Az érdekütközés természetes

2020. augusztus 5. 13:47

Kendernay János
Facebook
Mi zöldek most is készek vagyunk, sőt személyesen én is, közreműködni abban, hogy a sikeres ellenzéki együttműködés keretei és tartalma helyreállhasson Gödön (is).

„A korábbiakban már többször tettem utalást a gödi városvezetés körül kialakult helyzetről. Úgy gondolom, fontos most erről a nyilvánosság előtt is megszólalnom. Minden konfliktusban emberek vesznek részt, ezért egyik konfliktus sem ugyanolyan dinamikájú. A konfliktusban résztvevőknek kell megtalálniuk a párbeszéd kereteit és módszereit. Az érdekütközés természetes. Egy családban is sok érdeket kell szem előtt tartani és közösnevezőre hozni. A vitának meg kell teremteni a megfelelő kezelési módját. Ez egy demokráciában pedig konszenzussal érhető el, persze létezik a többség akaratának kényszere is, de ezzel sérülnek a kisebbség érdekei, jogai.

Az ellenzék szivárványkoalíciójára épülő (helyi)kormányzás soha sem lesz egybevethető vagy akár összehasonlítható a Fidesz-KDNP monolitikus hatalomgyakorlásával. Több párt szükségszerűen több jót, de több lehetséges konfliktust is hozhatnak magukkal. Az ellenzéki pártok felelősége ezt a helyzetet a lehető legjobban a választói akarat és a nemzet érdekében érvényesíteni. És akkor nem beszéltem arról az alapvető különbségről, hogy a pártok politikai krédójuk szerint hogyan működtetik szervezeteiket illetve milyen működési mechanizmusok érvényesülnek.

Mi Zöldek alapvetően a helyi közösségek érdekeit, ahogy a helyi problémák, helyi szintű megoldását részesítjük előnyben. Mi valóban a szubszidiaritás hívei vagyunk. Más pártok ugyanakkor, el nem vitatva a jószándékukat, a helyi ügyeket is központilag kívánják megoldani. A mai NER-ellenzéknek, ha valóban az a közös célja, hogy Magyarországon 2022-ben kormányváltásra sor kerülhessen, akkor tudják, mi a dolguk. Jól kormányozni, felelősen cselekedni, a nemzetet szolgálni. Ahogy az elmúlt hónapokban, mi zöldek most is készek vagyunk, sőt személyesen én is, közreműködni abban, hogy a sikeres ellenzéki együttműködés keretei és tartalma helyreállhasson Gödön (is).”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rohadtul nem természetes az, ahogyan egymást akarjátok kicsinálni. Titkos és olykor manipulált felvételek sorozatával. Karácsony Zuglói önvallomását ki rögzítette, kiderült már?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés