Médianéző: A jövőkép hiánya és egymás hátba szúrása jellemző az ellenzéki összefogásban

2020. július 27. 8:12
A politikai pozíciók és a pénzügyi erőforrások uralása könnyen egymásnak ugraszthatja az Orbán Viktorral szemben felsorakozó koalíciót – írja a Magyar Nemzetnek készített elemzésében a Médianéző Központ munkatársa.

Rotyis Bálint szerint a tavaly őszi önkormányzati választás óta kiderült: a baloldal kizárólag a Fidesz-ellenes hangulatra építve próbálja a megszerzett településeket kormányozni, és éhes hiénaként vetették rá magukat a frissen szerzett politikai és anyagi lehetőségekre. A magyar ellenzék 2010 és 2019 ősze között gyakorlatilag eltűnt a döntéshozói pozícióból. A 2019-es önkormányzati választás azonban újfent lehetőséget biztosított arra, hogy az ország néhány pontján bizonyíthassák vezetői képességüket. Ha valaki kizárólag ellenzéki forrásokból szerzi be az információkat, akkor a gonosz, hatalomvágyó kormánypártokkal szemben egy nemesebb célokat képviselő haladó politikusokból álló baloldali térfél képe rajzolódhat ki, miközben a valóság az, hogy a magyar ellenzékre se a nemes értékek, se a jó kormányzás nem jellemző – jelenti ki a Médianéző Központ elemzője.

Nincs közös jövőkép

Mindaddig, amíg egy politikai erő hatalmi pozíciók hiányában ellenzékbe szorul, könnyű felállni a színpadra más pártokkal karöltve, és magasztos értékekről szónokolni. Rotyis Bálint szerint 2019 ősze óta azonban kiderült: amint megnyílik az út a hatalom irányába, akkor a politikai pozíciók, a pénzügyi és intézményi erőforrások uralása könnyen egymásnak ugraszthatja az Orbán Viktor elutasításában egyetértő koalíciót. Az összefogás összeomlása nem tekinthető váratlan fejleménynek, ugyanis a jó kormányzáshoz elengedhetetlen, hogy a hatalmon lévő politikusoknak legyen egy elérni kívánt, közös jövőképük.

Ezzel szemben a magyar baloldal jövőkép hiányában kizárólag Fidesz-ellenes hangulatra építve próbálja a megszerzett településeket kormányozni. A jó kormányzást tovább nehezíti, hogy tízévnyi ellenzéki lét után a baloldali politikusok éhes hiéna­ként vettették rá magukat a frissen szerzett politikai és anyagi lehetőségekre. Az eredmények pedig már több helyen látszódnak, hatalmi harcok és politikai intrikák kezdik ki az összefogás alapját – mutat rá az elemző.

DK-s kiszorítósdi

Az egyik ilyen emlékezetes eset volt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) körüli botrány – hozza a példát Rotyis Bálint. Sokak szerint a a Demokratikus Koalíció (DK), bár a nyilvánosság előtt együttműködik a többi ellenzéki párttal, valójában szeretné őket kiszorítani a politikai palettáról, ezért több fronton is elkezdte gyengíteni a konkurens pártokat. Első lépésként még az év elején az MSZP két polgármestere, Szaniszló Sándor és Kiss László is átlépett a DK-ba, s ezzel a Fővárosi Közgyűlésben a Gyurcsány-párté lett a legnagyobb frakció.

Ezt követően a fővárosi cégek, közülük is a legjelentősebb, a BKK is érintett lehetett a baloldal hatalmi harcában, amelynek később a több forrás szerint is inkább a szocialistákhoz köthető Varga Ivett is áldozatul esett – mindössze néhány hónapig volt a BKK vezérigazgatója. Varga Ivett megbuktatásában egyesek szerint Draskovics Tibornak, a BKK igazgatósági elnökének is szerepe lehetett, aki korábban a Gyurcsány-kormány minisztere volt.

Hátba szúrják egymást

A Médianéző Központ elemzője írásában kifejti: míg Budapesten az ellenzék nem jutott el a nyílt kenyértörésig, addig Gödön az ellenzéki politikusok egymást jelentgetik fel a pártközpontokban. Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere és alpolgármesterei, Fülöp Zoltán (LMP) és Lőrincz László (DK) is a Gödi Összefogás ellenzéki kereteiben jutottak be a testületbe. Az ellenzéki egység egyik iskolapéldájává vált városban azonban hamar megbomlott a nevezetes összefogás. Már áprilisban belháború tört ki a városban, ugyanis Balogh és alpolgármesterei között felmerült a korrupció vádja, aminek hatására az ellenzéki pártok helyi képviselői levélben jelentették fel a polgármestert az országos pártelnököknek.

Ezt követően a politikai adok-kapok odáig fajult, hogy júliusban a momentumos polgármester lényegében menesztette saját alpolgármestereit, akikre a „munkakerülő” jelzőt ragasztotta – idézi az eseményeket Rotyis Bálint. Eredetileg a szintén ellenzéki többségű közgyűléssel együtt kívánta leváltani alpolgármestereit, de miután a testület ebben nem volt partner, már Fidesz–DK–Jobbik–LMP-koalíció létrejöttéről beszélt.

Természetesen a volt alpolgármestereket sem kellett félteni, akik a nyilvánosság előtt Balogh Csabát az ellenzéki összefogás felrúgásával vádolták. Az ellenzéki alpolgármestereken túl az ellenzéki többségű közgyűlés is nyíltan belerúgott a momentumos polgármesterbe. Ugyanis a járványhelyzet alatt a testület nem bízott meg a városvezető ítélőképességé­ben, ezért több esetben leszavazták a pandémia alatt hozott egyszemélyi döntéseit, illetve az ellenzéki többség által kétesnek tartott szerződéstől és attól a tanácsadótól is megszabadultak, aki Baloghhoz kötődött – írja az elemzés alapján a Magyar Nemzet.

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b3), mellette László Imre, a DK parlamenti képviselője (b2), Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a párt alelnöke (b), valamint Niedermüller Péter, a DK országgyűlési képviselője, a párt alelnöke (j2) és Gréczy Zsolt parlamenti képviselő, a DK szóvivője (j) a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a főváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy Imre azzal foglalkozott, hogy szülőhazájába importálja azt a rendszert, amiről tudhatta, hogy fenomenális gyilkológép.
Mire a Szovjetunióból Magyarországra visszatért, a szovjet kommunisták már 39,426,000 ember erőszakos időelőtti haláláért voltak felelősek. Otttartózkodása alatt mezőgazdasági szakemberré nőtte ki magát - mondják róla - de nem átallotta importálni a kolhozosítás ötletét, mely a Szovjetunióban 11,440,000 ember erőszakos, időelőtti halálához vezetett, némi éhinséggel párosulva. (Rummel adatai)

Nagy Imre és moszkovita társai nem egyebet tettek, mint a gonosz birodalmának kiterjesztését, hatalomvágyból, Magyarországra. Nincs magyar, aki ezzel a galádsággal versenyezhetne.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. július 27. 8:47

Talán egyszer láthatjuk őket így, ebben a felállásban Madame Tussaud panoptikumában....a többi balliberális keselyű társaságában.

Kezd látszani, azt ellenzék hogyan kormányozna. Országos méretekben még inkább egymásnak esnének, ami az országot egyből tönkretenné. Persze mindent az Orbán kormányra fognának, az EU hallgatna, és visszacsúsznánk a 2008-as szintre. Csak figyelni kell, hogy most mit, hogyan tesznek.

Most is a külföldön kiképzett, hazaküldött ügynökök működnek. Cseh Katalin, Berg Dániel, Márki Zay - nincs új a nap alatt. Úgy látszik nyugaton nem tartják sokra az itthoni, részben a kádári korból átmentett ellenzékieket.

Nekem is az ugrott be, hogy "Szegény Nagy Imre!"

Dobrev Klárika nagyon hiányzik a képről!

Időközben Nagy Imre leugrott a hídról, nem bírta tovább a szégyent.

Ellenzékek: Eladósodás.

Ez a hiadsa kép ezel az öt komcsival.

"Szegény Laci, ha ezt látná, de közénk lövetne" - Rajk újratemetése anekdota.

Szegény Imre, ha ezt látná, de közénk lövetne.

Válaszok:
hátakkor | 2020. július 27. 11:19

Így igaz, gyűlölik Orbánt, a hatalmas eredményekért, amit elért.
(De egymás között valljuk be: van, ami felemás: az ország, az emberek között, a magyarok között, kevés, nagyon kevés a kohézió, annál nagyobb az irigység és a kárörömös cinizmus.)
Ami a lényeg: ne öröljön senki, ha a bal-lib veszekszik egymás között.
EZ A MŰSOR RÉSZE.
Mi a műsoruk?
Ami minden választást nyerni akaró erőnek - esetünkben NEGATÍV erőnek -: a minél nagyobb médiafigyelem, a közbeszéd, a közfigyelem felkeltése.
Minden választást ugyanis az az erő nyer meg a végén, amely a figyelmet a legnagyobb mértékben képes önmagára állítani, fókuszálni.
És ezt az előválasztássorozatukkal
EL FOGJÁK ÉRNI, SAJNOS.
A közvélemény annyit fog érzékelni: ezek DK-tól Momentumig: NAGYON AKARNAK, változást fognak hozni, és ha ehhez hozzávesszük:
MEGÁLLÍTJÁK A LOPÁST - AMI A LEHETŐ LEGNAGYOBB ÁTVERÉS, MEGTÉVESZTÉSE A VÁLASZTÓPOLGÁROKNAK - ezzel bőven túl fogják lépni összességben az 50%-ot.
A Fidesz-KDNP elérheti max a 48-at.
Persze, a választás után 3 nappal máris érzékelni fogja a választók legalább 6-10 %-a, hogy ROSSZ HELYRE TETTE A Z X-ET, DE AKKOR MÁR KÉSŐ.
A bal-lib egyet akar: A HATALMAT - de azt bármilyen, akár a csillagos égig nyúló hazugságáradat révén! - a többi, ami utána jön, számukra teljesen lényegtelen.
Ha megszerzik 2022-őt, 1-3 év alatt Magyarország a felismerhetetlenségig a Soros-Nyugat kapcarongya lesz ismét.
A spekuláns és bűntársai első lépésként - pénzügyi trükkök százaival - kivonnak az országból 2500-3000 milliárd Forintot, évenként.
---------- Mit tehet, MIT KELL TENNIE A FIDESZ-NEK?
Hasonlóan, előválasztásszerű gyűléssorozatot országszerte, a körzet országgyűlési képviselő-jelöltjeivel + a vezérkar egy politikusa + biztosítani a hallgatóságot, legkevesebb 8-10 hozzászólás lehetőségével.
És ezeket napról napra, helyszínről helyszínre az összes média platformra fellőve, így az éedeklődés terén nem kerül hátrányba a bal-libbel, de ami fontos, a hozzászólók javaslataira a felső vezetésnek is KEMÉNYEN SZÜKSÉGE VAN.
Iskola-oktatás, a tanítás visszaállítása, ezzel összefüggésben a rendőrségi hatáskör megerősítése, az országban lévő NO-GO zónákat meg kell szüntetni.
Egyetlen becsületes embert nem érhet bántódás a söpredékek kezétől kemény megtorlás nélkül.
Sok az elégedetlen a rendőrséggel, a tanárok kiszolgáltatott helyzetével, a közszolgálati médiumok egysíkúságával estébé...

A jobb szélsőnek le van csúszva a slicce...

Rajk temetése volt az.

Más:
Munkásmozgalmi temető, 2 özvegy:
- őt is, mint a Lacit?
- Nem, őt még a Laci..

Válaszok:
Megtalálta | 2020. július 27. 11:29

Rajkról is írtam. Kettővel előtte.

Azért nincsenek jelen a nők, mert Kósáné Kovács Magdát siratják megtépve a ......

Jól összeillenek. Van választói közösség, ill. közönség, amelyik semmiből nem tanul. Aki képesek voltak Niedermüllerre szavazni, azoknak nagyon is meg fog felelni a Gyurcsány házaspár.

Siralmas. Mindenesetre nagyon érdekes, h. Gréczyt továbbra is futtatják. Borkait simán le lehetett vadászni, lehetetlenné tenni és a Fővárosban biztos volt olyan ingadozó, akire hatott az ördög ügyvédje, akinek személyét továbbra is homály fedi, a kormány erejének és mindenhová elnyúló kezének nagyobb dicsőségére.

A választófülke, a tiltakozó X-ek behúzása, egy felheccelt, uszított választói hangulatban, nem azonos az 50 ezerrel vagy az 1 millióval.
Teljesen más a lélektana.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés