Teszünk egy nagy lépést előre, az előfizetéses médiamodell felé

2020. augusztus 8. 15:35

Bede Márton
444
Az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek széljárásának.

„A 444-nél azonban, akárcsak olvasóink túlnyomó többsége, úgy gondoljuk, hogy ameddig az lehetséges, itthon próbálunk meg értelmes, független életet élni. Ezért döntöttünk úgy hosszas rágódás után, hogy 2020 nyarán teszünk egy nagy lépést előre, az előfizetéses médiamodell felé. Ez egyébként ez a modell, ami mindenki számára teljesen természetes volt, amíg az internet, aminek bizony vannak hibái is, el nem hitette mindenkivel, hogy ingyen is meg lehet tudni mindent, ami érdekes, ami számít, ami fontos.

A szomorú igazság azonban az, hogy nem lehet. Az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek, gazdaságiak és politikaiak széljárásának, és ennek végső soron a fogyasztók, azaz az olvasók, és így közvetve az egész társadalom issza meg a levét. Ez még akkor is így lenne, ha Magyarország egy virágzó demokrácia lenne, de

pechünkre Magyarország soha nem volt, és valószínűleg soha nem is lesz virágzó demokrácia.

Így nekünk, akik előtt a függetlenség nemes eszméje lebeg valahol a nagyon messzi távolban, hiába tudjuk, hogy azt valójában soha nem érinthetjük meg, nem marad más választásunk, mint a nagyjából combközépig – illetve egyes számítások szerint éppen az alsó ajkunkig – érő trágyalében konokul menetelni feléje. Nem keserergve írok erről a trágyaléről, hiszen a független, szabad ember egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem keseregve, reménytelenül megtörve kókadozik. És nem is elborzadva, hiszen akkor a trágyalé elérte a célját, ami leginkább az orrok facsarása. Derűsen és mindörökké kedélyesen szögezem csak le azt a minden értelmes ember által világosan látott tényt, hogy itt sok a szar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon sikeres lesz, hogy a mocsokért még fizetni is kell majd. (-::

Az üldözött újságíró ezt a bejegyzést egy rovarhotelből írta.

video kills the radiostar..

És mindeközben azt is mantrázták ugye, hogy az indexet nem érintette a járvány. :)))) És hogy Bodolaiék Fidesz-ügynökök és hazudnak, amikor raciobalizálni akarták az index működését.

Most meg ennek a mantrának a 180 fokos ellentettjével indítanak, és megy a járvány-rinya...

Szánalmas.

Hozzájuk képest a legsötétebb index is maga volt a kiegyensúlyozott közszolgálat. :))) Egészen elképesztő az uszításig menő elvakultságuk...

Ez a fazon azt irja, hogy nyakig gazolnak a tragyaleben, de a produktumaikert ezutan penzt fognak kerni. (Siessetek, meg mielott a Zindex magahoz ter, mert nekik is penzbe van a turo!)
Vajon ki fizet olyan termekert, melyet bevallottan borzalmas korulmenyek kozott allitanak elo?
A Szellemi ANTSZ tarthatna egy szemlet ennel a Soros-blognal!
Egyebkent a nyugati ujsagok nagy reszenel a legtobb cikk fizetos, pedig ott meg a kolbasz is keritesbol van, ill. forditva.

"2020 nyarán teszünk egy nagy lépést előre, az előfizetéses médiamodell felé. Az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek széljárásának...
Így nekünk nem marad más választásunk, mint a nagyjából combközépig érő trágyalében konokul menetelni feléje (a demokrácia felé)."
Khmmm + a hirdetési pénzek, azok csak úgy berepülnek az ablakon, ettől lesztek függetlenek...

Bede, neked több "nagylépést" kellene tenned, hogy végre mi is elmondhassuk: az a baj hogy tovább ment, ez a szőrös, morálisan kihívásokkal küzdő zsidó fiú...

Eddig az volt a mantra, hogy a piac, az mindent megold, és csak úgy tudja ellátni a feladatát, ha nem állami pénzből finanszírozzák, mert a média, az a negyedik hatalmi ág, és a kormány ellenőrzése a feladata, és aki azt mondja, hogy mindenféle pénzemberek olyan médiumot csinálnak, amilyet csak akarnak, azok összeesküvéselméletben hívő reakciósok.
Most meg kiderült, hogy "az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek széljárásának."
Amúgy meg aki ilyet mondana előttem élőben, hogy "pechünkre Magyarország soha nem volt, és valószínűleg soha nem is lesz virágzó demokrácia", azon lehet, hogy úgy fel tudnám húzni magam, hogy talán ott helyben bemosok neki egyet, legalábbis viszketett a tenyerem, amikor olvastam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés