„Megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt” – Puzsér megfejtése az Index-ügyről

2020. augusztus 1. 9:57
„Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek”– idézte fel Puzsér beszélgetőtársa, Farkas Attila Márton.

Apu az Indexről és az összeesküvés elméletek szellemi-lelki alapjairól címmel került fel videó Puzsér Róbert You Tube-csatornájára, amelyben a publicista többek között arról beszélget Farkas Attila Mártonnal, hogy vajon mi állhat a legnagyobb magyar lap munkatársainak tömeges felmondása mögött.

Nem arról van szó, hogy ott voltak a Fidesz ügynökök az Index vezetésében, és a Fidesz ügynökök befolyása olyan fokú volt a szerkesztőség munkájára, hogy tömegesen fel kellett mondani. Arról van szó, hogy a szerkesztőség tagjai megelégelték azt, hogy a Fidesz közeli tulajdonosnak termelik a pénzt, és hogy bármelyik nap átállíthatják őket. Most képzeld el a siralomházban a halálraítéltet, aki várja a kivégzését. És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem jönnek érte. És harmadnap reggel nem jönnek érte, és a harmadik héten a siralomházban fölköti magát” – mondta a publicista.

Farkas Attila Márton – aki saját elmondása szerint nem tud sokat a háttérről – kicsit tágabb kontextusban beszélt a témáról. „Az az ember – mint például én, aki alulnézetből éltem meg az elmúlt évtizedeket – jól emlékszik arra, hogy a rendszerváltás óta milyen a sajtó helyzete. Amikor egy ilyen dolog történik, nekem mindig eszembe jut a rendszerváltás, eszembe jut a kilencvenes évek. Magyarországon soha nem volt igazi sajtószabadság. Az Indexet a NER tette tönkre, én ezt elhiszem, de valójában az a metódus tette tönkre, amely eddig mindent tönkre tett Magyarországon. Mindig az van, hogy akik hatalomba jutnak, meg akarnak szerezni mindent, és azt hiszik, hogy az ő tivornyájuk örökké tart. Ha emlékszel a kilencvenes évekre, a sajtó helyzete bizony szarabb volt még a mostaninál is” – mondta Farkas.

A rendszerváltás lett volna egy olyan helyzet, hogy a sajtópozícióba jutott balliberális elit egy pici önmérsékletet tanúsít, és nem csinálja azt a totális vélemény... valamit, akkor ma nem ez a helyzet. Nem jószívűségből, hanem hideg számításból! Ha a tivornya egyszer véget ér, fordulni fog a kocka, és milyen jó lenne, ha lenne normális konzervatív sajtó, és nem ilyen jobber revolver sajtó, meg NER-média. De ha emlékszel, az Antall Józsefet meg a Jeszenszkyt is összemosták a Csurkával, és mindenki fasiszta volt. A Demokratikus Charta tüntetései erről szóltak, hogy fasiszta a kormány, és ne legyen médiája” – emlékezett Puzsér beszélgetőtársa.

 

 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen:-)))) a fidesz dolgoztatta a ballib propagandistákat és kiadta főszerkesztői utasításban, hogy jót soha nem szabad írni róla, csak és kizárólag hazug, közönséges, csúsztatós cikkeket:-))))
Az indexesek ezt megunták, biztosan azért, mert a lelkük mélyén már annyira írtak volna valami jót is:-))))))))))))))

És várja, és várja, és várja. És ki van írva a kivégzése, de másnap reggel nem jönnek érte. És harmadnap reggel nem jönnek érte, és a harmadik héten a siralomházban fölköti magát.. Hatalmas! :)

Hozzáteszem, Puzsért narratívája még mindig SZÁZSZOR cizelláltabb és tényszerűbb, mint a ballib médiafalanx 1 bites agit-propja.
Ez a szomorú...

A cikkbe nem került bele, de rögzíti pl. az alábbiakat:
- Bodolai, Szombathy, Sztankóczy abszolút Orbán-ellenesek, az egész életútjuk ahhoz az oldalhoz köti őket, akik most - minden tényadat nélkül! - szakmányban fidesz-ügynöközik őket.
- Bodolai nevezte ki Dullt is.
- Dull vezetése alatt az index a korábbinál is elfogultabb, ballib politikai akcionista irányba ment el.
- Amit aztán megfejelt a Bodolaival való konfliktus során tanúsított hiszterikus, teljesen illojális magatartásával, amiért Puzsér szerint is egyértelmű, hogy a világ minden pontján repülnie kellene.
- Mindvégig ballib irányvonalat követett az index, pedig immár tíz éve került úgymond "fidesz-közeli" kezekbe.
- A témát egészen elképesztő intenzitással tálaló 444-nek és személy szerint Uj Péternek több szempontból is (töbek között a kognitív disszonanciát enyhítendő) kifejezetten érdeke az, ami történt és ahogyan azt tálalják.
- Összefoglalva: egyáltalán nem igaz a ballib agit-prop narratívája ("A Fidesz szétverte az indexet, a sajtószabadság utolsó bástyáját!")
- A 90-es években összehasonlíthatatlanul rosszabb helyzetben volt a jobboldali média Magyarországon, mint most a ballib.

Nem kell a "közeliséget" vizsgálni. Mindenki, aki adót fizet, az a mindenkori kormány költségvetését támogatja.

Már rég megvan ki fogja "megmenteni őket" de addig a sz.ar kenegetése folyik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés