Az MSZP uniós forrásokból finanszírozná az ellenzéki médiát

2020. augusztus 14. 11:06
Ujhelyi István szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője azt kezdeményezte, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban címzett költségvetési források álljanak rendelkezésre a független tényfeltáró média támogatására. Ujhelyi István pénteki online sajtótájékoztatóján közölte: kezdeményezéséről tájékoztatta a német soros elnökséget, az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőit is.

Arról beszélt: jelenleg 11 uniós pályázat támogatja a „kormányzati bődületes agymosáskampányoktól” független médiát, hangsúlyozva, hogy ezek az orgánumok a szabad tájékoztatás és az információszabadság fontos eszközei. Kevés a forrás és „még mindig nem érti az európai intézményrendszer, hogy az európai demokrácia, a mi uniónk, a békénk, a stabilitásunk függ attól”, hogy eljutnak-e a valódi információk az egyes európai lakosokhoz – érvelt a szocialista párti politikus. Az EP-képviselő szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra, így próbálva megakadályozni a tőle független, a valóságot híven tükröző anyagok megjelenését.

(MTI)

(Nyitókép forrása: Facebook.)

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval az EU politikai nézetek szerint diszkriminálva osztaná a pénzt. Ez
fasza. Egyébként tudtommal ellenzéki média nem létezik, csak objektív
és független sajtó van, úgymint az index_No1, index_No2, index_No24
és index_No444. Mert nincs másik.

Az mszp itthon mindent ingyen akar, saját magát meg brüsszelből finanszíroztatná. Mindenkit fejős tehénnek néz. Kér évig még olvasgathatjuk őket, aztán úgysem kerülnek be a Parlamentbe.

Az nem probléma, egyből létrejönnének független és objektív civil újságíró szervezetek, csak jöjjön a pénz, és lehessen szidni a kormányt.

Érdekes elképzelés. Arra kíváncsi lennék, hogy ha mondjuk hatalomra kerülnének, mivel indokolnák, hogy az EU csak ne támogassa az ellenzéki újságírást (mert hogy azt mondanák, arra mérget lehet venni - mindig elvekre hivatkoznak, és azokat az elveket gyakrabban cserélik, mint az alsóneműiket)
Tehát azt pártolnák, hogy az EU nyíltan avatkozzon bele a tagállamok választásaiba, és ássa alá a megválasztott kormányok működését? Minden tagállamban legyen így, ott is, ahol éppen baloldali kormány van, például a Franciáknál? Ha nem, akkor miért nem? A nemzeti kisebbségek is jussanak médiához mondjuk Romániában? Ha nem, akkor ismét: miért nem?

És persze Ujhelyi kapcsán soha nem lehet nem feltenni azt a kérdést, hogy mi van a szegedi bírókkal? Korrumpált bírók ítélkeztek a Szeviép ügyében? Miért nem kap ez az ügy folyamatos sajtónyilvánosságot? A baloldal folyamatosan a bírók függetlenségére hivatkozik, miközben úgy tűnik, pont a baloldal rendszeresen befolyásolta a bíróságok működését. Mit lehet tenni, hogy az ilyen ügyek ne ismétlődhessenek meg?

Osztogatni - fosztogatni
Az MSZP Magyarországot már majdnem a csődbe vitte, most az EU-t is csődközelbe lavíroznák.

Az EB-nek van már magyar nyelvű ( is) csatornája. Az egyiptomi Naguib Sawiris ( és családja) menedzseli és többségi tulajdonos. Újhülyének megvan a pogram.

Kísértet járja be Európát - a kommunizmus kísértete. ( Marx, Engels, aztán Lenins)

Star Wars
Józsi bácsi elég korán eladja portékáját, este megy a vonat, van ideje, pénze, beül egy pláza moziba. A Star Wars 4. megy. Kijön a vetítés végén, visszarakja kalapját, és így szól magában: "Na én ezt az egészet nem hiszem el!'

Szép gyűjtemény, köszi!

Újhelyi ilyen hazugságokkal is lopná az EU adófizetők pénzét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés