Az igazi támadás nyugatról éri a kereszténységet

2020. augusztus 2. 8:24
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
A nyugati társadalmakon belüli keresztényüldözés legújabb formája a Black Lives Matter mozgalom.

„Abban ma már talán teljes egyetértés van, hogy a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása. Lapunk hasábjain is nap mint nap olvashatunk azokról a borzalmakról, amelyeket afrikai, közel-, vagy távol-keleti testvéreinknek el kell szenvedniük. Bár a nyugati világban a keresztények élete nincs közvetlen veszélyben, a »modern« keresztényüldözés mostanra minket is elért. Hogy mire is gondolok? A templomgyújtogatás, a Jézus- és Mária-szobrok ledöntése, a kereszténység által képviselt értékek nevetségessé tétele, devalválása ugyanúgy része a folyamatnak, ahogyan a fizikai ellehetetlenítés. Mindkettőnek az ugyanis a végső célja, hogy lelkileg megtörje azokat, akik hisznek Istenben, akik Jézus tanítása szerint élnek – és akik ezt büszkén vállalják is.

A belső, nyugati társadalmakon belüli keresztényüldözés legújabb formája pedig az úgynevezett Black Lives Matter mozgalom. A fekete életek védelméért az Egyesült Államokban indult tüntetéssorozat mára igencsak elkanyarodott eredeti céljától. A szobordöntögetésekkel napirendre került a múlt átírása, a templomok rongálásával, a Jézus-szobrok lefejezésével pedig a BLM a nyugati társadalom legveszélyesebb keresztényellenes mozgalmává vált. Ez ugyanis nem a szobrokról szól – hanem a jelenlegi nyugati társadalmi berendezkedés alapjairól, az identitásunkról, a múltunkról és a jövőnkről. Mert ha a szilárd keresztény alapot kilökik a társadalom alól, nem lesz mire építeni a jövőt sem.

Erről szól a túlerőltetett globalizáció, erről szól a túlerőltetett migráció – és mivel ezek sem hozták meg a várt eredményt, most erről szól az eddigieknél sokkal radikálisabb, mindent elsöprő Black Lives Matter. És biztosak lehetünk benne, hogy a szobrok ledöntése csak az első radikális lépés. Ezt követi az a – már jelenleg is zajló – folyamat, amelyben igyekeznek a kereszténységet és a keresztényeket nevetségessé tenni, majd elkezdődik a családok, az értékek elleni támadás. Ennek is látjuk már a szofisztikált eszközeit, például az Isztambuli Egyezmény formájában. Biztosak lehetünk benne, hogy ha ezek nem működnek, ezen a fronton is jönnek majd a radikálisabb eszközök.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én s így látom, viszont azt nem értem, hogy ez kinek az érdeke? Az tisztán látszik, hogy az európai identitás elleni küzdelem nem külsős munka, hanem az elit árulása - de nekik miért jó? Európai identitás nélkül a nyugati világ életszínvonala olyan lesz, mint mondjuk Líbiáé, Trump szavaival szólva "shithole". Ezt akarják uralni?

Vagy esetleg arra tudok gondolni, hogy ahogy a nagy cégek élén, itt is csak negyedévekre néznek előre, és mindig a még több pénzt választják, a hosszú távú hatásokkal meg nem törődnek.
A 80-as évek óta az egyre intenzívebb lobbitevékenység miatt beköszöntött a kvázszocializmus az Államokban (az állam a nagy cégek kedvében jár, emiatt a piaci verseny sehol nincs a "klasszikus kapitalizmus"-hoz képest), ennek következménye az, hogy a középosztály jövedelmének nagy része a felső tízezerhez vándorolt, ami miatt a jövedelem leáramlása is lecsökkent, és az új vállalkozásokat se a középosztály, hanem pár nagy befektető cég finanszírozza)
Onnan nézve az valóban lehet jó választás, hogy az embereket nem hagyják ezen gondolkodni, hanem a meglévő törésvonalak mentén összeugrasztják őket, és közben beadják nekik, hogy a "még több szocializmus" a megoldás (nem véletlen Bernie Sanders népszerűsége sem) - miközben mi itt már tudjuk, hogy a "még több szocializmus" hova vezet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés