Vidnyánszky, a „román”

2020. augusztus 13. 12:50

Békés Bence
Magyar Nemzet
Gyurcsány felheccelt törzsrajongóinak véleménye ez Vidnyánszky Attiláról.

„Arról az emberről, aki kisebbségi létben, a Szovjetunió állampolgáraként ismerte meg a magyar kultúrát, vált őrzőjévé és alakítójává. Munkássága felbecsülhetetlen értékű abban a romlásban, amit a kommunizmus, majd a rendszerváltást követő évtizedek fogyasztói kultúrájának elterjedése okozott. Gyurcsány mégis üldözéssel és vagyonelkobzással fenyegeti, mert nem tetszik neki egy kormányzati intézkedés. Teszi ezt az ellenzék vezetőjének pozíciójából, a kultúra védelmére hivatkozva.

A vörösterror népbiztosi mentalitásával megfogalmazott fenyegetésre azonnal reagál a DK-szimpatizánsok keménymagja, ők egyenesen Romániába zavarnák »vissza« a Beregszászról származó művészt. Annyi földrajzi ismeretük és műveltségük sincs az évtizedek óta magyarellenes gyűlölettel uszított embereknek, hogy helyesen betájolják a valaha Magyarországhoz tartozó városokat, országrészeket. Közéjük dobta prédaként a volt szocialista miniszterelnök Vidnyánszky Attila nevét, hogy essenek neki, tépjék, lincseljék a magyar nemzeti kultúra egyik kiemelkedő alakját. Egyelőre virtuális módon. És a csőcselék teszi a dolgát, számukra érdektelen apróság, hogy a Trianon utáni határainkon túl rekedt magyar család leszármazottja a Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről vagy a Kárpátaljáról származik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vidnyánszky inkább a KGB-s kapcsolatairól ismert.
És több közeli rokona is dolgozik a cégnek.

Még az is lehet, h. úgy bolgár, ahogy magyar.

Ja, tehat ezek zsiros allasok, azert nem akarnak masokat is oda engedni. Inkabb vegzik ok a zsiros munkat...
Ahol Gy. Nemeth felel a kulturaert, hat gondolhattak volna, hogy nem kulturarol van ott szo!

Hat vajon Marineninek mi a velemenye?
Tenyleg nem lathatta Vidnyaszky a nagy magyar szineszeket jatszani, rendezoket rendezni, mikor ez a dolga? Nem, ugye?
Koszonjuk, janosbacsi!
Eloiteletessegbol, kivagyisagbol jeles.

Ahogy te nevezed oket, az Orbant-imadok vajon hanyszor szoltak a hataron tuli magyarok ellen? Es nem az erdekukben?
Mig a Gyurcsanyra szavazok szepen hoztak a formajukat. Eleg csak Bangonera utalni: az egesz siralmas politikai karrierje arra epul, hogy 2004 decembereben kampanyarca lett a nemmel szavazoknak. Feltette a gyerekei ovodajat, szulei nyugdijat, sajat munkahelyet a sors altal megtepazott magyaroktol. Ez a nagy baj! Ezen kell elgondolkodni, hogy miert mindig a nemzet, a magyarsag ellen vannak? Es szovetkeznek barkivel ellenunk.

Ertem en, de televizio ott is volt, rendszervaltozas ott is volt. Barmit megnezhetett, barminek utananezhetett - nem arrol volt szo, hogy tesztvett, hanem arrol, hogy nem latta, nem ismerte.
Azonkivul a szovjet szinjatszas messze foldon hires, nem kellene olyan onelegulteknek lenniuk az itteni szinmuveszeti tanaroknak ugy, hogy semmi kiemelkedot nem alkottak, semmi egetrengetot nem hoztak letre - csupan csak egymast ajnatozzak korbe-korbe.

Tényleg NAGY vagy és köszönet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés