Magyarország még mindig létezik

2020. augusztus 05. 12:41

Ha az Index újságírói felmondanak, és ha kevesen fizetnek elő a Magyar Hangra, akkor a haza is azonnal elveszti Magyarország jellegét.

2020. augusztus 05. 12:41
Apáti Bence
hirtv.hu

„»Nincsenek orvosok, nincsenek papok, nincsen semmi, nincs sajtó, minden esik szét, az emberek nem akarnak fizetni az újságokért. Elmúlik, elmúlófélben van az ország.« Ez az egyik olyan gondolat, ami tökéletesen reprezentálja az ellenzéki sajtót írók jelenlegi mentális állapot. Az idézet mondatokra a Kötöttfogás című, »betiltott« műsorban akadtam. A közreműködők közéleti szamizdatként szoktak hivatkozni az adásukra, magukra, pedig, mint rettenthetetlen ellenállókra, és főállású hősökre, ami kicsit arra a megmagyarázhatatlan jelenségre emlékeztet, mint amikor az elmúlt hetekben több száz cikk és több ezer Facebook-poszt született arról, hogy megszűnt az Index.  

Ugye a lap pont annyira szűnt meg, mint amennyire a demokrácia, a jogállam, és a sajtószabadság. Semennyire. Sőt, a felmondásukat benyújtó 80-90 újságíró épp a felmondási idejét tölti, egy jelenleg is működő szerkesztőségében dolgoznak, írnak, amiért ráadásul busás fizetést is kapnak. Persze a félbites üzenetekkel harcoló ellenzéki politikusoktól és újságíróktól nem is vártam mást, hisz a 10 éve »fasisztadiktatúrázó« ballibek úgy gondolják, csak ilyen primitív féligazságokkal, hazugságokkal tudnak sikereket elérni. 

Nem tudnak, de ez furcsa mód nem, hogy nem készteti a diktatúrázókat önreflexióra, de zavartalanul folytatják a választóik és az olvasóik hülyítését. Az Index ügye ennél persze sokkal bonyolultabb, mely okokról már sokszor írtam, ezért nem is mennék bele most se hosszabban se röviden. A lényeg, hogy nem szűnt meg az Index. Ahogyan a papság sem, orvosok is vannak, sőt remekül végzik a munkájukat, és tudtommal Magyarország is létezik. 

Jól hangzik persze ez Magyarország megszűnt létezni kezdetű ellenzéki toposz, többen is elkezdték az elmúlt hetekben használni, nagy sikert is arat a lámpavasazó, felgyújtott pártházakért és véres polgárháborúért lobbizó pár százezres, fővárosi keménymag köreiben, de akik nem tartozik a véres szájú, radikalizálódott közé, azokat csak elijesztik azok üzenetek, hogy ha az Index újságírói felmondanak, és ha kevesen fizetnek elő a Magyar Hangra, akkor a haza is azonnal elveszti Magyarország jellegét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. augusztus 05. 16:46
A Magyar Hang a magyar sajtókultúra szégyene... "Írástudatlanok" dáridója...Ki az az őrölt, aki megveszi és elolvassa...
legkisebbek közül
2020. augusztus 05. 15:04
"Ugye a lap pont annyira szűnt meg, mint amennyire a demokrácia, a jogállam, és a sajtószabadság. Semennyire. Sőt, a felmondásukat benyújtó 80-90 újságíró a felmondási idejét tölti, egy jelenleg is működő szerkesztőségében dolgoznak, írnak, amiért ráadásul busás fizetést is kapnak." S ahhoz, hogy megint szembesüljünk a valósággal, ne manipulációkkal etessék a társadalmat adott szándékok, oda kell ellátogatni, ahol a tények közlése eddig is értéknek számított. "Távozik a szerkesztőség, ki írja most az Indexet? Index Miután július 22-én a tulajdonost képviselő igazgatósági elnök, Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, pénteken az Index.hu szinte teljes szerkesztősége bejelentette távozási szándékát. Azóta számos kérdést kapunk olvasóinktól arról: hogyhogy frissül még az oldal, ki írja az Indexet most? Az Index.hu tartalmát a következő napokban/hetekben még a távozó szerkesztőség készíti. Ennek egyszerű oka van: a munkaviszonyunk megszüntetése egy jogszabályok által szabályozott folyamat. Bár a felmondásukat benyújtó munkatársaink többsége kérte, hogy a munkáltató mentesítse őket a munkavégzés alól, a szerkesztőségi dolgozók jelentős részénél várhatóan nem járulnak hozzá ehhez. Ezt azt jelenti, hogy a szerkesztőség egy részének a felmondási idő alatt még dolgoznia kell, így a lapunkban a legfontosabb aktuális hírek továbbra is megjelennek. Emellett a következő hetekben, míg a jelenlegi munkatársainkkal készítjük az újságot, vezető anyagainkban felidézzük, melyek voltak az elmúlt több mint két évtized legjelentősebb, legnagyobb súlyú vagy nekünk legfontosabb anyagai." forrás: https://index.hu/szolgalati-kozlemeny/2020/07/27/tavozik_a_szerkesztoseg_ki_irja_most_az_indexet/ "Búsás fizetés"? Ezen emberek kiléptek a semmibe, a fizetés nélküli világba, s mi lesz a következő hónapokban, években? Lesz-e munkahely, mert családot is el kell tartani? Ki csinálná utánuk, ki csinálta már utánuk? Vajon miért nem? Valóban ők lennének az irigylésre méltó helyzetben, mikor közpénzeket pumpálunk olyan helyekre, ahol manipulálunk és még látogató sincs igazán? Többeknek lehet, hogy a pályát, adott álmokat is el kell hagyniuk? Gerincességet mutattak fel. S más megnyilvánulások ez helyett az olvasót kívánják manipulálni, másokat próbálnak lejáratni, az igazságot kerékbe törni, mások ellen próbálunk uszítani? Nem vesszük észre, hogy rossz irányba állítjuk ezen mozdulatokkal saját manipulátor szerepű kommunikációs fegyverünket?
legkisebbek közül
2020. augusztus 05. 14:45
A háttérben dőlnek el igazán a dolgok. "Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon." Módszerek. Jó dolog, hogy nincs nyomásgyakorlás sehol, közvetlen vagy közvetett, mindenki azt írhat, amit akar, ami persze ki mer folyni a tollából. Becsöngetett az Index volt főszerkesztője lakásába a PestiTV https://24.hu/belfold/2020/08/05/dull-szabolcs-pestitv/
Pelso j.
2020. augusztus 05. 14:41
Sokadik olcsó élvezkedés az Index bedarálásán. Vigyázz, te is sorra kerülhetsz, ha az eddigiekhez képest nem tudsz minimum átlagosat produkálni a ner-nek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik