DK: Ne a kormány, hanem az EU szabályozza a Facebookot!

2020. augusztus 4. 12:45
A párt EP-képviselője keddi online sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet korábbi cikkére hivatkozott.

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy „tartsa távol magát” a Facebook szabályozásától. A Magyar Nemzet azt írta, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint sérti a szólásszabadságot és az információáramlást a Facebookon hullámszerű, indokolatlan személyesprofil-felfüggesztési gyakorlata. Péterfalvi Attila ezért javaslatot tett arra, hogy a kormány alkosson a közösségi médiáról olyan jogszabályt, amely szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa annak jogosságát.

Rónai Sándor azt mondta, hogy az oldalt valóban szabályozni kell, de ezt kizárólag az Európai Unió teheti meg, európai szinten. A politikus úgy fogalmazott: Magyarországon korábban rémhírterjesztés vádjával ártatlan, facebookozó nyugdíjasokra küldtek rendőröket, ezért „már csak az kellene, hogy törvényesen hallgattathassák el az ellenzékieket” a közösségi portálon. Idehaza sz elmúlt tíz év a nyilvánosság, valamint a szólás- és véleményszabadság folyamatos kormányzati támadásáról szólt – jelentette ki. A magyar kormány nem ezért akarja szabályozni a Facebookot, hogy az álhírek ellen harcoljon, hanem azért, mert azt szeretné, ha egy gombnyomással el tudná tüntetni az ellenzéki véleményeket és profilokat – szögezte le Rónai Sándor.

(MTI)

 

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyílt levél
Margrethe Vestager, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, a ,,Digitális korra felkészült Európa,, szakterületért felelős biztosa és Didiers Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa részére a hatékony Facebook-szabályozás megteremtése érdekében.
A levél itt olvasható. https://tinyurl.hu/lY2i/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés