Futballfesztivál

2020. augusztus 03. 09:14

A vírus a futballtól fél, vagy nagyon tiszteli.

2020. augusztus 03. 09:14
Bernau Péter
Népszava

„Nem lesznek fesztiválok, csak olyan koncertek megrendezését engedélyezi a kormány, ahol nincs ötszáznál több néző és az érdeklődők ülnek. A labdarúgó-mérkőzésekre viszont bemehetnek a szurkolók, pedig a találkozók többségén a jelenlévők száma meghaladja az ezret is, ráadásul a drukkerek – főleg a kapu mögött elhelyezkedők – nem ülnek és a távolságtartási szabályokkal sem törődnek. Ők azonban ott lehetnek a stadionokban, mert a kormány (különösen annak feje) imádja a labdarúgást, ráadásul minden bizonnyal arról is megbízható, pontos információi vannak, hogy a futballrajongókat elkerüli a koronavírus, ellentétben a koncertekre járókkal. A vírus a futballtól fél, vagy nagyon tiszteli. Végül is mindegy az ok, a lényeg, hogy a futball védve van a vírustól.

Nincs tehát más tennivalójuk a fesztiválok szervezőinek, mint igazodni a kormányfő különös ízléséhez: nevezzék az eseményeiket futballfesztiválnak! Ha a fellépők a koncert előtt kicsit focizgatnak a színpadon vagy futball-labdákat dobálnak a nézők közé, akkor eleget tettek a futballfesztivállal szemben támasztott követelményeknek, a koronavírus messze elkerüli az eseményt és a résztvevőket. Egy próbát mindenképpen megérne engedélyt kérni a futballfesztivál megrendezésére. Ha ezt megtiltja a kormány, akkor nem szabad engedni a futballmeccsek lebonyolítását sem. Olyan egy jól működő, virágzó demokráciában, pláne jogállamban – amilyen természetesen Magyarország is – nincs, hogy az egyik futball mehet, a másik nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Micmac
2020. augusztus 04. 04:36
Ezeket mi hajtja vajon? Azon aggódik, hogy a focimeccsek miatt megugrik a fertőzések száma? Dehogy, az nem érdekli, mert akkor látná, hogy nem ugrik meg, és nem kell róla cikket írni. Akkor a zenészekért aggódik? És ha nem lennének focimeccsek se, akkor jobb lenne a zenészeknek? Nem lenne jobb, de "hősünket" ez sem, a zenészek sem érdeklik. Egyedül egyvalamire van ráfeszülve, hogy a Zorbán szereti a focit, éshát akkor ő meg utálja.
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 03. 12:46
Van egy zseniális megoldásom a fesztiválokra. Engedélyezni kell. De csak TV-n lehessen nézni. A jegyárakat meg postán küldjék el. Mindenki jól jár. A zenészek megkapják a pénzüket. A nézők nézhetik kedvenceiket. A nézőknek még nyereséges is a dolog, mert az uti- és szállásköltségeket megtakarítják.
zakar zoltán béla
2020. augusztus 03. 12:27
Gyogyikó
Héja
2020. augusztus 03. 10:57
Niedermüller, Bernau, Steingruber, stb... Hiteles magyarok, bruhaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik