XVI. Benedek súlyosan megbetegedett bajorországi útja után

2020. augusztus 3. 13:09
A visszavonult katolikus egyházfő a hírek szerint övsömörben szenved.

XVI. Benedek emeritus pápa súlyosan megbetegedett azt követően, hogy hazatért szülőföldjéről, Bajorországból, ahol haldokló fivérét látogatta meg – írta a Passauer Neue Presse című német napilap hétfőn. A lap Peter Seewaldra, a visszavonult katolikus egyházfő életrajzírójára hivatkozva azt írta, hogy a 93 éves vallási vezető övsömörben szenved azóta, hogy visszatért Rómába. A vírusfertőzés XVI. Benedek arcát érinti, és erős fájdalmakkal jár.

Seewald, aki többször készített terjedelmes interjút az emeritus pápával, szombaton nyújtott át neki egy példányt életrajzából. Találkozásukkor a vallási vezető bizakodó volt, és arról beszélt, hogy újra nekifog az írásnak, ha javul az állapota. Azonban Seewald szerint az emeritus pápa egészsége meglehetősen törékeny. Bár memóriafunkciói rendben vannak, hangja erőtlen és alig hallható. XVI. Benedek júniusban négynapos látogatást tett haldokló fivérénél Regensburgban. Ez volt az első alkalom, hogy elhagyta Olaszországot, amióta 2013-ban lemondott. Bátyja, Georg Ratzinger július 1-jén hunyt el 96 éves korában.

XVI. Benedek – született Joseph Ratzinger – visszavonulása óta a Mater Ecclesiae nevű vatikáni kolostorban él. 2005-ben választották pápává Szent II. János Pál utódjaként. Az elmúlt hatszáz évben ő volt az első katolikus egyházfő, aki lemondott. Utódjává Ferenc pápát választották.

(MTI)

(Nyitókép: XVI. Benedek nyugalmazott pápa érkezik bátyja, Georg Ratzinger házához Regensburgban 2020. júnus 19-én, MTI/EPA/Philipp Gülland.)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizonyosan sok molesztálásról tudhatott: a rabbik, imámok, tanárok, kollégiumi nevelők, edzők, orvosok, gyúrók, és szeretett barátaid a paki és egyéb muszlim kanok no meg a családtagok a pedofil esetek döntő elkövetői. A papoknál vajon miért ennyire kevés a pedofil eset, pedig cölibátusban élnek- lipsi, kiadhatom ezt neked házifeladatnak?

Szegény pápa, mennyit szenvedhet. Jó lenne, ha meg tudnák gyógyítani, az újabb könyvét meg tudná írni.
Természetesen imádkozunk érte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés