítménye 2020. első félévében megközelítően hasonló Németországéhoz.

Még annyit, hogy az első féléves GDP teljesítés 93,9 %. Vagyis a féléves csökkenés 6,1 %. 2009 pénzügyi válság idején éves szinten a csökkenés magasabb volt. és nemcsak a GDP csökkent, hanem ugyanilyen mértékben a fogyasztás is. A kormány válasza pedig állami szolgáltatás csökkenése, bérek befagyasztása, létszámcsökkentés adóemelés volt.

Ugye az ám a nagyszerű liberális demokratikus válságkezelés, gyurcsányi-bajnai módszerrel.

Sok nélkülözhető, vagy fölösleges valami, vagy valamik és a vele járó ügyintézés nem készült el.

Varjú!

Mit gondolsz, a nép miért küldött el Titeket a fenébe? Azért mert jól kormányoztatok? Lassan kihaltok, mint a TSZ elnökök és párttitkárok, 22-ben 1 százalék sem lesz....

Rólad, Rákosi és Kádár nemzedékéről beszéltem.......vigyázz magadra, most megint nem érdemes orvoshoz menni.........hullanak az öregek.

Laci!


A Pannónia utcai sörözők mélyén a napokban Marosánról, a 48-as egyesülésről, a baloldali antiszemitizmusról vitatkoztunk. Marosán ceglédi , szociáldemokrata nagygyűlésen mondottbeszédéről, amikor az alábbiakat mondta:

" Nézzék csak, mi áll a közérdeklődés központjában és hogyan foglalnak állást az emberek? vannak, akik azt mondják, hogy a "szovjetek" menjenek haza, rövid feszültség után éljenzés és taps volt a válasz. És vannak, akik szerint a kommunistákat verjük agyon, ! Kitört a viharos taps. És vannak, akik azt mondják: azokat a zsidókat, akik megmaradtak, küldjük a krematóriumba. Olyan taps tört ki, hogy megdöbbentem. ....Látják kérem, ez a fasizmus..."

Laci, most mi áll a közérdeklődés középpontjában? Kik és mit tesznek azért, hogy a fasizmus árnyéka ne tűnjön el? Szerinted ma egy hasonló "baloldali" gyűlésen mit mondanának ezekre az emberek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés