Megtámadták Pikó András gyermekét Józsefvárosban

2020. július 31. 17:06
A VIII. kerület polgármestere egy lakossági fórumon ismerte el, hogy az utóbbi időben romlott a közbiztonság Józsefvárosban.

Saját bőrén tapasztalta meg Pikó András, józsefvárosi polgármester a közbiztonság romlását a VIII. kerületben. A polgármester egy napokban tartott lakossági fórumon elárulta, hogy egyik gyermekét megtámadták egy kerületi utcában. Pikó, úgy tűnik, észbe kapott, októberben közbiztonsági kerekasztal-fórumot tart az önkormányzat – írja péntek délután a Magyar Nemzet.

Az eseményről egy lakossági fórumon derült fény, ahol a polgármester elismerte, hogy az utóbbi időben romlott a közbiztonság. A fórumról a Hírnyolc.hu tudósított. A lap cikkéből kiderül: a közbiztonság témáját egy helyi lakos hozta fel, aki szerint tarthatatlan állapotok uralkodnak a kerületben, ahol a hajléktalanok száma megugrott és egyesek kifejezetten agresszíven viselkednek.  

Pikó szerint „valami megváltozott”. Szerinte azonban ez nem csak a VIII. kerületre igaz, hanem egész Budapestre.

„A polgármester a járvány számlájára írná a közbiztonság romlását. Ahogyan azt is, hogy több hajléktalan van az utcákon. Állítása szerint a jelenséget kétféleképpen kezeli az önkormányzat. Szerződtek az egyik hajléktalanellátóval, akik utcai segítő szolgálatot teljesítenek majd. Másrészt felvették a kapcsolatot Budapest rendőrfőkapitányával és a kerületi rendőrkapitánnyal is. Mint fogalmazott: ebben az ügyben a rendőrség kikerülhetetlen. A Polgármesteri Hivatalhoz tartozó közterület-felügyelőknek ugyanis nincs mindenre jogosítványa: olyan ügyben járhatnak el, mint például az utcai italozás” – olvasható a Hírnyolc.hu tudósításában.

A beszélgetésen a polgármester azt is bejelentette, hogy október elsején megalakul a Józsefváros közös biztonságáért kerekasztal, ami havi szinten fog ülésezni, és a kerületi közbiztonsági kérdéseket fogják ott megbeszélni. A témák között lesz a droghelyzet is, amellyel elsőként foglalkoznak majd.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valami megváltozott....
Csak tudná, mi....

Hoppá, hoppá.

De hát jól bemostak a Zorbánnak, és hát az a lényeg, ugye...

Várd ki a végét, ki fog derülni, hogy konzervatív, jobboldali, rasszista-fasiszta volt az elkövető.
Bosszúból, mert a gyerek apja: demokrata.

A munkásőr kitüntetéseidet ne felejtsd el szidolozni.....ritka egy primitív ember vagy.

A hajléktalanokkal valamit kezdeni kell!
Az nem megoldás, hogy szabadon élhetnek az útcán összekoszolva azt.
A Szent István körúton látom reggelente néhányat a tablettás borokkal.
Igen is kényszer gyógykezelni kell ezeket! Nem baj ha háborognak a jogvédők. Az alanyok biztos kitisztulva hálásak lesznek. Élni fognak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés