Csak 2021-ben kapja meg a Nagy Károly-díjat Klaus Iohannis

2020. augusztus 06. 13:45

Szóval lehet nyugodtan petíciózni – közölte a Főtér.ro.

2020. augusztus 06. 13:45
null

Határozottan az a véleményünk, írja a Főtér, hogy Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök csak akkor európai, ha éppen hajlongani kell a nyugati bársonyszőnyegeken, vagy idehaza szónokolni a kedves románoknak. Amikor viszont a romániai magyar közösség ügyeiről van szó, egyre inkább a megboldogult Tudor tribunusra emlékeztet. Az európai egyesülésért, a közös Európáért küzdő bajnokoknak járó Nagy Károly-díjat odaítélő bizottság viszont nem így gondolta, ezért oda is ítélte az elismerést. Át is adta volna neki május 21-én, de hát közbeszólt a világjárvány.

Közben egy állampolgári kezdeményezés is megjelent a CitizenGo platformon, amely éppen arról szól, nehogy már az álkisebbségi államelnök megkapja a Nagy Károly-díjat. Nos, a legfrissebb hírek szerint az elnök úr hányattatott sorsú díjátadója alaposan elmarad. A szervezők a járvány okán 2021 májusára halasztották a díjátadást. Mert akkor, állítják, megfelelő cécóval lehet majd megünnepelni Európa újabb hősét. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent említett petíció határideje is meghosszabbodik. Tehát, ha még nem adott szimbolikus pofont Ionopot úrnak a „magyarbarátságáért”, még megteheti – írta meg a Főtér.ro.

Fotó: Klaus Iohannis román államfő elhagyja az Európai Tanács épületét Brüsszelben 2020. július 20-án hajnalban, az Európai Unió csúcstalálkozójának negyedik napján. Az uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó gazdasági mentőcsomagról szóló egyeztetések délután folytatódnak. MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2020. augusztus 06. 18:37
valami kis magyar tevékenység nem készül az ügyben? külpolitikailag, akár a színfalak mögött... na SZíjjártó itt a feladat... vagy esetleg az átadási ünnepségre gyúr már valamilyen társaság?
toef36
2020. augusztus 06. 16:25
Bárki alapította a Nagy Károly Díjat, az a Nyugati frnnhatóság jelképe, s nem Európa egységéé!!!!
toef36
2020. augusztus 06. 16:14
"Megérdemli" , mert a Karoling Király 804-ben a SZÁSZOKAT beszántotta - birodalma tagjai sorába - 20 évi háborúskodás után... Ne irigyeljük! A magyarokat a 907-es pozsonyi csatában a germán-morva hadseregnek nem sikerült, Árpád 40 ezres hadserege elűzte, tönkre verte a 100.000-es hadsereget... Éljen Nagy (I) Károly !
Akitlosz
2020. augusztus 06. 15:53
A Kis Jancsi díjat már idén is megkaphatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik