A Gyurcsány-minimum

2020. augusztus 12. 7:31

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
A rombolásban és manipulációban behozhatatlan rutint szerzett pártvezér elégedetten dőlhet hátra.

„The game of chicken, azaz csirkejáték – így modellezik az Egyesült Államokban a két fél közötti konfliktust. A példa lényege, hogy két autós száguld egymás felé, s aki előbb elrántja a kormányt, az veszít. Ő a gyáva, azaz a csirke. Lehet persze ebből ütközés is. Nagyjából ez juthat eszünkbe a baloldal gödi belső acsarkodásának olykor szappanoperába illő fejleményei kapcsán. Az elmúlt néhány napban kulminálódott a konfliktus, amely mint cseppben a tenger mutatja meg az ellenzéki szivárványkoalíció képtelenségét.

Bár Ferencvárostól Szolnokig hallhatunk történeteket a Nagy Összefogás széthullásáról, valamiért a gödi perpatvar lett a leghangosabb. Dióhéjban: a DK-s és LMP-s alpolgármesterek elkezdték árulózni és korruptozni a momentumos Balogh Csabát, a polgármester erre vissza akarta vonni politikai szövetségesei jogköreit, a végére azonban a képviselő-testület az ő felfüggesztéséről döntött. Bár a jogi eljárás folytatódik, Balogh jelen állás szerint nem polgármester.

Csakhogy aztán Fekete-Győr András Momentum-elnök egy fejjel lefelé fordított Gyurcsány-plakát mellett, Balatonőszödről üzent a bukott kormányfőnek, amiért a gödi DK, illetve a párt egyik »erős embere«, Rónai Sándor manipulált hangfelvétellel akarta lejáratni a településvezetőjüket. Fletó visszaüzent, jött egy kis tihanyi mosolydiplomácia, majd a baloldalon megszokott füstös szobás egyeztetések, a gödi DK-sok pedig egyszer csak felfüggesztették tagságukat, mondván, őket nem lehet a pártközpontból irányítani. Könnyen lehet, éppen ez történt, a konfliktus elsimítása érdekében.

Első ránézésre Gyurcsány rántotta el a kormányt, vagyis a csirke. A rombolásban és manipulációban behozhatatlan rutint szerzett pártvezér azonban valójában elégedetten dőlhet hátra. Megcsuklóztatta a riválisait, egyelőre elvette Gödöt tejfelesszájú trónkövetelőitől, akik még pár éve is az ő politikai megsemmisítéséről értekeztek – elég csak felidézni Fegyőr Gyurcsány-ellenes kirohanásait. Ez a hang persze eltűnt, az exminiszterelnök immár partner, akivel »meg kell beszélni« a közös dolgokat, még akkor is, ha formailag őt kérik számon. Valójában Gyurcsány a főnök, ő terpeszkedik gusztustalan pókként a kesze-kusza baloldali háló közepén.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A momentum alaposan és csúnyán összegyurcsányozta magát. Induláskor nem ezt ígérte a szavazóinak.

Ami kívülről látszik a DK és Nomentum vezetőn, még mielőtt megszólalnának, riasztó. Akinek van szeme a látásra, látja.

Fegyőr olyan, mint volt. Gyurcsány totálisan szétesett, mintha a szorongatott palackocskájából permanens bódításra lenne szüksége. Azok a kis mimikai produkciók! Az a püffedt, vörös orca!

Nem tudom, hogyan lehet ezekbe a figurákba hitet helyezni, rájuk szavazni. És még meg sem szólaltak.

Pontos helyzetleírás és elemzés.

OFF: Emberek, én x-eltem ezt a Tehetetlen Dodó nevét ellopó nicktolvajt. Kérlek, hogy ezt ti is tegyétek meg.
Hsz-ei a béka segge alatti színvolnalon vannak, voltak. Amúgy pedig szar tolvaj.

Nem vagyok szakértő ezen a téren (sem), de nagyon taszító volt.

Ezt, sajnos, én is így látom. Nagy vakító a gyűlölet és azt sikerült fölkorbácsolni a hihetetlenül széleskörű balos médiának. Az az igazság, h. ebben mi NEM leszünk, versenytársak, képtelenek vagyunk. Elég reménytelen. Az a kevés vallásos ember sincs eligazítva a szemérmes egyházai, papjai által.

Reménykedjünk, imádkozzunk és dolgozzunk. Nagyjából ez maradt.

A Fidesz meg már igazán összeállíttathatna egy Privatizációs Fehér Könyvet és eljuttathatná minden háztartásba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés