A kannibálok rávetik magukat az Index tetemére

2020. augusztus 1. 9:44

Szerencsés D. Márton
hirado.hu
Az Index megszűnésének kevés valódi nyertese van, de az egyik biztosan a volt indexesekből verbuvált sorosista sajtóosztály, a 444.

„A 444 összeállítása szerint Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az Index szerkesztőségének egy lakógyűlésnek is beillő, belső üzemi tanácsán azt mondta: »Bár tudom, hogy a tartalomba nincs beleszólásom, de ha egyet kérhetek: jobban másszatok rá a Városháza ügyeire, hogy legalább lássák, ne azért b***tassanak engem.«

Vagyis az Index tulajdonosait képviselő Bodolai arra kérte a saját szerkesztőségét, hogy legyenek már olyan kedvesek, és az ellenzéki vezetésű Budapest ügyeit is vizsgálgassák az objektivitás jegyében. Ezt a tiszteletteljes petíciót a 444 bennfentes beszámolója szerint az Index kollektívája megrökönyödéssel fogadta. Valamennyire érthető is, hogy fennakadtak a vezető kérésén, hiszen eddig senki sem mondta nekik, hogy nem muszáj napszámban a ballib nótát fújni, sőt, lehetnek kritikusak a sajátjaik felé is. Bodolai egyébként nem valamilyen Bernstein-Woodward-mélységű leleplezés igényét fogalmazta meg, pusztán csak azt kérte tőlük, hogy legalább bábozzák már el, hogy függetlenek és nem fekete öves Karácsony-hívők. A kéztördelős kérésből a szakma nagyágyúi nem a valódi tartalmat hallották ki, hanem csak és kizárólag a formáját látták, vagyis azt, hogy a cégvezető kér tőlük valamit. Ebben az esetben egyébként olyasmit, aminek köze sincs a sajtószabadság kérdéséhez.

Azt kérte Bodolai, hogy az Index kritikája ne érjen véget a NER-nél, hiszen a szivárványkoalíciós Karácsonynak és gárdájának is elidegeníthetetlen joga, hogy a negyedik hatalmi ág ellenőrző funkcióját érezze magán a napi működés során. Na, nem nagyon, csak egy kicsit. Mert egyáltalán nem kellett volna belegebedniük az őrkutyaszerepbe, éppen csak annyira, hogy a sokszor hangoztatott reklámszövegeknek megfelelően, a százmilliókat felemésztő marketingosztály legnagyobb örömére és megelégedésére legalább egy pillanatra hitelesnek látszódjanak a laikusok szemében.

Bodolai gyakorlatilag az Index-eszményt: a függetlenséget és az objektivitást (illetve annak látszatát) kérte számon a szakma kiválóságaitól. Ez ellen lázadt fel akkor a szerkesztőség. Magyarul: az Index újságírói számára a politikai preferenciák alapján, propagandaszerűen hangoztatott függetlenség nem egyenlő a valódi újságírói függetlenséggel. Ők politikai hatást akarnak elérni, mert politikai céljaik vannak. Ez pedig tényszerűen és egyértelműen megfogalmazható: a Nemzeti Együttműködés Rendszere és a kormányzó pártok megdöntése, amely célkitűzéshez csak eldobható, egyszer használatos fogyóeszközként szolgálnak a Karácsony Gergely-féle politikai szereplők.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezerszer lejátszott zs, khmm, sémi balhé, provók szórakozása, s mint mindig.
két legyet ütnek egy aljas csapásukra:
- a brancsban erősítik a fóbiát a gojokkal szemben
- új platformon-portálon újra lehet játszani a másutt megunt dallamot.
Metoozzák, bántják őket a gazgojok...,

Változnak a dolgok: a 444-es Szily Nevezte még az Indexben Gyurcsányt Ágybavizelő Ferencnek, a nemzet színészének. Ezek szerint ma már nem számíthatunk tőle hasonló cikkre.

"a szerkesztőség példátlan morális kiállása," -
ami nem más, mint Dohány utcai belharc, a balhét másra kenve.
Jól ismert sémi trükk: ha valamit sz.rul csinálok, fogy a levegő, találjak felelőst, akivel elvitetem a balhét.
Ezzel új pozíciót kreáltam magamnak, a nekem nem tetszőket pedig lejáratom...

Ja, es az uveghegyen is tul jutott, oda, ahol a kurtafarku malac aranyat tur ki a foldbol. Az Index csak szimplan nyereseges volt, aranyat meg nem turt, de akkor miert kerte mar hosszu ideje az olvasoktol a penzt? Abban akartak furodni, a tobbiektol akartak elszipkazni, vagy mi?
Hogy ti a tieitekben egy percig sem ketelkedtek, hat nem kicsit vagytok egyoldaluak, korlatoltak.

Ti nyaljátok Gyurcsány és Soros seggét, miért baj az, ha valaki meg Orbánét? Akkor most van demokrácia, vagy nincs? vagy egy ballibsi mondja meg, hogy mi az etikus, mi a demokratikus.

Az Indexnél volt visszaosztás.
A fentebb lévő pénzt kapott a beosztottól...
Ezt mondta Bodolai... a soha nem látott fölényről...
Mellesleg ez a soha nem látott fölény "a hasonló a hasonlónak örül"...
A pornólator és pornóringyó globális cégek a hasonlókat szeretik, azokban hirdetnek.

Nem kért Bodolai semmi különöset azon kívül, hogy az index térjen vissza a régi önmagához.
Mutatok kettő példát:

https://index.hu/belfold/olajh..

https://index.hu/belfold/cav70..

Érdemes megnézni a cikkek dátumát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés