Elutasította az Európai Bizottság hat LMBTI-ellenes lengyel város programfinanszírozását

2020. július 29. 20:16
Délkelet-Lengyelországban 2019 eleje óta több helyen úgynevezett „LMBTI-ideológiától mentes” területeket jelöltek meg.

Elutasította a testvérváros-programbeli finanszírozását az Európai Bizottság hat olyan lengyel településnek, amelyek korábban LMBTI-mentes (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális)  közösségeknek nyilvánították magukat, vagy betiltották az azonos nemű párok jogaiért folyó kampányokat. Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos kedd esti Twitter-üzenetében azt írta, hogy az EU értékeit és az alapvető jogokat minden tagállamnak és nemzeti hatóságnak tiszteletben kell tartania. „Éppen ezért a bizottság elutasította annak a hat lengyel városnak a pályázatát, amelyek LMBTI-mentességet vezettek be és megtagadták e kisebbség jogainak érvényesülését” – hangsúlyozta. Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztos megerősítette Helena Dalli nyilatkozatát, hangsúlyozva, hogy „a diszkrimináció nem megengedhető az EU-ban, az uniós forrásokból finanszírozott programoknak a közös értékeket kell tükrözniük”.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője, Adalbert Janz a testület szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzatok öt és huszonöt ezer euró értékben pályáztak az uniós forrásokra az „Európa a polgárokért” nevű testvérvárosi program keretében. A programfinanszírozás irányításáért felelős uniós ügynökség korábban világos tájékoztatást kért a szóban forgó hat lengyel önkormányzat jogi képviselőjétől. A pályázatértékelő bizottság úgy ítélte meg, hogy „a kapott válaszok nem adtak kellő bizonyosságot azzal kapcsolatban, hogy pályázataik összhangban lennének a program célkitűzéseivel, különösen ami a megkülönböztetés-mentességet illeti.” A szóvivő, az elutasított kérelmezők azonosítása elleni uniós szabályra hivatkozva, nem fedte fel a hat lengyel település nevét. Délkelet-Lengyelországban 2019 eleje óta több helyen úgynevezett „LMBTI-ideológiától mentes” területeket jelöltek meg.

(MTI)

Fotó: A leszbikus, homoszexuális, transznemű közösség (LGBT) jogaiért első alkalommal tartott melegfelvonulás résztvevői a kelet-lengyelországi Lublinban 2018. október 13-án. (MTI/EPA/Wojtek Jargio)

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fő a jogállamiság.

Mióta intézményes európai értékrend a deviancia, a közerkölcs rombolása? Lassan tényleg ki kell lépni ebből a minden klasszikus emberi normát lebontó liberálnáci gyülekezetből.

Hajrá Lengyelország!

Egyelőre pont nekik van leginkább pénzre szükségük.

A baloldal állandó felszabadítási kényszere az osztályharc kiüresedésével más területeket keresett, most a naponta felfedezett újabb, és újabb kisebbségeket, devianciákat pátyolgatnák. Az a régi bolsevik szokásuk viszont megmaradt, hogy nézeteiket nem mint választható lehetőséget, hanem, mint diktátumot tolnak mások képébe.

faszom tele van am most mar az EUval. Miota "europai ertek" a buzulas?
Miota europai ertek minden aberralt deviancia tamogatasa, a vilag osszes lusta lehuto sopredekenek seggnyalasa?
Az europai ertek: a hazassag, a csalad, a ferfi es no kapcsolata. Az ezereves kereszteny kultura az europai ertek.
Az europai ertek az, hogy ezeknek az elveknek az alapjan, a munka altal teremtett ertekekbol az europai feher ember evszazadok ota jobban el mint a fekete afrikai.
Tul messzire mentek a liberraltak. Tonkreteszik Europat, tonkreteszik az "europai erteket": a feher europai ember joletet!
En nem akarok Europaban migransokat, feketeket, arabokat, buzikat, deviansokat meg mindenfele szemetet ahogy nyiltan unnepeltetik magukat, es ha nem tapsolsz hozza ellehetetlenitenek, tonkretesznek, cenzuraznak, elnyomnak, megsemmisitenek.
Nem, ez nem az az Europa, ami meg ert valamit. Ez egy hagymazas remalom, aminek mielobb veget kell vetni, mert mar tegnap is keso lett volna.

egyetertunk, ez termeszetesen nem csak europai ertek, hanem EGYETEMES ertek. eppezert ongyilkos politika alaaknazni.

ki kell lepni a picsaba, a brusszeli zsidok meg turjak egymast farba a penzhegyek folott Soros satani vigyoratol kiserve ahanyszor csak akarjak. A lelkunk nem elado!

A baloldal vádol
A zöldek lelepleznek
A liberálisok tiltakoznak
...ilyen és ehhez hasonló szalagcímekkel tele a sajtó, média, tv-híradó.
Most, hogy Lengyelországot VALÓBAN SÚJTJÁK, TÉNYSZERŰEN PÉNZMEGVONÁSSAL BÜNTETIK:
a V4-országok TILTAKOZNAK-E?
Már az elutasítás utáni 10. percben világgá kellett volna röpíteni:
A V4-ek elítélik az EU Bizottság fasiszta diszkriminációs lépését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés