Indonéziának 2020 végére évente 250 millió adag vakcina előállítására lesz kapacitása

2020. augusztus 4. 17:49
Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát.

Indonéziának 2020 végére lesz kapacitása, hogy évente 250 millió adagot állítson elő abból a koronavírus-vakcinából, amelynek klinikai tesztelése most folyik az országban – jelentette be kedden Erick Thohir, az állami vállalatok indonéz minisztere.

A tájékoztatás szerint a Bio Farma állami gyógyszergyártó cég ezen a héten kezdi meg az oltóanyag embereken való klinikai tesztelésének harmadik szakaszát egy olyan vakcinával, amelyet a Sinovac kínai cég gyártott. Ha a teszt sikerrel jár, a Bio Farma maga fogja gyártani ezt a vakcinát – mondta a miniszter. Hozzátette: ez utóbbi cég a következő hónapokban fokozatosan növelni fogja gyártókapacitását, és az év végére készen áll majd évi 250 millió adag előállítására.

Az indonéziai klinikai teszteket Nyugat-Jáván végzik majd 1600 önkéntes bevonásával. A Sinovac Brazíliában és Bangladesben is részt vesz klinikai tesztelésekben. A csaknem 270 millió lakosú országban március óta több mint 115 ezer koronavírusos megbetegedést jelentettek, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 légzőszervi betegségbe pedig már csaknem 5400-an haltak bele a hivatalos adatok szerint. A járvány terjedése nem lassul, június eleje óta naponta több mint ezer fertőzöttet regisztrálnak.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés