Magyarország a világ legszarabb helye?

2020. augusztus 11. 17:24

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
Az ellenzék megtalálta új kedvencét: a Balatont.

„Újabb slágertémákat kell tehát találnia az ellenzéknek, amivel lehet hergelni a lakosságot. Sokáig jó volt az »el kell innen menni« toposz, mert hiszen itthon minden szörnyű, élni sem lehet, a Lajtán (de már az Ipolyon is) túl viszont minden egy nagy bezzegisztán, ahol minden szuper. Az Index külön rovatot is szentelt a kivándorlás ösztönzésére, koszorús nagy költőnk, a karanténozásban azóta »kimerült« Kiss Tibi és a Quimby pedig énekelt is erről korábban. Viszont a koronavírus-járvány alatt feltűnően sokan jöttek haza, átvészelni ezt az időszakot a szörnyű magyar egészségügyben. Szép lassan de kikopott, vagy legalábbis erősen kikopóban van a közbeszédből az »Angliában/Ausztriában/Albániában/Afganisztánban minden jobb« bemondás. Valami igazán hazai témát kellett végre találni, amivel mindenkit lehet hergelni.

És lőn! Az ellenzék megtalálta új kedvencét: a Balatont. Talán a Momentumé volt a momentum, de a többiek is szépen rákapaszkodtak erre a »hajóra«. Kiderült, hogy a Balatont (és persze a Velencei-tavat is) kiárusították, minden Mészárosé és Tiborczé lett, szabadstrandok már nincsenek, a lángos megfizethetetlen, milliók éheznek ahelyett, hogy a Balatonra járhatnának.
A tényeket már sokan, sok helyütt megírták előttem. Hogy egyrészt a Gyurcsány-kormány alatt történt a legtöbb Balaton-parti kemping eladása, amelyeket aztán az új tulajdonosok lezüllesztettek, semmit sem fejlesztettek, csak pénzt próbáltak belőlük kivenni. Most pedig ezeknek a területeknek a visszavásárlása zajlik, komoly fejlesztésekkel párhuzamosan. A szabadstrandok legendája is egy üres lufi; hosszú évek óta nem sokat változott ezek száma.

A szabadstrandok egy részének fizetőssé válása több évtizedes történet már, és szintén fejlesztésekkel együtt zajlott. Számos kifejezetten megfizethető, 4-800 forintos belépőárakkal üzemelő, ugyanakkor nívós szolgáltatást nyújtó, családbarát strand működik Balaton-szerte. Mindemellett természetesen vannak drágább, prémium kategóriás strandok is, elsősorban a nagyobb, kiemeltebb településeken. Ordas nagy hazugság az is, hogy a környező országok tavaiban szabadon fürdőzhetünk ingyen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A problémám az, hogy ezt a balatoni szöveget az ősz beálltáig hajtogatni fogják.

A pancsikolásban nem.

Ha a Balatonon nyaralok szállodában lakom és jé nem Mészáros Lőrincé.

Hallani szerencsére nem hallottam, de azt olvastam, hogy ő a lángost lekvárral eszi, és hogy bokáig ér Siófokon a Balaton. Ennyi elég is volt belőle mára.
Vajon mikor zár be palimadár mókatára?

Siófoknál a Balaton nem térdig érő. Nyilván amikor bemegyünk nem lep el egyből a víz. Akkor a kisgyerekesek nem is tudnának ott fürödni, játszani.
A mély vizet szeretem, mert abban lehet jó úszni.
De hülyéskedni már nem.
A Velencei-tó sekélyebb, de az is attól függ, hogy melyik része.

Tévedsz, mert hétfőnként most is megy a Sajtóklub.

De tévedsz.

Ez a hétfői és Gödről, momentum, stb. szól. VIII. 10

https://www.youtube.com/watch?..

Ez pedig amiről beszéltél, hogy ismétlés, hát nem. Ott a dátum is, VIII. 3.

https://www.youtube.com/watch?..

Nem mindegy hogy kinek fizetsz?

Az történt, hogy összetévesztetted a Bayer showval.
Azt ismétlik.

next nem ugyanabban a kategóriában van, mint elxir.
Tudod, hogy ki az elxir?
ritakaméliával akkor találkoztam először és utoljára, amikor kihirdettem a győztest, vagyis az 5000-dik hozzászólót és bogáncs kitüntetést kapott tőlem. Nagyon örült neki, mert azt mondta, hogy még sosem nyert semmit.
zsilt nem tudom, hogy ki, vaktyúk nevét már láttam, de nem tudom, hogy kicsoda.

elxir nem halt meg, él és virul itt a mandin.
Ő a békalepcse. Kirúgták és nevet változtatott.
Viszont akartam már kérdezni, hogy tudsz-e valamit Muttimitiről? Őt hiányolom régóta.

Mindjárt bácsit a 2018-as választások után tuti, hogy megütötte a guta. Vagy infarktus.

X
Ebből megint a Balaton parti ingatlanok listázása lesz, mint a Várban. Amióta Zsóci is listázni kezdte a balos vári filléres bérlőket, leállt V. Naszályi kampánya.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés