Felháborító

2020. augusztus 10. 11:56

Dobsa István
Facebook
A krími tatárok igen, a kárpátaljai magyarok nem őshonos nép Kijev olvasatában.

„Felháborító ez, hiszen azzal, ha a magyar közösségünk is megkapná az őshonos státuszt, megoldódna az utóbbi évek alatt felgyülemlett nyelvi és oktatási problémák jelentős része. Ezzel pedig a jelenlegi vezetés számos, még a Porosenko-érából beragadt problémát oldhatna meg, ami új szintre emelhetné Magyarország és Ukrajna diplomáciai kapcsolatát.

Mindezek mellett a nemzetközi közvélemény számára is világossá tennék, hogy a soknemzetiségű Ukrajna nem az extrém nacionalizmus iránya felé halad. Azt pedig, hogy miért tartjuk méltatlannak ezen státusz hiányát, bizonyítanunk sem kell, hiszen megteszi helyettünk az utóbbi 1000 év történelme! Kedves honatyák, a történelmet ismerni sohasem hátrány!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kiev már régen is kapkodott és a törzsei széthúztak. Nem dicsekednek vele, de még az államukat ( Rusz) is a vikingek (varjágok) alapították. Rurik dinasztiája bizony északi volt, nem szláv.

A Magyarországról valamelyik Árpád házi Géza által kifüstölt Német_Lovagrend a mai Lengyelországban építette ki a központját. Nem tudok róla, hogy Ukrajnát is meghódították volna, de az biztos, hogy a Grünwaldi/ Tannenbergi csatában az egyesített lengyel-litván erők legyőzték őket. Egy kis fintor az, hogy a litvánok oldalán komoly tatár erők is harcoltak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés