Lehet szépen visszaszivárogni

2020. augusztus 7. 14:30

Apáti Bence
hirtv.hu
Orbánt Döbrögizve, Deutschot ledrogosozva, és a szokásos ellenzéki toposzokat felmondva, akár a haladó nyilvánosságból való kiátkozás is megúszható.

„Másodszorra nézem meg Winkler Róbert videóját, és már majdnem harmadszorra is elindítottam az anyagot, ugyanis két perccel ezelőttig még mindig nem értettem, mit is akart  mondani a költő. Akarom mondani az autós újságíró. De aztán némi gondolkodás után leesett. 

(Mindjárt elő is állok a farbával.) 

A 15 perces felvétel gerincét nagy dózisú Orbánozás, és Döbrögizés adja, de Winkler belecsempész egy csipetnyi Mészáros Lőrinczezést is a videóba, nyilván nem felejti ki Deutsch Tamás ledrogosozását sem, abból is tesz egy púpozott kávés kanállal, – végül is mi baj lehet? – és természetesen megszórja még egy szép adag propagandistázással is a cuccot. 

Hosszasan elemzi még az Index múltját, jelenét és jövőjét is, – jó nagy baromságokat is mondd, hisz a szerkesztőség nagy része tényleg, tehát valójában is felmondott, de oda se neki – jól értesült, bizalmas információk tudójának mutatja magát, amiben van is valami, hiszen a Totalcar a kezdetektől indexes rovat volt, amelyet még mindig megtalálhatjuk, ha a portálra kattintunk. 

Meg ha keressük. Én egyre kevésbé keresem, ugyanis szar. 

Később ugyan kiszervezték, pont úgy, ahogyan a híres-hírhedt Gerényi-tervben szerepelt, de változatlanul működött tovább, és a politika, – a ronda fasisztakonzervatív jobboldali politika – sem tette rá a mucsai sártól csöpögő szutykos kezeit. Erre a legfőbb bizonyíték, hogy Winkler, akinek valaha tényleg remek humora volt, meg írni, sőt beszélni is tudott, egyre több autós tematikájú írásában csúszott be hátulról, páros lábbal a kormánynak, és bocsátkozott ideológiai háborúba a Fidesz, és a hagyományos értékek ellen. 

Ha a lemmingbe öltött öngyilkos alakulatként viselkedő indexesek elolvasták volna, például ezt a cikket:  

https://888.hu/sivalkodjatok/autotesztbe-bujtatott-csaladellenes-propagandat-tolnak-az-indexen-4194431/

akkor  pár héttel ezelőtt nem mondtak volna fel testületileg arra hivatkozva, hogy a szerkesztőség kiszervezése a politikai függetlenségüket (haha) veszélyeztetheti. Winkler ezen írása, egy Dacia Lodgy tesztnek indult, csak végül  tocsogó magyargyűlölet kerekedett ki belőle. Megvan ugye az a vicc, amikor szovjet hűtőgépgyár dolgozója évtizedek alatt lopkodja haza az alkatrészeket, de akárhogy rakja össze azokat, végül mindig tank lesz az csavarokból, és az apró motorból? 

Pont ilyen érzésem volt Winkler írását olvasva, hogy ez a szerencsétlen libernyák is nagyon szeretne valami frankó, és ütős kis autós tesztet írni, de a végén mindig valami szélsőlibsi őrjöngés kerül ki a kezei közül. 

És az Index címlapjára. 

A Totalcar szerkesztőjének szerteágazó és sokszor követhetetlen gondolatai között aztán felbukkan Bodi haverja, aki Bodololai Lászlót az Index tulajdonosi jogköreit gyakoroló ügyvédet takarja. Ő rúgta ki ugye Dull Szabolcsot. Winkler szerint Bodi jó ember, – vagy ha úgy tetszik #jóember – aki mindössze hozott egy rossz döntést. (Szerintem kiváló volt az döntés, de ugye, ki vagyok én, hogy vitába bocsátkozzak ilyen fontos újságírókkal?) 

A Totalcar szerkesztője úgy látja, Bodolainak nem volt más választása, hiszen két oldalról szorongatták a golyóit, de nem tartja se aljasnak, se rossz embereknek, sőt, továbbra is elmenne vele horgászni. Vagy bárhova, hiszen többször is képviselte különböző sajtóperekben, és egyszer egy csúnyán berúgott haverját is ingyen védte, aki egy álmos hajnalon elköltött egy távolsági buszt. 

Na de, hogy miért is készült el az anyag? Winklerék, a Totalcar marad az Indexen. Buuuummmm!!! Ugyan a szerkesztő szerint menni kellett volna, mert Orbán, meg Vaszily, meg a tisztesség, de ugye vannak azok a fránya hitelek, meg a család, meg a többi  kispolgári dolog. A „rakenroll”, és a forradalom meg ugye azért szar dolog, mert a felmondott forradalmárokat  nem fizeti többet a diktatúra. Ezt pedig mindenképp szerette volna elkerülni a kevesebb magyarért autós teszteket írogató újságíró. 

Szóval Winklerék nem álltak fel, és bár nagyon tisztelik az indexeseket, a Totalcar marad a „csicskamédiában”. A videóra érkezett ellenzéki reakciókat elnézve nyugodtan leszűrhetjük, hogy Orbánt Döbrögizve, Deutschot ledrogosozva, és a szokásos ellenzéki toposzokat felmondva, akár a haladó nyilvánosságból való kiátkozás is megúszható, még azzal együtt is, hogy úgy döntünk, nem tartunk a toporzékolva lelépő ellenzéki propagandistákkal. 

Ebben az esetben elvtelen meg utolsó árulókká sem válunk, és még azt is megbocsátják a mindenhol páncélos (NER)lovagokat hallucináló exindexesek, ha kimondjuk, Bodolai tulajdonképpen nem is rossz ember. Amúgy szerintem sem. A recept tehát megvan, lehet szépen visszaszivárogni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én azt szeretem, mikor ilyen f.szfejek, ilyen winklerek, akik azt, hogy munka, hírből nem ismerik, előadják a kemény férfit.
Ma már nincs éjjeli vagonkirakás, szerintem az 1. óra után nyüszítve osonnának a rakodó hátulsó, árnyékos részén el, a rámpáról... a kemény legények, az Indexesekről, 444-esekről, meg a többi kemény libernyák harcosról nem beszélek.
...komoly megmérettetésnél, mikor az ócsárolt "ellenség" visszavág, szemtől szembe, ott sírdogolnának, ahol senki sem látja őket.
Vagy, teleordítanák a nagykörutat, anyuka, bántottak...

A videó arról szól, hogy Winkler marad. Ez a lényeg. Az Orbánozásos körítés a húgyagyú híveinek szól. Dicsérik is őt a kommentekben, hogy milyen bátran kiállt a ... tkp. saját érdekeiért.

Ezt a részt tényleg nem lehet komolyan venni, mert ha szaván vesszük, akkor ő, saját bevallása szerint a Patás csicskamédiájánál fog tovább lázadni a Patás ellen. Ami gyakorlatilag már 10 éve az övé, de most hirtelen méginkább az övé lett. Ja és természetesen a Bodolai nem hibás, Dull nem hibás, senki nem hibás, kivéve a Patást.

Ugye érezni, mennyire nevetséges az a magyarázkodás, amit előadott, de a youtube kommentekből látni, hogy a hívek simán bekajálják.

Én raktam, igaz, a honvédségnél, és mindig éjfélkor kezdtük, és kb. 4-5-re végeztünk.
Hideg víz, mosakodás, és máris 6.00 óra: Ébresztő, indul a nap.

Én arról írtam, a nyálas semmittevő winklerek eljátsszák a kemény férfit. Indextől 444, 24-hu-ig...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés