A Szily íróasztala

2020. augusztus 5. 14:53

Pozsonyi Ádám
888.hu
Szerintem komolyan gondolja.

„Az ember most már nehezen dönti el, hogy ezek viccelnek vagy komolyan gondolják. Az, hogy pofátlanul hazudnak és másítják a valóságot, az nem kérdés. De hogy tudják, s cinikusan röhögnek, vagy maguk is elhiszik. Elhiszik önnön nagyságukat, s maguk hordják a koszorút a saját szobrukhoz. Ezt kell eldönteni.

»Mindenkinek máskor esik le a tantusz, hogy tényleg vége. Nekem akkor jött el a Pillanat, napokkal-hetekkel azután, hogy a Geci-Balfasz Koalíció a totális szűklátókörűséget a fokozhatatlan bénázással ötvözve megsemmisítette a legjobb dolgot, ami 2000 óta Magyarországon létrejött, amikor ma délelőtt megláttam ezt a fotót. Amin az látható, amint Szupercella Tamás éppen leszedi az emléktáblámat az indexes asztaláról. Ezt a táblát akkor kaptam ajándékba a szerkesztőségtől, amikor életem legjobb 12 éve után eljöttem az Indexből. Máig nem értem, hogy tudtam kibírni zokogós összemlás nélkül, amikor az utolsó napomon megláttam az asztalom sarkán (…) Most én kértem meg a Tomit, aki utánam megkapta az asztalomat, hogy szedje le a táblát, nehogy Ezeknek a kezébe kerüljön

A buborékon és a percemberek világán kívül méltán senkit nem érdeklő Szily László – a 444, korábban az Index újságírója – posztolta ezt a Facebookon. És szerintem komolyan gondolja. Bangóné még nem gondolta komolyan, hogy ha lefekszenek a földre, és rettegést mímelnek, akkor tényleg üldöztetve vannak, és tényleg el van nyomva. »Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé.« Ennyi. De a Szily tuti, hogy maga is elhiszi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egész évben ez a szappanopera fog dőlni a médiából. A mai napra az "Itt szart Szily László 2010-ben" emléktábla jutott, amit a nyerítő NER-es keretlegények egymás kezéből kapnak ki, hogy megalázzák ezt a derék liberális újságírót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés