Ha nem tetszik a rendszer…

2020. augusztus 11. 12:52
Kozák Márton – Magyar Bálint
Élet és Irodalom
A rendszerkritikai alapállás stratégiája.

„Azokhoz szólunk, akiknek nem tetszik, amiben élünk, ez a szabadságokat megfojtó, hatalommal visszaélő, érdemteleneket bűnszervezeti eszközökkel gazdagító, tömegeket szegényítő, jogtipró, úrhatnám világ. Nekik tudniuk kell: nem pusztán egy kormány, hanem egy rendszer az, amitől meg kell szabadulni.

Mindennapi tapasztalataink arra utalnak, hogy a hatalom információs blokádja ellenére az emberek gyakorlatilag mindent tudnak az őket körülvevő világról. Ismerik ezt a rájuk telepedett rendszert, és nincs jó véleményük róla.

Innen nézve érthető, hogy 2019 őszére – Haraszti Miklós kifejezésével – megszületett az ellenzéki választó. A szabadság, ezen belül a piaci szabadság híveiként tudjuk, hogy ahol kereslet van, ott előbb-utóbb kínálat is lesz: a rendszerváltást akaró ellenzéki szavazó megszüli a rendszerváltást végigvivő ellenzéki kínálatot.

De ez nem megy magától. Ha meg akarunk szabadulni a rendszertől, az ellenzéki választók és az ellenzéki pártok cselekvésének rendszerkritikai alapra kell helyezkednie. Ellenkező esetben megismétlődik a 2014-es és 2018-as kudarc. Ennek feltétele, hogy tisztában legyünk a magyar autokratikus rendszer természetével, legitimitásával és lebontásának feltételeivel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itt a mandineren is meg szok jelenni par ellenzeki valaszto.
Keresetlenul szorjak gyulolkodo, fenyegetozo szavaikat barki fele, aki maskent mer gondolkodni, mint ok.
Ugy viselkednek, mint azok az emberek, akik hallomasbol sem ismerik a gyerekszobat, nemhogy nekik olyan lett volna. Csak a bolsevik forradalmi hevulet lelkesiti mar oket.
Es ime, Magyar elvti is!

A "nem tetszik a rendszer" egy 2011-es sláger. Ősrégi sláger. Ennyire szivacsos az agya a ballibnek, hogy még erre sem emlékszik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés