Gyurcsány: Magyarországnak züllött kormánya van

2020. augusztus 3. 17:14
Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után véget ért az Országgyűlés hétfői, rendkívüli ülése. Az ülésen az ellenzéki pártok képviselői vettek csak részt, a Fidesz- és a KDNP-frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg.

Határozatképtelenség miatt a napirend előtti felszólalások után véget ért az Országgyűlés hétfői, rendkívüli ülése, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés egy korábbi döntésével. Az ülésen az ellenzéki pártok képviselői vettek csak részt, a Fidesz- és a KDNP-frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg. Az ülésen a DK az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodásról szóló politikai nyilatkozatot vitatta volna meg, mert szerintük a kormányfő Brüsszelben szembement a július 14-én hozott parlamenti határozattal.

Párbeszéd: A kormány nem képes megvédeni a természeti értékeket

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) napirend előtt bírálta a kormánypárti politikusokat, mert távol maradtak az ülésről. Azt mondta, ezzel azt bizonyítják, hogy egyre inkább a hatalom emberei és nem a nép képviselői. „A kormány arra sem képes, hogy megvédje a természeti értékeket azokkal a profitéhes befektetőkkel szemben, akik sorra építik be a Balatont, a Velencei-tavat a Fertő tavat vagy a tatai Öreg-tavat” – jelentette ki az ellenzéki képviselő. „A Városligetet is úgy akarták megújítani, hogy közben beépítették volna, de ezt a káros folyamatot sikerült megállítani a tavaly októberi önkormányzati választáson” – közölte.

Ungár Péter (LMP) azt mondta, amennyiben a kormánypárti képviselők részt vennének az ülésen, akkor reagálniuk kellene arra, hogy korábban olyan határozati javaslatot fogadtak el, amiről maguk sem várták el, hogy a kabinet betartsa. „Az év azzal indult, hogy Orbán Viktor megvilágosodott és kitalálta magáról, hogy zöld politikus” – fogalmazott. „Ezzel szemben a miniszterelnök Brüsszelben a német autó- és szénipar érdekének megfelelően blokkolta, hogy pénzt költsenek a klímaváltozás elleni küzdelemre” – tette hozzá. Kijelentette, hiába szerepel az Európai Tanács által elfogadott határozatokban „valamilyen konklúzió” a jogállamiságról, mégsem lehet tudni, hogy lesz-e valamilyen Magyarországgal szembeni szankció. „A magyar és a német kormánypárt ugyanis egy ilyen zavaros helyzetre játszik, mert abban a magyar tud a sajátjainak háborút mutatni, a német pedig ki tudja szolgálni a nagytőkét és a liberális szavazóit” – érvelt. „Nem a nagyvállalatokkal kell stratégiai szövetséget kötni, hanem a hazai kis- és közepes vállalkozásokat, illetve a közalkalmazottakat kell támogatni” – szögezte le.

Gyurcsány: Az országnak züllött kormánya van

Gyurcsány Ferenc (DK) azt mondta, hogy egy züllött kormány a legerkölcsösebb nemzetet is züllésbe tudja vinni, Magyarországnak pedig „züllött kormánya van”.

A pártelnök felszólalása során megemlékezett Bogdán Lászlóról, Cserdi júliusban elhunyt polgármesteréről. Kijelentette, szerette volna, ha a polgármester halálát a kormánypártok legalább „egy szóra érdemesnek tartották volna”.

Újabb témára áttérve úgy fogalmazott: látják és hallják a Színház- és Filmművészeti Egyetem „agóniáját”, mert más egyetemek „feldúlása után ez is az ebek harmincadjának sorsára jut”. „Nincs pártos művészet, mert ami pártos, az propaganda” – szögezte le. Az Index hírportál főszerkesztőjének menesztéséről és a szerkesztőség tagjainak tömeges felmondásáról szólva azt mondta, a kormány mindenbe beleszól, amit az érdeke kíván, de nem hajlandó biztosítani a sajtó függetlenségét, inkább „kaján módon” hozzá is járul „annak leigázáshoz”.

Tóth Bertalan, az MSZP pártelnök-frakcióvezetője azt firtatta: hol vannak a fideszes képviselők, a kormány tagjai, a házelnök és a kormányfő. Hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnöknek meg kellett volna jelennie az Országgyűlés előtt, hogy beszámoljon arról, „mit intézett Brüsszelben”. Megjegyezte: a kormányfő az uniós csúcs előtt „megszavaztatott magának egy bumburnyák politikai nyilatkozatot”, azonban az abban foglaltak nem teljesültek. Bírálta a kormányt „az Index elleni kormányzati támadás”, Mészáros Lőrinc milliárdos támogatása, a civil szervezetek ellehetetlenítése, a tudomány és a kultúra gyarmatosítása és a színművészeti egyetem sorsa miatt is. Kijelentette: egy ilyen államot nem lehet jogállamnak nevezni, a jelenlegi köztársaság csak „alaki, nem létező”, valójában önkényuralmi rendszer.

Arra szólított fel: ezt a rendszert fel kell számolni, valódi szabadságharcot kell folytatni, eljött az idő, hogy az ellenzék együtt, közösen készüljön arra, hogy ezt a „hatalmi őrjöngést” megállítsa 2022-ben.

Brenner Koloman (Jobbik) úgy értékelt: az EU-csúcstalálkozón „kufárkodás történt”, az EU vezetői rossz kompromisszumot kötöttek, majd mindenki hazament és győztesnek hirdette ki magát.Hangsúlyozta: az EU jövője veszélybe került, és a néppárti Jobbik „sem a liberális ködevők, sem pedig a populista őrjöngők” veszélyét nem becsüli le. „A Jobbik egy keresztényszociális jóléti Európában hisz, azonban kufárkodással, érték nélküli kompromisszumokkal nem lehet közös Európát építeni” – folytatta.

Hangsúlyozta: a Jobbik azért küzd, hogy jobbközép pártként 2022-ben meghatározó eleme legyen egy nemzeti egységkormánynak. A napirend előtti felszólalásokat követően az elnöklő Latorcai János bejelentette, hogy a független Hadházy Ákos mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett rágalmazás miatt indított magánvádas ügyben, amit a mentelmi bizottság vizsgál meg. Latorcai János ezután a napirendről való szavazásnál megállapította, hogy a Ház határozatképtelen, így az ülést bezárta.

(MTI)

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével.
MTI/Kovács Tamás

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feri ezt rosszul tudja. Nem az Orbán-kormany vitte züllésbe a Ferit, hanem saját maga. Értem, hogy mindent másra akar fogni.

És milyen jelzőt tudott Fletó kiizzadni... na milyet... ZÜLLÖTT. Értitek: ZÜLLÖTT.

Ide pszichológus kellene. :)

Pontosan.
Egészen gyomorforgató, amit Bogdán halálhírével művel...

Mi nem bántsunk más szavazókat. Ne legyünk olyanok, mint az ellenzék.

Latorcai Janos a zullest bezarta.
Es milyen jol tette!
Megnyitni sem kellett volna, raferne mar a szivarvanykoaliciora is a pihenes: kinjukban fut-fat, kigyot-bekat osszehordanak!
Ebek harmincadjanak sorsara jut- hazudta Gyurcsany, de elotte tajekozodnia kellett volna, neki altalaban szofordulatokra sem telik, a nagy muveltsege nem engedi, hogy helyesen hasznaljon barmit.
Ebek harmincadjara kerul - ha mar.

Egy züllött alak monológja
Érezni lehet a képen keresztül az alkoholt.

A gazdik, a megbízók egyre agresszívebben engedik rá vérebeiket az űzött vad Magyarországra.

Mert mit is akarnak? Orbánt mielőbb megbuktatni, hogy meg lehessen nyitni a határokat, migránsok százezreit lehessen hazánkba is beengedni, s fel lehessen építeni az Európai Egyesült Szultánságot.

Ezek a vérebek hadat üzentek a Pannóniai utcai zsidó kereskedőnek, a falusi boltosnak, a zsidónak, a katolikusnak, a protestánsoknak, azoknak, akik az agresszív politikai iszlám célkeresztjében vannak, azaz kiirtandók.

Itt sorjáznak a bukott politikai elit alkoholistái, morális, szakmai hullái, akiknek mankót nyújtott a Momentum, s ezzel a csatornába rántotta saját magát.

A székelyek őrtüzeket gyújtanak vészhelyzetben, mától nekünk is ezt kell tennünk. A zsinagógáinkban, templomainkban, imaházainkban, otthonainkban, köztereken, naponta be kell mutatni a társadalomnak a hazaárulók képét.

Az ellenzék ásta ki a csatabárdot, nem várt a kampányra, a kormánypártok feladata ezt a kesztyűt felvenni, s ezeket a csatornapatkányokat politikai értelemben eltakarítani.

Igen, tudjuk Gyurcsány, "kurvaország" és satöbbi.
Ez akkor volt, amikor te voltál a miniszterelnök.
Mindig rávetíted a jellemedet a népedre.
Züllött életet élsz, Gyurcsány.

"hogy egy züllött kormány a legerkölcsösebb nemzetet is züllésbe tudja vinni, Magyarországnak pedig "züllött kormánya van."

Káosz van a fejében, az biztos.

A mandiner egy sor érdektelen témát tett az asztalra ma is. Jó, Feri, az egész balliberális hazaáruló banda bemutatása fontos, de miért nem hozta le a rendkívül felkészült és tárgyilagos Krisztina Koenen, Neokoh-ban megjelent értékelését Thilo Sarazzin SPD-ből történt múlt heti kizárásáról.

Koenen: "....a kizárás tanulsága, a szocdem párt, amely valaha az egyszerű dolgozó emberek felemelkedésének pártja volt, mára a globalizmus, a migráció, az extrém ökológia, a genderizmus, az antirasszizmus és főleg a kommunista államosítás, újraelosztás, és az ideológiai uralom pártja lett."

Thilo Sarazzin szerint az euró és a migráció a normális emberek életkörülményeit veszélyezteti.

S itt van előttünk a DK, az MSZP, amely ugyanazt képviseli, amiről Koenen ír az SPD kapcsán. Globalizmus kiszolgálása, genderizmus, stb.

Sarazzin volt az utolsó igazi szociáldemokrata politikus, a párt vezetése az agresszív kommunisták kezébe került.

Érdemes elolvasni Koenen elemzését. Pláne a sok színvonaltalan ellenzéki böfögés helyett.

Arra céloztam, hogy például a szépségverseny elmaradása helyett, célszerű lett volna, ha a mandiner Koenen írásával foglalkozik. Miért is? Hogy bemutassa a mai nyugati, nevezetesen a német szociáldemokrácia álságos arcát, hogy érezhetővé tegyük a párhuzamot az SPD és a magyarországi szocialista, szociáldemokrata pártok között, hogy az olvasókat még közelebb vigyük a nyugati eszmeáramlatok megértéséhez, hogy láttassuk, ez a német, s egyéb nyugati baloldal feszül Magyarország, térségünk ellen. Hogy Koenen írása révén is még markánsabbá tegyük a normalitás és az abnormalitás közötti különbségeket. Pusztán ennyi volt a szándékom, s nem több.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés