Halálos hülyeségek

2020. július 31. 7:49

Korompay Csilla
Magyar Hírlap
Rendkívül gyorsan nő, már százezer fölött jár a Normális élethez ragaszkodók Facebook-csoport tagjainak száma.

„Ez nem is meglepő, hiszen ki ne szeretne visszatérni a normális – vagyis korábbi, megszokott – életéhez, ki nem unja még a maszkviselést és ki ne aggódna az esetleges újabb szigorítások miatt? Ki ne akarna szabadon utazni, jönni-menni, koncertre járni? Első pillantásra ártalmatlan zúgolódásról van szó. Ha azonban elmerülünk a csoport posztjaiban és a kommentek özönében, ijesztő kép bontakozik ki. A megszólalók nem egyszerűen frusztráltak, hanem – többnyire a valóságtól teljesen elrugaszkodott érvekkel és állításokkal – lázítanak és durván, alpári hangnemben mocskolódnak.

Közös bennük, hogy fölöslegesnek tartják a kormány járvány elleni intézkedéseit. A beszélgetésekben részt vevők zömének meggyőződése, hogy a járvány, sőt a vírus »csak kacsa«, akik hisznek benne, azok a propaganda által átvert idióták, akik pedig hajlandók betartani a szabályokat, például a maszkviselést, fideszes birkák. A mélységes megvetés általánosan jellemző a csoportra a maszkot hordók, a kormánypárti politikusok és az orvosok irányában. Utóbbiakat azért gyűlölik, mert szerintük nem mondják ki az »igazságot«. Szlávik János infektológust és Merkely Béla professzort sok más, nyomdafestéket nem tűrő kifejezés mellett hazug, tudatlan talpnyalónak nevezik, Mengelét is emlegetve. Megkérdőjelezhetetlen szaktekintélyként hivatkoznak viszont »Professzor Dr. Sucharit Bhakdi mikrobiológus és fertőzésepidemiológiai orovos«-ra (sic!).

Számtalan hozzászóló nyilvános profilját végignézve nagyjából három kategória különíthető el. Az első
a kamuoldalak álhíreit fogyasztó DK-szimpatizáns, aki forráskritika nélkül vevő bármire, ami alátámasztja Orbánfóbiáját, emellett rendszeresen posztol a »Pénz és siker angyala – Oszd meg és hozzád is betekint« illetve »Ha nem osztod meg ezt a képet 3 percen belül, akkor elkerül a szerencse« jellegű képeket. Aztán vannak az oltásellenesek és az 5G-től rettegők – úgy vélik, az 5G sugárzásával terjesztik a vírust, »ahogy épül a hálózat csak rá irányítják az emberekre és már hat is«. A harmadik típus a dackorszakban ragadt fiatalabbaké: engem nem kényszeríthetnek semmire, »azért sem veszem fel a maszkot, és beoltatni sem fogom magam«, mert »olyan ez a vírus, mint Colombo felesége, hogy senki sem látta«. Beigazolódott tehát, amire a szakemberek figyelmeztettek: mivel nálunk »túl sikeres« volt a járvány elleni védekezés, és viszonylag kevés embernek van közvetlen tapasztalata a betegséggel, egyesek hajlamosak azt gondolni, nem is létezik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a "normális élethez ragaszkodó" nem, a tiltakozó, nyálát verő ellenzéki magatartás kitűnően illeszkedik az Alinsky-projektbe.
Egy későbbi lángoló város előképe mindenfajta tiltakozás, a jogossága, az teljesen mellékes, sőt annak vizsgálata is ellenjavalt.

Ha megnezzuk a szazezer fore juto napi megbetegedesek szamat, akkor ez Magyarorszagon ugy 2-3 korul van. Ez ugy nez ki, hogy kb senki se latott elo embert aki megbetegedett a kornyezeteben.
Franciaorszagban 14-15. Ez ugy nez ki, hogy kb mindenki hallott valakirol legalabb aki elkapta (pl munkahelyen).
Oroszorszagban jelenleg ez kb 60 (hivatalosan khm). Ez meg ugy nez ki, hogy kb mindenkinek van nehany ismerose aki elkapta, es a legtobben tudnak valaki ismeroserol aki bele is halt, vagy legalabbis sulyos az allapota.
Es akkor a "piros" orszagokrol meg nem is beszeltunk.
Ezen tessenek elgondolkodni. Mert ha eljutunk a sargaba, akkor mar nem lesz visszaut, es lehet sirni, hogy jaj hat en nem is hittem hogy ez tenyleg van meg tenyleg ilyen sulyos.
Igen, tenyleg.
A harom orszag amit hoztam sajat tapasztalat.

Ragaszkodnék a normális élethez, megpróbáltam kőbaltát is pattintani, de nem sikerült.

Torontóból már 1980-ban jól kivehető volt, mi az, hogy profit, profitmaximalizálás, adó, adóoptimalizálás, Monsanto, magánvagyon alapítványba, alapítványból NGO-kba, NGO-kból Brüsszel Junckerekbe a pénzt..., megölve a nemzeti gazdaságokat,a világmonopólium megszerzéséért...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában