Teherán óva int a robbanás átpolitizálásától

2020. augusztus 10. 9:58
Az iráni külügyi szóvivő felszólította az Egyesült Államokat, hogy oldja fel a Libanon ellen hozott szankcióit.

Néhány ország megpróbálja átpolitizálni a robbanást a saját érdekeinek megfelelően” – jelentette ki Abbász Muszavi újságírók előtt Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki, bejrúti látogatására utalva, ahol Macron leszögezte: a donorországok segítenek Libanonnak a helyreállításban, ám figyelni fogják, hova kerülnek az adományok. Bejrútban kedden több mint 2700 tonna, évek óta a város kikötőjében tárolt ammónium-nitrát robbant fel, ami miatt legalább 150 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek és százezrek otthona vált lakhatatlanná Bejrútban. Haszan Naszrallah, az Irán által támogatott libanoni síita Hezbollah vezetője pénteken határozottan tagadta, hogy a szervezetnek bármiféle olyan raktára van a bejrúti kikötőben, amely a robbanásnak lehetett volna az okozója.

(MTI)

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A perzsa iszlamista diktatúra csak tudja, hogy a Hezbollah bombáihoz felhasznált ammónium-nitrátot miért tárolták több évig a kikötőben, ezért sem akarnak nemzetközi vizsgálatot.
Irán csak a pusztítást és a gyűlöletet exportálja a környező országokba.A libanoni keresztények túl gyengék, hogy az irániakat kiűzzék Libanonból, Izrael meg nem fog beavatkozni a keresztények oldalán, mint 82-ben, így a segélyek a Hezbollahot fogja gyarapítani.

Vitatkoznom kell. Mindent át lehet politizálni. A jegesmedvék szőrének a hullását is, a balatoni strandokat is, miért pont egy robbanást ne lehetne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés