Sorra távoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói

2020. augusztus 07. 10:27

A kormány újabb értékes, autonóm közösség ellen indított támadást.

2020. augusztus 07. 10:27
Donáth Anna
Facebook

„Sorra távoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói. Arra a szégyenteljes hírre reagáltak ilyen módon, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (!) egy közleményéből, mintegy mellesleg tudhatták meg: Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett az egyetemet innentől fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. Büszke vagyok azokra az oktatókra, akik felemelték a fejüket, és reménykeltő a hallgatók tiltakozása is. A kormány újabb értékes, autonóm közösség ellen indított támadást. Fontos, hogy nem tűrik szótlanul, amit velük, és az ő sorsukon keresztül az országgal tesznek.

Ezek az egyetemen oktató jeles művészek, és a jövő nagy színészei ugyanis példaképek. Rájuk figyel most, illetve rájuk fog figyelni, értük fog rajongani a kultúrát sokféle formában fogyasztók tömege. Színházi társulatok jeles alakjai, a magyar mozi új csillagjai, leendő tévésztárok és nemzetközi karrierre is esélyes, jövőbeli magyar rendezők azok, akiknek most kell megmutatni: nem csak tehetségük, de tisztességük is kiemelkedő. Sokan kérdik, mit jelent a jogállamiság. Ebben az esetben a kultúra és az oktatás politikamentes szabadságát. Minél több olyan bátor ember csatlakozik ehhez a törekvéshez, mint az SZFE tanárai és hallgatói, annál hamarabb tudunk változást elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitang ember
2020. augusztus 08. 08:04
Kőkeményen beválogatott bolsevik csapat. 1990-ig alaposan szelektálták őket, utána független, szabad művészetről papolva folytatták. Mindenhol. Most néhány helyen újraosztják a lapokat. Ez nem tetszik nekik. Anna nagypapája és kollégái már kiválogatták egyszer. Ők így vannak vele. Nekik jó úgy, hogy csak a bolsi propaganda a művészet.
Chitarino
2020. augusztus 08. 06:49
Rohadt mocsok riherongy.. Minden momentumost akit személyesen ismerek, az ilyen-vagy olyan indokkal kaput nyitna a migránsoknak.. Ez azért szignifikáns..
atila68
2020. augusztus 07. 23:53
Annácska! Egy hete még azt sem tudtad, hogy van SZFE. Mit tettél ma Magyarországért?
zolka50.50
2020. augusztus 07. 22:49
Hulljon a férgese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik