Összejött az uniós diadal

2020. augusztus 2. 7:35

Szajlai Csaba
Magyar Nemzet
Ideje volna hinni a számoknak.

„Az eredeti elképzelésekhez képest Magyarország hárommilliárd euróval – több mint ezerötvenmilliárd forinttal – többet kap az uniós helyreállítási csomagból, amely beépül az új, hétéves közösségi költségvetésbe. Ismert, az Európai Bizottság eurókötvényt bocsát majd ki a tagállamok nevében, és az ebből befolyó pénz, magyarán: hitel lesz a fedezete Európa visszaépülésének. Összességében még tovább is gyarapodhat a nekünk juttatandó összeg, de várjuk meg az Európai Bizottság által kiadott részletes összefoglalót.

Akkor, amikor hat esztendeje is többet kaptunk az eredeti tervhez képest az EU büdzséjéből, Orbán Viktor ezzel kapcsolatos bejelentését – mármint hogy többet kapunk – a politikai túloldalon győzelmi nyilatkozatként kezelték. Bal- és liberális politikusok, szakértők sulykolták belénk, szó nincs arról, hogy Magyarország jobban jár: csak az európai uniós támogatási rendszer alakult át. És mi, magyarok belepottyantunk a struktúra változásába – finoman szólva.

Akkor és most nagyjából ugyanaz a helyzet. Budapesten a hozzáértők ismét azt fejtegetik, hogy szó sincs itt nagyobb apanázsról, és jottányit sem javítottunk a pénzügyi helyzetünkön, csak bekövetkezett »némi átalakulás« a rendszerben. Ha pedig jobban utánaszámolunk, akkor tulajdonképpen mindenki nyert a brüsszeli csúcson, így hazánk is. Azért, hogy ne illessenek bennünket az elfogultság vádjával, vegyünk egy témában született elemzést, amelyet az ING Bank készített. Bert Colijn, az ING közgazdásza így fogalmazott: összességében Magyarország térsége és az eurózóna déli tagállamai nyernek legtöbbet az Európai Unió újonnan elfogadott mentőalapjából – no comment.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EP leszavazta az ET egyezséget.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. augusztus 2. 11:08

Az EP-t - tisztelet annak a százegynéhánynak - lábon, kilóra Soros réges rég megvette.
Ennélfogva az EP nem releváns, csak egy: Soros-ügynökség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés