Rejtélyes és tömeges elefántpusztulás Botswanában

2020. augusztus 09. 09:42

Továbbra sem tudják, miben pusztult el több száz elefánt az afrikai Botswanában.

2020. augusztus 09. 09:42
null

Továbbra sem tudják, miben pusztult el több száz elefánt az afrikai Botswanában, a hatóságok azonban már kizárták annak lehetőségét, hogy mezőgazdaságban használatos kemikáliák okozták volna a tömeges pusztulást. A környezetvédelmi minisztérium szombati tájékoztatása szerint kilenc növényvédőszert, illetve más, mezőgazdaságban használt vegyszert vizsgáltak meg, de a teszteredmények szerint egyik sem okozhatta a több száz elefánt halálát. A minisztérium szerint ugyanakkor nem zárható, hogy természetes toxinok játszottak szerepet az állatok pusztulásában.

A Future for Elephants természetvédelmi szervezet szerint további vizsgálatok szükségesek a katasztrófa okainak megállapítására. A hatóságok 281 döglött elefántot találtak az elmúlt hónapokban az északnyugati országrészben, az Okavango-folyó deltavidékén, más szervezetek 350 állat elpusztulásáról tudnak. Az elefántok agyarát nem vágták le, így kizárható, hogy orvvadászok végeztek volna velük. Botswanát úgy ismerik, mint amely megfelelően védi elefántállományt, bár tavaly bírálatok érték a kormányt, amiért feloldotta a 2014-es elefántelejtési tilalmat.

Fotó: MTI/ EPA

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. augusztus 10. 11:17
A Busmanokat jobban sajnálom.
LAW AND ORDER
2020. augusztus 10. 11:08
Kíméletesebb egy golyó az agyba, és abból még a helyieknek is van jövedelme, van fejlődés!
annamanna
2020. augusztus 09. 12:58
"a hatóságok azonban már kizárták annak lehetőségét, hogy mezőgazdaságban használatos kemikáliák okozták volna a tömeges pusztulást. A környezetvédelmi minisztérium szombati tájékoztatása szerint kilenc növényvédőszert, illetve más, mezőgazdaságban használt vegyszert vizsgáltak meg, de a teszteredmények szerint egyik sem okozhatta a több száz elefánt halálát." Mert nyilván a tizedik volt, amit nem vizsgáltak meg, és aminek a gyártói lefizették az afrikai hatóságokat. "Minden feketének fizetek egy feketét Tömény romantika, imádlak Afrika Aha-ha"
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. augusztus 09. 10:51
Csak a kíváncsiság kedvéért, egy ilyen hírre melyik degenerált állat nyomott "tetsziket" és miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik