„Megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt” – Puzsér megfejtése az Index-ügyről

2020. augusztus 1. 9:57
„Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek”– idézte fel Puzsér beszélgetőtársa, Farkas Attila Márton.

Apu az Indexről és az összeesküvés elméletek szellemi-lelki alapjairól címmel került fel videó Puzsér Róbert You Tube-csatornájára, amelyben a publicista többek között arról beszélget Farkas Attila Mártonnal, hogy vajon mi állhat a legnagyobb magyar lap munkatársainak tömeges felmondása mögött.

Nem arról van szó, hogy ott voltak a Fidesz ügynökök az Index vezetésében, és a Fidesz ügynökök befolyása olyan fokú volt a szerkesztőség munkájára, hogy tömegesen fel kellett mondani. Arról van szó, hogy a szerkesztőség tagjai megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt, és hogy bármelyik nap átállíthatják őket. Most képzeld el a siralomházban a halálraítéltet, aki várja a kivégzését. És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem jönnek érte. És harmadnap reggel nem jönnek érte, és a harmadik héten a siralomházban fölköti magát” – mondta a publicista.

Farkas Attila Márton – aki saját elmondása szerint nem tud sokat a háttérről – kicsit tágabb kontextusban beszélt a témáról. „Az az ember – mint például én, aki alulnézetből éltem meg az elmúlt évtizedeket – jól emlékszik arra, hogy a rendszerváltás óta milyen a sajtó helyzete. Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek. Magyarországon soha nem volt igazi sajtószabadság. Az Indexet a NER tette tönkre, én ezt elhiszem, de valójában az a metódus tette tönkre, amely eddig mindent tönkre tett Magyarországon. Mindig az van, hogy akik hatalomba jutnak, meg akarnak szerezni mindent, és azt hiszik, hogy az ő tivornyájuk örökké tart. Ha emlékszel a kilencvenes évekre, a sajtó helyzete bizony szarabb volt még a mostaninál is” – mondta Farkas.

A rendszerváltás lett volna egy olyan helyzet, hogy a sajtópozícióba jutott balliberális elit egy pici önmérsékletet tanúsít, és nem csinálja azt a totális vélemény... valamit, akkor ma nem ez a helyzet. Nem jószívűségből, hanem hideg számításból! Ha a tivornya egyszer véget ér, fordulni fog a kocka, és milyen jó lenne, ha lenne normális konzervatív sajtó, és nem ilyen jobber revolver sajtó, meg NER-média. De ha emlékszel, az Antall Józsefet meg a Jeszenszkyt is összemosták a Csurkával, és mindenki fasiszta volt. A Demokratikus Charta tüntetései erről szóltak, hogy fasiszta a kormány, és ne legyen médiája” – emlékezett Puzsér beszélgetőtársa.

 

 

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen:-)))) a fidesz dolgoztatta a ballib propagandistákat és kiadta főszerkesztői utasításban, hogy jót soha nem szabad írni róla, csak és kizárólag hazug, közönséges, csúsztatós cikkeket:-))))
Az indexesek ezt megunták, biztosan azért, mert a lelkük mélyén már annyira írtak volna valami jót is:-))))))))))))))

És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem jönnek érte. És harmadnap reggel nem jönnek érte, és a harmadik héten a siralomházban fölköti magát.. Hatalmas! :)

Hozzáteszem, Puzsért narratívája még mindig SZÁZSZOR cizelláltabb és tényszerűbb, mint a ballib médiafalanx 1 bites agit-propja.
Ez a szomorú...

A cikkbe nem került bele, de rögzíti pl. az alábbiakat:
- Bodolai, Szombathy, Sztankóczy abszolút Orbán-ellenesek, az egész életútjuk ahhoz az oldalhoz köti őket, akik most - minden tényadat nélkül! - szakmányban fidesz-ügynöközik őket.
- Bodolai nevezte ki Dullt is.
- Dull vezetése alatt az index a korábbinál is elfogultabb, ballib politikai akcionista irányba ment el.
- Amit aztán megfejelt a Bodolaival való konfliktus során tanúsított hiszterikus, teljesen illojális magatartásával, amiért Puzsér szerint is egyértelmű, hogy a világ minden pontján repülnie kellene.
- Mindvégig ballib irányvonalat követett az index, pedig immár tíz éve került úgymond "fidesz-közeli" kezekbe.
- A témát egészen elképesztő intenzitással tálaló 444-nek és személy szerint Uj Péternek több szempontból is (töbek között a kognitív disszonanciát enyhítendő) kifejezetten érdeke az, ami történt és ahogyan azt tálalják.
- Összefoglalva: egyáltalán nem igaz a ballib agit-prop narratívája ("A Fidesz szétverte az indexet, a sajtószabadság utolsó bástyáját!")
- A 90-es években összehasonlíthatatlanul rosszabb helyzetben volt a jobboldali média Magyarországon, mint most a ballib.

Nem kell a "közeliséget" vizsgálni. Mindenki, aki adót fizet, az a mindenkori kormány költségvetését támogatja.

"És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem metoozzák. És harmadnap reggel nem metoozzák, és a harmadik héten - no, ha nincs metoo, a siralomházban fölköti magát” – mondta a publicista."
És a libernyák kör bezárult, az Indexesek felmondtak saját maguknak.
No, ha Orbán nem metoozik bennünket, majd megmutatjuk, hogy mégis, nagyon is, Dobrev megmondta, olyan nincs, hogy ne legyen metoo ellenünk.

Már rég megvan ki fogja "megmenteni őket" de addig a sz.ar kenegetése folyik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés