Bomba

2020. augusztus 11. 7:46

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Nagy visszhangot kapott a nemzetközi médiában, hogy múlt pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök biológiai fenyegetésnek nevezte a migránsokat.

„Egészen pontosan úgy fogalmazott, nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns egy biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik ők, ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni.

Ha Orbán Viktor ilyeneket mond, a balliberális oldalon menten szaporábban veszik a levegőt. Különösen igaz ez Nyugat-Európára, ahol végképp megadták magukat a politikusok, újságírók és úgynevezett jogvédők annak az emberjogi fundamentalista dogmának, hogy a migráció szent és sérthetetlen, holmi óvatosságnak nincs helye, ha menekültekről van szó.

A bökkenő ezúttal is az, hogy a tények nem a sorosista jogvédők, hanem a magyar álláspont oldalán állnak.
Elég csak Olaszországra nézni, hogyan szenvedi meg a lakosság a kormány laza migrációs politikáját. A járvány sem a migránsonként euróezreket kereső csempészeket, sem pedig az üzleti modelljüket kiszolgáló NGO-kat nem állította le, megannyi, úgynevezett civil taxiztatja az illegális bevándorlókat Európába, ráadásul a parti őrségek is ebbe a szerepbe kényszerültek. Lampedusa szigete többszörösen túlterhelt, szenved Szicília és nem mellesleg az észak is, ahol pedig a balkáni útvonalon áramlik a tömeg.

A migránstömeg elszállásolása önmagában is kihívás elé állítja a szigeteket, városokat, és erre jön rá a járványhelyzet. Olaszország rettenetesen megszenvedte a pandémiát, most pedig újabb rés keletkezett a védekezés pajzsán. A túlzsúfolt szállásokon lehetetlen betartani a járvány megfékezéséhez szükséges távolságot, sokan a szabad ég alatt alszanak, értelemszerűen a higiéniai körülmények sem a legjobbak. A migránsok százával szöknek meg a karanténból, ráadásul a balliberális kormány jó érzékkel olyan helyekre telepíti át őket, ahol egyébként nincs jelen a vírus. A lakosságnak elege van, a helyi vezetők pedig pártállástól függetlenül cselekvést követelnek a kormánytól. A kormányzók és a polgármesterek ultimátumot adnak a kormánynak, a maguk eszközeivel lépnek fel, ha már a balliberális vezetés tehetetlen. Helyi szinten nem is lehet megoldani az egész problémahalmazt, hiszen amíg folyamatosan áramlanak a migránsok, addig csak időlegesen lehet enyhíteni a terhelést. Ehhez képest a kormány fokozatosan számolja fel a Matteo Salvini által keresztülvitt biztonsági csomagot, sorra hozza a bevándorlást serkentő intézkedéseket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberális hangadók szerint, ha a tények nem minket erősítenek meg, az a tények baja...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés