A Szily íróasztala

2020. augusztus 05. 14:53

Szerintem komolyan gondolja.

2020. augusztus 05. 14:53
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Az ember most már nehezen dönti el, hogy ezek viccelnek vagy komolyan gondolják. Az, hogy pofátlanul hazudnak és másítják a valóságot, az nem kérdés. De hogy tudják, s cinikusan röhögnek, vagy maguk is elhiszik. Elhiszik önnön nagyságukat, s maguk hordják a koszorút a saját szobrukhoz. Ezt kell eldönteni.

»Mindenkinek máskor esik le a tantusz, hogy tényleg vége. Nekem akkor jött el a Pillanat, napokkal-hetekkel azután, hogy a Geci-Balfasz Koalíció a totális szűklátókörűséget a fokozhatatlan bénázással ötvözve megsemmisítette a legjobb dolgot, ami 2000 óta Magyarországon létrejött, amikor ma délelőtt megláttam ezt a fotót. Amin az látható, amint Szupercella Tamás éppen leszedi az emléktáblámat az indexes asztaláról. Ezt a táblát akkor kaptam ajándékba a szerkesztőségtől, amikor életem legjobb 12 éve után eljöttem az Indexből. Máig nem értem, hogy tudtam kibírni zokogós összemlás nélkül, amikor az utolsó napomon megláttam az asztalom sarkán (…) Most én kértem meg a Tomit, aki utánam megkapta az asztalomat, hogy szedje le a táblát, nehogy Ezeknek a kezébe kerüljön

A buborékon és a percemberek világán kívül méltán senkit nem érdeklő Szily László – a 444, korábban az Index újságírója – posztolta ezt a Facebookon. És szerintem komolyan gondolja. Bangóné még nem gondolta komolyan, hogy ha lefekszenek a földre, és rettegést mímelnek, akkor tényleg üldöztetve vannak, és tényleg el van nyomva. »Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé.« Ennyi. De a Szily tuti, hogy maga is elhiszi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2020. augusztus 05. 22:20
Milyen sóherek ezek az indexesek ! Miért nem adták neki azt az asztalt ?
annamanna
2020. augusztus 05. 21:56
"Közben arról is vannak hírek, hogy van olyan terv - nem hivatalosan -, ami meg sem próbálná visszaállítani az Index korábbi működését, hanem egy laza, fiatalos portál lenne, lecsavart, a tartalom maximum 20 százalékát elérő politikával. Ennek a 20 százaléknak is csak a fele lenne belpolitika, a maradék 10 külpolitika. Bodolai maga a Klubrádióban Bolgár Györgynek nyilatkozva azt mondta még múlt hét csütörtökön, hogy szerinte ellenszélben is fel tudják építeni az Indexet, még ha lehet, hogy pontosan nem lesz olyan, mint ezelőtt" https://444.hu/2020/08/05/mikozben-az-indexesek-felmondasi-ideje-mar-ketyeg-meg-senkit-nem-sikerult-a-helyukre-szerzodtetni
Palepoli
2020. augusztus 05. 21:22
Szilyt egy lepratelepre zárnám élete végéig.
LAW AND ORDER
2020. augusztus 05. 21:03
Bucó! Tökéletes írás, maximálisan igazad van! De ki az a Szily?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik