Nem ez a dolgunk!

2020. augusztus 5. 13:00

Donáth Anna
Facebook
Ami most történt, az méltatlan a DK politikájához, de ahhoz az európai programhoz is, amit az ellenzéktől várnak.

„Gödön méltatlan és káros csata zajlik. Pont most, amikor nagyon fontos lenne, hogy az ellenzéki együttműködés helyi szinten bizonyítsa kormányzóképességét, hogy aztán országos felhatalmazást kaphasson 2022-ben. Ez mostantól sokkal nehezebb lesz. Nyilvánosságra került ugyanis egy, a gödi képviselő-testület zárt ülésén készült, titkos hangfelvétel, amit manipulálva, mondatokat kivágva tettek közzé. Méghozzá az Európai Parlamentben ülő képviselőtársam, a DK-s Rónai Sándor tette ki a pártja honlapjára.

A magyar politika régóta terhelt manipulált titkos hangfelvételekkel, azokkal való üzleteléssel vagy zsarolással. A legutóbbi választást megelőzően a Párbeszéd elnökségi ülését hallgatták le. Szabó Tímea feljelentést is tett, de talán sosem tudjuk meg, ki vette fel Karácsony Gergely zárt megbeszélésen elhangzott szavait, és tette közzé azokat megvágva. Volt már áldozata ilyen lehallgatásnak az MSZP is, a Jobbik is, és tett tönkre egy teljes pártot, az MDF-et egy hasonló ügy.

Ez fideszes módszer, ezt tőlük szoktuk meg. Óriási gondnak tartom, ha immár az ellenzék körein belül is ez lesz a gyakorlat. Nem látom azt az együttműködést, ahol az elméletileg a kormányváltás érdekében együtt dolgozó ellenzéki pártok egyike manipulált hangfelvétellel zsarolja szövetségeseit. Így nem lehet.

És hogy mindezeken túl miért tartottam fontosnak, hogy megszólaljak az ügyben? Mert a tavalyi EP-választáson az ellenzéki szavazók két pártnak adtak a korábbinál sokkal erősebb felhatalmazást. Azt mondták, hogy a DK és a Momentum jelöltjeiben látják az európai politizálás jövőjét. Így lett Rónai Sándor képviselő Brüsszelben, és én is.

De ami most történt, az méltatlan a DK politikájához, de ahhoz az európai programhoz is, amit az ellenzéktől várnak. Nagyon sok munkám van abban, hogy bemutassuk Európának, valójában milyen a Fidesz. Ez az ügy viszont most a DK-ról és a lehetséges szövetségkötésről mutat meg valamit, amire nem lehet büszke senki. Fel kéne nőni a feladathoz, őszintén, bizalommal és közösen dolgozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előtte meg leír 5 ballbisi lehallgatási ügyet. :-)

"Ez fideszes módszer, ezt tőlük szoktuk meg." A manipulált felvételek használata a ti módszeretek.

Jah, megy a facebookon a zösszefogásos műsor, pedig egyértelmű, hogy itt a DK a hunyó. És le merem fogadni, hogy a DK-s Róna Sándor nem saját maga partizánkodott, amikor nyilvánosságra hozta ez a manipulált felvételt, hanem a DK pártközpont hallgatólagos beleegyezésével tette mindezt.

Arról senki nem beszél, hogy ki készítette a felvételt? A DK biztos lehetett abban, hogy nincs másik, különben nem vágta volna meg:-) de volt másik:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés