A cserdi ellentmondás

2020. július 28. 9:23

Horváth Aladár
Népszava
Megismerhettük Bogdán Lászlót, a jól kommunikáló, megnyerő és tetszetős cigány férfi világ- és cigányképét.

„Meghalt egy cigány polgármester. Egy nagyon fiatal, nagyon sikeres faluvezető és médiaszereplő, Bogdán László. Az eddigi ismereteink szerint önkezével választotta a kötelet, a kínhalált. Halála megrendítette az országot: ahogy életében is »nemzeti egységet« teremtett, halála is nemzeti gyász.

Sikerét és hírnevét egy 350 lelkes baranyai falu »rendbetételével« érte el. Ahogy számos leszakadt, elcigányosodott községben, Cserdiben is az állam által egyedül kínált közmunka révén indult be gyümölcs-és zöldségtermesztő program, itt a piacra való kilépés esélyével. Hatvan-nyolcvan ember dolgozott a polgármester keze alatt, akiknek a paradicsom, paprika, krumpli termesztés mellett a falu takarítása, szépítése is feladatuk volt.

A kisközség cigányainak java itt is beállt a sorba, és fegyelmezetten elvégezte munkáját: elfogadta illiberális uraitól, hogy »47 ezer forintból is meg lehet élni«.

És Bogdán László bebizonyította, hogy nemcsak meg lehet élni, hanem a bőséges termésből adományozni is lehet, népszerűen: »nem önöktől loptuk, hanem önöknek hoztuk« jelszóval.

Cserdit fölkapta a magyar média, a csodaváró ország. Megismerhettük Bogdán Lászlót, a jól kommunikáló, megnyerő és tetszetős cigány férfi világ- és cigányképét. A falusi munkákról, meghökkentő »cigány népnevelő« (és tegyük hozzá, a nemcigány felelősségmentesítő) programjairól készített videóin egy keménykezű, karizmatikus vezetőt ismertünk meg, aki egy párialétbe kényszerített falu ambiciózus, teljhatalmú ura. A magyar kereskedelmi és közmédia csatornáiban már egy ideológiailag egységes »üzleti modell« rajzolódott ki: Bogdán László a tabudöntögető, a problémákkal szembenéző, azokra sikeres (illiberális) válaszokat adó vezető, aki képes megnevelni, munkába állítani, rendre szoktatni a (bűnözőnek, nevelhetetlennek, megbízhatatlannak, de agyafúrtnak láttatott) »cigányságot«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden tisztelet Bogdán Lászlónak! Ugyanakkor egy apró kiegészítés. Az állam nemcsak a közmunkát kínálja - bér épp Cserdi példája mutatja, hogy az is lehet piacképes alternatíva -, hanem ingyenes tankönyveket, étkeztetést, szakmaszerzést, ösztöndíjprogramokat is.

Persze Áládár, az adófizető, normakövető magyarság adjon csilliárdnyi pénzt a népednek, mert amerikában úgy tanultad, ha meg nem is változtok, de legalább jobban éltek majd- mint a négerek, a példaképetek.
Hogy a cigányoknak mit kellene csinálnia arról meg, mint mindig szemérmes hallgatás. Egy dolgot biztosan nem kell csinálnotok: gyereket...

Na szépen előbújnak, előkaparják a Bogdán László által sokszor emlegetett cigányok, aki ahol csak tudtak ott ártottak neki.
Ez az Aladár is még utoljára egy jó nagyot rúgott Cserdi polgármesterébe, akárcsak a nagyon Setét Jenő.
Jönnek az irigyek. Bár tudtam, hogy kikről beszél.
Ez a cigány értelmiség.

Horváth Aladár, hát törjetek ki! Tanuljatok! Nehogy már a tanár legyen a hibás, mert lusták vagytok, nem tanultok, nem figyeltek, hülyéskedtek az órán, lehetetlenné teszitek a tanítást, megfélemlítek a tanáraitokat?!
Egész nap otthon eszi a fene a cigányokat, azért tudnak olyan pillanatok alatt összegyűlni több tucatnyian, ha baj van, akkor miért nem rakják rendbe az udvarukat, házuk elejét, végét?

Te is csak pofázni tudsz a kormány ellen, de érdemi munkát nem végzel.
Pont az ilyenek lettek szögek szegény Bogdán László koporsójában!

Ez már szimpatikusabb Áládárnak:
https://kuruc.info/r/46/134385..

Tovább is van, mondjam még?

Kihagytad az állami gondozottakat.
Azoknak is a nagy része cigány.
Kihagytad a bűnözőket. A börtönök 80-90%-a cigányokkal van tele.
Végül is nekik készülnek az újabb börtönök.

Ha valaki tesz is a cigányokért, nemcsak pofázik, az a rasszista sztereotípiákat igazolja. Szerinte.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés