Magdi anyussal veszi fel a harcot az „unokázós csalók” ellen a rendőrség

2020. augusztus 07. 10:13

Ha gyanús hívást kapunk, azonnal szakítsuk meg és hívjuk a 112-t.

2020. augusztus 07. 10:13
null

„Nem vagy az unokám, nem versz át!” címmel indított kampányt a rendőrség az úgynevezett „unokázós csalások” visszaszorítása érdekében. A csalók jellemzően az idősebb korosztályra utaznak, akiket telefonon felhívva azzal próbálnak meg átverni, hogy egy közeli szerettüknek – például az unokájuknak – hirtelen, nagy mennyiségű pénzre van szüksége. 

A rendőrség ilyen esetekben azt tanácsolja, hogy mindenekelőtt járjunk utána, hogy tényleg baj történt-e, például hívjuk fel a csalók által hivatkozott hozzátartozónkat. Ezen felül a magát a rokonunknak kiadó csalókat keresztkérdésekkel is meg lehet zavarni, például rá lehet kérdezni a születési dátumra, vagy hogy mikor találkoztak utoljára. A rendőrségi videóban hangsúlyozzák, hogy ha valaki gyanús hívást kap, azt szakítsa meg és azonnal hívja a 112-t, továbbá a fiatalokat arra kérik, hogy beszélgessenek el idős szeretteikkel és hívják fel a figyelmüket a csalók módszereire.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. augusztus 09. 10:19
az aljassagnak tenyleg nincs hatara.
Jancsipapa
2020. augusztus 07. 14:18
A rendőrség és Magdi anyus !!!!!!! Szerintem meg hatékony rendőrség ,majd brutálisan szigorú bírósági ítéletek ,azután meg a büntetés-végrehajtás ( nem konditeremmel,börtön-színjátszó körrel meg dédelgetéssel...
Secnir
2020. augusztus 07. 12:53
igazából egy normális világban, a tizedik ilyen est után, a rendőrség bűnmegelőzési osztálya felvenné a kapcsolatot a három legnagyobb tévével, rádióval és újsággal. elmondaná, mi a probléma, készítenének egy kb 2 perces gyorstalpalót, és főműsoridőben híradó előtt, alatt, után, vagy délután a török sorozatok alatt szépen bejátszanák. esetileg, ha magyar gyártmányú egy sorozat, barátok közt, miegymás, készítenének egy ilyen témájú schnittet, ahol vili bácsit átkúrja így két kopasz, azt nézik, és megjegyzik az öregek. az, hogy interneten lejátsszák, amit a célcsoport (70+) el sem ér, azt sem tudja, hogyan kell használni, teljes mellélövés...
Pandaka pygmaea
2020. augusztus 07. 10:19
Vagy mondjuk a nagyi kérdezzen azonnal valami olyat a telefonálótól, amit csak valóban az tudhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik