Felháborító

2020. augusztus 10. 11:56

A krími tatárok igen, a kárpátaljai magyarok nem őshonos nép Kijev olvasatában.

2020. augusztus 10. 11:56
Dobsa István
Facebook

„Felháborító ez, hiszen azzal, ha a magyar közösségünk is megkapná az őshonos státuszt, megoldódna az utóbbi évek alatt felgyülemlett nyelvi és oktatási problémák jelentős része. Ezzel pedig a jelenlegi vezetés számos, még a Porosenko-érából beragadt problémát oldhatna meg, ami új szintre emelhetné Magyarország és Ukrajna diplomáciai kapcsolatát.

Mindezek mellett a nemzetközi közvélemény számára is világossá tennék, hogy a soknemzetiségű Ukrajna nem az extrém nacionalizmus iránya felé halad. Azt pedig, hogy miért tartjuk méltatlannak ezen státusz hiányát, bizonyítanunk sem kell, hiszen megteszi helyettünk az utóbbi 1000 év történelme! Kedves honatyák, a történelmet ismerni sohasem hátrány!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2020. augusztus 11. 21:57
Ugyan már, hát nem tudjátok? Kárpátalja természetesen mindig is az ukránoké volt, amióta világ a világ! Sőt, az ukrán nemzet egyenesen ott alakult ki, az az őshazája! Nem hülyeség, újabban tényleg ezt kezdik terjeszteni. Állítólag akit a Jóisten el akar veszejteni, előbb az eszét veszi el...
Gregorius
2020. augusztus 10. 23:37
Kiev már régen is kapkodott és a törzsei széthúztak. Nem dicsekednek vele, de még az államukat ( Rusz) is a vikingek (varjágok) alapították. Rurik dinasztiája bizony északi volt, nem szláv.
Akitlosz
2020. augusztus 10. 21:45
Nem azért van az ukrán kormány, hogy a magyarok problémáit megoldja. Hanem azért, hogy az ukránok problémáit oldja meg. S ezek közül az egyik a sok magyar az ősi ukrán földön Kárpátalján.
khomeini
2020. augusztus 10. 17:02
Nem kell csodálkozni, két legyet ütnek egy csapásra. Ugye a krími tatároknak könnyű őshonos státuszt adni mert az oroszok farkával verik a csalánt, ukrán igazgatású területen alig van krími tatár. Viszont ezzel elhúzzák a mézesmadzagot a Krímben élő tatárok orra előtt, akik nem feltétlenül boldogok az oroszoktól, és most azt gondolhatják, majd az ukránok alatt jobb lesz nekik, tehát azt gondolják ezek a seggfejek, hogy majd a Krímben a tatárok révén ezzel bomlasztani tudnak és újra visszaszerezhetik a területet.. Ceterum censeo, Ukrajnának pusztulnia kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik