Csak 2021-ben kapja meg a Nagy Károly-díjat Klaus Iohannis

2020. augusztus 6. 13:45
Szóval lehet nyugodtan petíciózni – közölte a Főtér.ro.

Határozottan az a véleményünk, írja a Főtér, hogy Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök csak akkor európai, ha éppen hajlongani kell a nyugati bársonyszőnyegeken, vagy idehaza szónokolni a kedves románoknak. Amikor viszont a romániai magyar közösség ügyeiről van szó, egyre inkább a megboldogult Tudor tribunusra emlékeztet. Az európai egyesülésért, a közös Európáért küzdő bajnokoknak járó Nagy Károly-díjat odaítélő bizottság viszont nem így gondolta, ezért oda is ítélte az elismerést. Át is adta volna neki május 21-én, de hát közbeszólt a világjárvány.

Közben egy állampolgári kezdeményezés is megjelent a CitizenGo platformon, amely éppen arról szól, nehogy már az álkisebbségi államelnök megkapja a Nagy Károly-díjat. Nos, a legfrissebb hírek szerint az elnök úr hányattatott sorsú díjátadója alaposan elmarad. A szervezők a járvány okán 2021 májusára halasztották a díjátadást. Mert akkor, állítják, megfelelő cécóval lehet majd megünnepelni Európa újabb hősét. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent említett petíció határideje is meghosszabbodik. Tehát, ha még nem adott szimbolikus pofont Ionopot úrnak a „magyarbarátságáért”, még megteheti – írta meg a Főtér.ro.

Fotó: Klaus Iohannis román államfő elhagyja az Európai Tanács épületét Brüsszelben 2020. július 20-án hajnalban, az Európai Unió csúcstalálkozójának negyedik napján. Az uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó gazdasági mentőcsomagról szóló egyeztetések délután folytatódnak. MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

 

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbán Viktor nevének hallatán egyből reszket minden magyarellenes politikus ina, mert tudja, hogy a mi Viktorunk keményen odapörköl a magyarokat ért minden inzultusért.
Mondok néhány példát:

(Bocsika, há' nem jut eszembe 1 se.
Tudna valaki segíteni?)

Csak 2021-ben kapja meg a Nagy Károly-díjat Klaus Iohannis és ezért a nagy dákoromán nép, elégtételt kér és érdemel.
Jövőre - a román megszégyenítést begyógyítandó - két Nagy Károly-díjat Klaus Johannisnak.
Egyet a nagy népnek egyet a nagy elnöknek.
és a harmadikat Kövesi-Codruta OLAF-elnöknek.
A díj főszponzora: G. Soros nemzetközi jóakaratú ember.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés