Román embercsempészeket fogott a rendőrség Békés megyében

2020. augusztus 06. 19:49

Tizenhárom külföldit próbáltak meg Magyarországon átcsempészni.

2020. augusztus 06. 19:49

Embercsempészés gyanúja miatt elfogtak és őrizetbe vettek csütörtökön három román állampolgárt, akik tizenhárom külföldit próbáltak meg Magyarországon átcsempészni – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A rendőrök csütörtök délelőtt a Battonya és Dombegyház közötti úton állítottak meg egy román rendszámú kisbuszt és egy azt kísérő, szintén román rendszámú személygépkocsit.

A kisbuszt egy román állampolgár vezette, tizenhárom külföldi utazott vele. Az utasok közül tízen szíriai, hárman iraki állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, csütörtökön késő délután átadták őket a román hatóság képviselőinek.  

A személyautóban ülő két román állampolgár kapcsolatban volt a kisbusz vezetőjével, a gyanú szerint együtt segítettek a tizenhárom határsértőnek abban, hogy illegálisan átjussanak a határon és tovább tudjanak utazni. Őket embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vették.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2020. augusztus 06. 21:47
A határátkelőnél nem nézték meg a kisbuszt a belépésnél?
3M..
2020. augusztus 06. 21:03
Úgy látom hogy teljesen fölösleges a kerítés. Arról sosem írnak, hogy hányat nem fognak meg. Mintha ott sem lenne. Szebb Jövőt!
BossN
2020. augusztus 06. 20:01
A románok csak ehhez értenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik