Lehet szépen visszaszivárogni

2020. augusztus 07. 14:30

Orbánt Döbrögizve, Deutschot ledrogosozva, és a szokásos ellenzéki toposzokat felmondva, akár a haladó nyilvánosságból való kiátkozás is megúszható.

2020. augusztus 07. 14:30
Apáti Bence
hirtv.hu

„Másodszorra nézem meg Winkler Róbert videóját, és már majdnem harmadszorra is elindítottam az anyagot, ugyanis két perccel ezelőttig még mindig nem értettem, mit is akart  mondani a költő. Akarom mondani az autós újságíró. De aztán némi gondolkodás után leesett. 

(Mindjárt elő is állok a farbával.) 

A 15 perces felvétel gerincét nagy dózisú Orbánozás, és Döbrögizés adja, de Winkler belecsempész egy csipetnyi Mészáros Lőrinczezést is a videóba, nyilván nem felejti ki Deutsch Tamás ledrogosozását sem, abból is tesz egy púpozott kávés kanállal, – végül is mi baj lehet? – és természetesen megszórja még egy szép adag propagandistázással is a cuccot. 

Hosszasan elemzi még az Index múltját, jelenét és jövőjét is, – jó nagy baromságokat is mondd, hisz a szerkesztőség nagy része tényleg, tehát valójában is felmondott, de oda se neki – jól értesült, bizalmas információk tudójának mutatja magát, amiben van is valami, hiszen a Totalcar a kezdetektől indexes rovat volt, amelyet még mindig megtalálhatjuk, ha a portálra kattintunk. 

Meg ha keressük. Én egyre kevésbé keresem, ugyanis szar. 

Később ugyan kiszervezték, pont úgy, ahogyan a híres-hírhedt Gerényi-tervben szerepelt, de változatlanul működött tovább, és a politika, – a ronda fasisztakonzervatív jobboldali politika – sem tette rá a mucsai sártól csöpögő szutykos kezeit. Erre a legfőbb bizonyíték, hogy Winkler, akinek valaha tényleg remek humora volt, meg írni, sőt beszélni is tudott, egyre több autós tematikájú írásában csúszott be hátulról, páros lábbal a kormánynak, és bocsátkozott ideológiai háborúba a Fidesz, és a hagyományos értékek ellen. 

Ha a lemmingbe öltött öngyilkos alakulatként viselkedő indexesek elolvasták volna, például ezt a cikket:  

https://888.hu/sivalkodjatok/autotesztbe-bujtatott-csaladellenes-propagandat-tolnak-az-indexen-4194431/

akkor  pár héttel ezelőtt nem mondtak volna fel testületileg arra hivatkozva, hogy a szerkesztőség kiszervezése a politikai függetlenségüket (haha) veszélyeztetheti. Winkler ezen írása, egy Dacia Lodgy tesztnek indult, csak végül  tocsogó magyargyűlölet kerekedett ki belőle. Megvan ugye az a vicc, amikor szovjet hűtőgépgyár dolgozója évtizedek alatt lopkodja haza az alkatrészeket, de akárhogy rakja össze azokat, végül mindig tank lesz az csavarokból, és az apró motorból? 

Pont ilyen érzésem volt Winkler írását olvasva, hogy ez a szerencsétlen libernyák is nagyon szeretne valami frankó, és ütős kis autós tesztet írni, de a végén mindig valami szélsőlibsi őrjöngés kerül ki a kezei közül. 

És az Index címlapjára. 

A Totalcar szerkesztőjének szerteágazó és sokszor követhetetlen gondolatai között aztán felbukkan Bodi haverja, aki Bodololai Lászlót az Index tulajdonosi jogköreit gyakoroló ügyvédet takarja. Ő rúgta ki ugye Dull Szabolcsot. Winkler szerint Bodi jó ember, – vagy ha úgy tetszik #jóember – aki mindössze hozott egy rossz döntést. (Szerintem kiváló volt az döntés, de ugye, ki vagyok én, hogy vitába bocsátkozzak ilyen fontos újságírókkal?) 

A Totalcar szerkesztője úgy látja, Bodolainak nem volt más választása, hiszen két oldalról szorongatták a golyóit, de nem tartja se aljasnak, se rossz embereknek, sőt, továbbra is elmenne vele horgászni. Vagy bárhova, hiszen többször is képviselte különböző sajtóperekben, és egyszer egy csúnyán berúgott haverját is ingyen védte, aki egy álmos hajnalon elköltött egy távolsági buszt. 

Na de, hogy miért is készült el az anyag? Winklerék, a Totalcar marad az Indexen. Buuuummmm!!! Ugyan a szerkesztő szerint menni kellett volna, mert Orbán, meg Vaszily, meg a tisztesség, de ugye vannak azok a fránya hitelek, meg a család, meg a többi  kispolgári dolog. A „rakenroll”, és a forradalom meg ugye azért szar dolog, mert a felmondott forradalmárokat  nem fizeti többet a diktatúra. Ezt pedig mindenképp szerette volna elkerülni a kevesebb magyarért autós teszteket írogató újságíró. 

Szóval Winklerék nem álltak fel, és bár nagyon tisztelik az indexeseket, a Totalcar marad a „csicskamédiában”. A videóra érkezett ellenzéki reakciókat elnézve nyugodtan leszűrhetjük, hogy Orbánt Döbrögizve, Deutschot ledrogosozva, és a szokásos ellenzéki toposzokat felmondva, akár a haladó nyilvánosságból való kiátkozás is megúszható, még azzal együtt is, hogy úgy döntünk, nem tartunk a toporzékolva lelépő ellenzéki propagandistákkal. 

Ebben az esetben elvtelen meg utolsó árulókká sem válunk, és még azt is megbocsátják a mindenhol páncélos (NER)lovagokat hallucináló exindexesek, ha kimondjuk, Bodolai tulajdonképpen nem is rossz ember. Amúgy szerintem sem. A recept tehát megvan, lehet szépen visszaszivárogni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. augusztus 08. 18:43
Bencus,inkább a rúdtánc...
mucsay
2020. augusztus 08. 18:01
bonyolult dolog ez a falkán belüli hierachia, ki mit engedhet meg magának, és hogy lesz ennek felmutatásától csak még erősebb, nem a magamfajta egyenes parasztnak való ez.
T. Péter
2020. augusztus 08. 17:38
"csak végül tocsogó magyargyűlölet" Magyargyűlölet? Apáti, te nem vagy észnél. Vagy nem tudsz olvasni. Olvasd már el még egyszer azt, amit a 888 is kiszerkesztett belőle, és vegyél egy jó nagy nagyítót, hogy bármi magyart találj benne. Nem fogsz.
catalina9
2020. augusztus 08. 15:37
Winkler marad, hiszen Soros alvóügynöke...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik