Isten óvja Amerikát, Isten óvja Európát, Isten óvja a világ egyensúlyát

2020. július 30. 20:00

Bencsik Gábor
Facebook
A főhatalomért két öregember harcol egymással, Európa meg közben hülyeségeken civakodik.

„Sohasem szerettem az USA kultúráját mélyen átható önimádatot. Hogy olyan magától értetődően tekintik magukat a világ közepének, és hogy olyan könnyed természetességgel nem vesznek tudomást a Föld többi kétszáz országáról és több ezer népéről. 

Ezzel együtt is be kell ismernem, hogy az elmúlt bő száz évben az Egyesült Államok volt a viszonylagos világpolitikai egyensúly záloga, az időnként fölborult egyensúly helyrebillentője. Abban, hogy most már háromnegyed évszázada viszonylagos békében és növekvő jólétben élünk, az USA kiegyensúlyozó szerepe nélkülözhetetlen volt, az ma is. A világnak ma és a belátható jövőben szüksége van az erős és sikeres Egyesült Államokra.

Most ezért aggódom. Attól félek, hogy ezt az erőt belülről fogják lerombolni, maguk az amerikaiak, akik a kis bajt nagy bajjal fogják orvosolni. Közben a főhatalomért két öregember harcol egymással, az egyik kiszámíthatatlan, a másik a romboló erők kiszolgáltatottja. Európa meg közben hülyeségeken civakodik.

Isten óvja Amerikát, Isten óvja Európát, Isten óvja a világ egyensúlyát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baj csak az, hogy az amerikaiak néha nem nagyon tudnak megkülönböztetni egymástól egyes dolgokat.
https://mandiner.hu/cikk/20200..

Nem bazdmeg a nyugat ragyog, lángoló székesegyházak fényénél melegszenek a szektatársaid...

Gondolom hogy életed legszebb időszaka ez, de a meleget perverz lelked buziságától érzed, annak az évszakokhoz senincsen köze...

Az észről nem tudok, de a szabad akaratot adta.

Ukrajnával Európa közepén borult fel a rend. Biden egy szörny. Az ukrajnai rémséggel együtt. Eddig "csak" keleten tettek tönkre országokat, az emberiség történelmi örökségével együtt.

Sajnos, nem mindegy, kinek mennyi jutott az észből. Ez valahogy nem igazán szabályozott.

Egyébként néha elgondolkodom, mért is ne írhatna bárki azt, amiért megfizetik, ami eszébe jut, ha egyszer ez kell a népség-katonaságnak. Aztán eszembe jut Goldingtól a Legyek ura.

Minden ország támasza, talpköve a tiszta erkölcs, mely ha elvész, Róma ledől, s rabigába görnyed. Legalább a törekvés, az erkölcsi elvek elvi méltánylása, mert ez a Föld, a bűn mindig is jelen volt, van, lesz, de az érték ítélet világos kell legyen.

Nem értek egyet Bencsik Gábor állításaival.

Következőket állítja:
1. háromnegyed évszázada viszonylagos békében és növekvő jólétben élünk
2. az USA kiegyensúlyozó szerepe nélkülözhetetlen
3. a főhatalomért két öregember harcol egymással,

1. A viszonylagos csak a világháborúra vonatkoztatható, mert háborúk, amelyben az USA is részt vett, sőt kezdeményezett legalább egy tucat volt.
2. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy Oroszországnak, Kínának, a nagyhatalmaknak volt kiegyensúlyozó szerepe. A valóság pedig, hogy nem volt világháború, a korszerű haditechnika játszik szerepet. Egy újabb világháború esetén minimum a föld élővilágának a kétharmada elpusztulna.
3. A főhatalomért nem két öregember harcol, hanem két nagy politika, gazdasági tömörülés.

"az elmúlt bő száz évben az Egyesült Államok volt a viszonylagos világpolitikai egyensúly záloga, az időnként fölborult egyensúly helyrebillentője."
Erre mondta Pat Robertson televíziós evangélista, politikai kommentátor:
"Végeredményben, megrontottuk az egész világot"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés