A nyugdíjasok ugyanott tartanak, mint 2010-ben

2020. augusztus 03. 12:09

Újra a bérekhez kell kötni a nyugdíjakat!

2020. augusztus 03. 12:09
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„Az Mfor.hu számolta ki a Privátbankár.hu adatai alapján, hogy a nyugdíjasok 2020-ban is ugyanannyit tudnak csak vásárolni, mint 2010-ben. Ez az eredménye annak, hogy az Orbán-kormány félredobta a baloldali kormányok gyakorlatát, miszerint a nyugdíjak kiszámításakor figyelembe kell venni a béremelkedést is. Hiába emelkedtek hát a bérek, a nyugdíjak maradtak, ahol 2010-ben voltak, az idősek pedig 10 év alatt egy tapodtat sem tudtak előrelépni.

A Demokratikus Koalíció szerint újra a bérekhez kell kötni a nyugdíjakat! A DK szerint szégyen, hogy a magyar nyugdíjasok hiába dolgozták végig az életüket, a kormány 10 évvel ezelőtt elengedte a kezüket. A DK szerint rövid távon a nyugdíjak bérekhez kötésére van szükség, hosszú távon pedig az európai minimálnyugdíj bevezetésére. A DK szerint a magyar nyugdíjasok is teljes jogú európai polgárok, akiknek egy végigdolgozott élet után jár a tisztességes időskor!

Dávid Ferenc, a DK gazdasági szakértője, közgazdász”

(MTI-OS)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. augusztus 04. 09:19
EGY GAZEMBER VAGY FLETÓ. HA TI LENNÉTEK MOST HATALMON, AZT MINDEN NYUGDÍJAS IS NAGYON MEGSZÍVNÁ.
atila68
2020. augusztus 03. 21:12
Nagy részének elege van a dékából. A másik része me dékás. Tényleg ugyanott tartanak.
Akitlosz
2020. augusztus 03. 20:09
"az európai minimálnyugdíj bevezetésére." Ez az egyik legnagyobb kamu, amivel a DK házal. Sohasem lesz Magyarországon akkora a nyugdíj, mint Luxemburgban.
Akitlosz
2020. augusztus 03. 20:06
A bérek csak számokban növekedtek, értékben nem. Folyamatosan rontják a forintot és ennek némi ellentételezését adják el "béremelésként". Dupla haszon a politikusoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik