Bízom Gyurcsány Ferenc politikai bölcsességében

2020. augusztus 5. 11:58

Soproni Tamás
Facebook
Biztos vagyok benne, hogy érti, a kormányváltás sokkal fontosabb annál, minthogy hagyjuk, hogy egy helyi banda ekkora éket verjen a pártok közé.

„A pártomon belül és kívül is tudvalevő rólam, hogy az ellenzéki együttműködés legelkötelezettebb híve vagyok. A kerületben sem érdekel a képviselők pártlogója, amíg Terézváros nekik az első. Nemzeti érdeknek tartom, hogy 2022-ben leváltsuk az országot kirabló Orbán-kormányt. Ennek azonban két komoly feltétele van. Az egyik választástechnikai. Személyesen úgy hiszem, hogy egyetlen listával, 106 közös képviselőjelölttel és egy (a nagyobb pártokon kívüli) miniszterelnökjelölttel van esélyünk arra 22-ben, hogy újra az európai útra forduljunk.

A kormányváltásnak azonban van egy másik, ennél is fontosabb feltétele: hogy az általunk közösen vezetett önkormányzatokban megmutassuk, más politikai kultúrát képviselünk. Hogy megmutassuk, az a közösség az elsődleges számunkra, amely megválasztott. A fidesszel ellentétben nem a lóvé, nem a haverok pozícióba ültetése. Jól működően pedig csak akkor tudunk vezetni egy önkormányzatot és az országot, ha kiépül közöttünk az ehhez szükséges bizalom. Gödön ez a bizalom már hónapokkal ezelőtt sérült. Sérült, sérülgetett. Folyamatosan. De akkor gyilkolták meg, amikor a helyi DK a fidesszel szövetkezett a polgármesterrel szemben. Ezt követően Balogh Csaba újra és újra asztalhoz hívta a szövetségeseinket. Polgármesterként érezte a felelősségét a 2022-es kormányváltással kapcsolatban.

Bíztam benne, hogy ez helyi ügy tud maradni. Noha volt olyan, a DK-hoz tartozó propagandaoldal, amely folyamatosan ütötte a Momentumot, bíztam benne, hogy a pártok vezetői bölcsek maradnak, és akár a helyi embereikkel szembemenve az együttműködés pártján maradnak. Sajnos azonban magasabb szinten is hatalmasat rúgtak a kormányváltáshoz szükséges bizalomba. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője egy manipulált hangfelvételt töltött fel a párt oldalára. Mit jelent ez? Nem elég, hogy a helyi DK-sok megosztottak kifelé egy bizalmas beszélgetést, Rónai Sándor úgy döntött, nem leteremti párttársait, amiért ilyen undorító módon sértették meg a szövetségesek közötti bizalmat, (vagy épp amiért a fidesszel játszanak össze), hanem jóváhagyja, hogy megvágják a felvételt, hogy eltitkolják a valóságot, és meg is osztja a DK központi oldalán.

Ennek pedig komoly következményei vannak, amibe Rónai úr talán nem gondolt bele. Komoly következményei, hiszen – biztos vagyok benne, hogy igaztalanul, de – a DK-ra vetíti azt a képet, amit a gödi alpolgármesterük képvisel. Azt a jellemtelen magatartást, amelybe belefér az, hogy sértődöttségből együttműködjenek a fidesszel. Az, hogy bizalmas beszélgetéseket osszanak meg külső felekkel. Azt a jellemtelen magatartást, amelybe belefér, hogy egy ilyen felvételt megvágjanak, így lejáratva egy tisztességes szövetségest. Nem, én nem hiszem, hogy a DK ilyen párt lenne. Legfeljebb a gödi szervezetük és úgy tűnik, Rónai Sándor, aki sajnos magára húzta ezt az ügyet.

Bízom Gyurcsány Ferenc politikai bölcsességében. Sőt biztos vagyok benne, hogy érti, a kormányváltás sokkal fontosabb annál, minthogy hagyjuk, hogy egy helyi banda ekkora éket verjen a pártok közé. Azt gondolom, ő is tudja, nem lehetnek olyanok a sorainkban, akik ilyen szinten sértik meg a szövetségesek bizalmát, és így az összefogást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A momentum jól osszegyurcsanyozta magát. Most még bízik a főnökben:-)
Majd elmúlik:-)

Ennek a mocsok kis pondrónak a DK-ban van a helye.

Kormányváltás feltétele: összefogás és politikai kultúra......azt hittem, hogy tudás, bizonyított szakértelem is szükséges ehhez. Nos ez utóbbi az, aminek erős hiányát az önkormányzati szinteken bizonyítja a balliberális ellenzék.

Gyurcsány egy dologban profi, a versenytársak kinyírásában, ami ugye történelmi áttekintésben is az elvtársak kedves területe, meglepne, ha már nem lenne kész forgatókönyve a Momentum szétverésére, lejáratására. Ma nincs hiteles ellenzék, nincs Orbánnak valós alternatívája. Pedig egy felkészült, intelligens politikusokból álló ellenzékre a Fidesznek is szüksége lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés