Az MSZP uniós forrásokból finanszírozná az ellenzéki médiát

2020. augusztus 14. 11:06

Ujhelyi István szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra.

2020. augusztus 14. 11:06
null

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője azt kezdeményezte, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban címzett költségvetési források álljanak rendelkezésre a független tényfeltáró média támogatására. Ujhelyi István pénteki online sajtótájékoztatóján közölte: kezdeményezéséről tájékoztatta a német soros elnökséget, az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőit is.

Arról beszélt: jelenleg 11 uniós pályázat támogatja a „kormányzati bődületes agymosáskampányoktól” független médiát, hangsúlyozva, hogy ezek az orgánumok a szabad tájékoztatás és az információszabadság fontos eszközei. Kevés a forrás és „még mindig nem érti az európai intézményrendszer, hogy az európai demokrácia, a mi uniónk, a békénk, a stabilitásunk függ attól”, hogy eljutnak-e a valódi információk az egyes európai lakosokhoz – érvelt a szocialista párti politikus. Az EP-képviselő szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra, így próbálva megakadályozni a tőle független, a valóságot híven tükröző anyagok megjelenését.

(MTI)

(Nyitókép forrása: Facebook.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hattori
2020. augusztus 17. 22:17
az nem lenne más, mint idegen befolyás. fura lenne, hogy egy szövetség a tagország kormányának ellenzékét támogatja.... ez mi, ha nem idegen hatalom érdekeinek képviselete, azaz hazaárulás!?
Leo3
2020. augusztus 16. 07:32
Van még valaki, aki komolyan veszi ezt az ostoba Újhelyinek nevezett bohócot?
balbako_
2020. augusztus 16. 06:05
Érdekes, hogy amikor a média 100%-ban balliberális kezekben volt akkor nem kellett független tényfeltáró média, csak most! Egyébként a független tényfeltárás máig zokogva siratott zászlóshajója a dicstelenül kifingott Népszabadság annyira független volt, hogy a lap első oldalán szerepelt, hogy a Magyar Szocialista Párt lapja.
nempolitizálok
2020. augusztus 15. 13:40
Valahol érthető, a sok pénzbe kerülő, nem túl hatékony orbánfikát már elkötelezett ballibsi vállalkozó sem akarja finanszírozni. Hiába magyarázták évekig az "újságíróknak", hogy elég lenne a fele arc is fele fizuért, azok már Gyurcsányék alatt megszokták a laza melót sok pénzért és azóta senki más nem tud írni, csak ők. Szerintük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik