Potápi: Mára a turizmusban is egységes a Kárpát-medence

2020. július 30. 18:08
A nemzetpolitikai államtitkár az Utazó magazin hagyományos díjátadóján vett részt.

A nemzeti összetartozás éve jegyében került sor a 22 éves Az Utazó magazin hagyományos díjátadójára, amelyen az olvasók szavazatai alapján 2019 legjobb szolgáltatóinak teljesítményét ismerték el, első alkalommal a határon túli régiók legjobb magyar szálláshelyeit és éttermeit is díjazva – írja beszámolójában a kulhonimagyarok.hu. Az eseményen részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke is.

„A turizmus szempontjából jó hír, hogy Magyarország ma a COVID járvány szempontjából is biztonságos országnak számít. Ugyanakkor

az elmúlt évek nemzetpolitikájának eredményeként azt is elmondhatjuk, hogy ma már nemcsak oktatási, kulturális, gazdasági szempontból, hanem turisztikai szempontból is egységes Kárpát-medencéről beszélhetünk.

Ezért ha a kilátásokról gondolkodunk – mert nem szabad elfeledni, hogy a legnehezebb körülmények között is teremtődnek új lehetőségek – a belföldi turizmus kiemelkedő jelentősége mellett a Kárpát-medencei együttműködésnek a turizmus területén is egyre nagyobb szerep juthat.” – fejtette ki a nemzetpolitikai államtitkár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés