Huszonnéggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020. augusztus 07. 09:26

Az aktív fertőzöttek száma 555.

2020. augusztus 07. 09:26

Elhunyt két idős, krónikus beteg, és huszonnéggyel, 4621-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 602-re emelkedett, 3464-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 555. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. Kórházban 72 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7092-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 355 467.

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény - tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2074) és Pest megyében (695) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (315), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (150), Borsod-Abaúj-Zemplén (143) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés megye áll (18).

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. augusztus 07. 11:56
A KÓRT TOVÁBBRA IS A LEHETŐSÉGEK SZERINT MEG KELL ELŐZNI! Remélem, mindenki figyel önmagára, és a társaira, hogy a kór terjedését a lehető leglassabbra csökkentsük!
békalepcse
2020. augusztus 07. 10:05
Több lesz az hamarost, ahogy hazáér a világlátott elmebátorodott turista csürhe. Mindet kényszermukatáborba egy hónapra, tudják meg hogy mindennek ára van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik