Teszünk egy nagy lépést előre, az előfizetéses médiamodell felé

2020. augusztus 08. 15:35

Az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek széljárásának.

2020. augusztus 08. 15:35
Bede Márton
444

„A 444-nél azonban, akárcsak olvasóink túlnyomó többsége, úgy gondoljuk, hogy ameddig az lehetséges, itthon próbálunk meg értelmes, független életet élni. Ezért döntöttünk úgy hosszas rágódás után, hogy 2020 nyarán teszünk egy nagy lépést előre, az előfizetéses médiamodell felé. Ez egyébként ez a modell, ami mindenki számára teljesen természetes volt, amíg az internet, aminek bizony vannak hibái is, el nem hitette mindenkivel, hogy ingyen is meg lehet tudni mindent, ami érdekes, ami számít, ami fontos.

A szomorú igazság azonban az, hogy nem lehet. Az ingyenes modell az újságírókat túlságosan kiteszi mindenféle hatalmi érdekek, gazdaságiak és politikaiak széljárásának, és ennek végső soron a fogyasztók, azaz az olvasók, és így közvetve az egész társadalom issza meg a levét. Ez még akkor is így lenne, ha Magyarország egy virágzó demokrácia lenne, de

pechünkre Magyarország soha nem volt, és valószínűleg soha nem is lesz virágzó demokrácia.

Így nekünk, akik előtt a függetlenség nemes eszméje lebeg valahol a nagyon messzi távolban, hiába tudjuk, hogy azt valójában soha nem érinthetjük meg, nem marad más választásunk, mint a nagyjából combközépig – illetve egyes számítások szerint éppen az alsó ajkunkig – érő trágyalében konokul menetelni feléje. Nem keserergve írok erről a trágyaléről, hiszen a független, szabad ember egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem keseregve, reménytelenül megtörve kókadozik. És nem is elborzadva, hiszen akkor a trágyalé elérte a célját, ami leginkább az orrok facsarása. Derűsen és mindörökké kedélyesen szögezem csak le azt a minden értelmes ember által világosan látott tényt, hogy itt sok a szar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
graycivil
2020. augusztus 10. 08:22
Fizessünk a médiáért? Jogos. De akkor kérem vissza a kormány szennypropagandájára az adómból einstandolt pénzemet, és abból egy csomó olyan médiát támogathatok, amelyet én akarok olvasni, nézni.
VeJoLa
2020. augusztus 09. 20:02
"Magyarország soha nem volt, és valószínűleg soha nem is lesz virágzó demokrácia" 'Hála' nektek!
harcimarci
2020. augusztus 09. 17:53
nagy lépést tesztek ti afelé, hogy függetlenek legyetek Magyarországtól. Pénzel majd titeket, "előfizetőként" a Norvég Alap, a Soros szervezetei, meg a Zunijó. És ti még csak nem is gondolkoztok el, hogy mi a valódi inditékuk... Játékai lesztek ti mindenféle külföldi politikai érdeknek, csak a magyarnak nem. Ilyen arroganciától vak, ostoba, hazaáruló hülyegyerekek, akik ráadásul mértékadó ujságírónak gondolják magukat... Jól mondta Orbán. tíz évvel ezelőtt. Nem leszünk gyarmat. Ti meg önként és dalolva.... Pfejj.
akiaki
2020. augusztus 09. 17:33
kapd BE DE ne nagyon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik