A Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől

2020. július 27. 17:05

Karácsony Gergely
Facebook
Nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor elvállalta a Városdiplomáciai Akadémia vezetését.

„Budapest tavaly október óta aktív és ambíciózus városdiplomáciát folytat kollégáim, Korányi Dávid és Jávor Benedek vezetésével. Európai városi koalíciót építettünk és közösen lobbizunk közvetlen forrásokért az Európai Uniónál, a Visegrádi Négyek bázisán építjük a nemzetközi nagyvárosok értékalapú Szabad Szövetségét demokráciáink megvédésére, partnerségre törekszünk a Budapesten működő nemzetközi cégekkel, az itt élő expatokkal és a budapesti diaszpórával, tapasztalatokat cserélünk fenntartható közlekedésről, okosvárosról, részvételi költségvetésről testvér- és partnervárosainkkal világszerte, bekapcsolódunk a klímaváltozással foglalkozó városdiplomáciai hálózatok munkájába.

Ahhoz, hogy ez a munka még sok évig folytatódhasson, a Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől. Az Akadémia fogja biztosítani a városdiplomata utánpótlást, egyetemi hallgatók, valamint a közelmúltban végzett diplomások bevezetésével a nemzetközi és városdiplomáciai életbe.

Nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor elvállalta a Városdiplomáciai Akadémia vezetését. Péter egyedülálló külügyi pályája garancia a profi képzésre, egy olyan értékvezérelt fiatal külpolitikai gárda és tudásbázis kialakítására, amely konstruktívan részt vesz a jövőt alakító nagy vitákban és képes nagyfelbontású képet alakítani a körülöttünk zajló eseményekről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Budapesti libsi káderképző, a CEU hathatós közreműködésével.

Ezért nincs pénz a Lánchíd felújítására. Ezt a sok ingyenélő parazitát kell kitömniük pénzzel.

Rarepultek a V4-re. Semmi közük hozzá, onallosodjnak.

,,A Főváros Városdiplomáciai Akadémiát indít idén ősztől,,

LOL

Marxista esti egyetem.

Apropó a CEU még hogyhogy megvan? Mégsem üldözte el ez a szörnyű diktatúra?

A városoknak város tervezési diplomákra van szüksége, nem diplomáciai végzettségekre.

A Heller örökség után ez. Penzkifizeto hely lesz.

Van még ceu??:-))))
Nem akadémia, hanem tanfolyam lesz az .

Kadar koalicios pajtasotok szerint ennek a Balazs Peternek meg a szavazati jogat is el kellene venni, nemhogy fiatalokat oktasson a janicsar kepzotokben.
Lesz mit osszefesulni a koaliciotokban, ahol annyi, de annyi szurkeallomany talalkozik vegre a gardamellennyel!

Ezek a Karacsony-felek mindig akkor jonnek, amikor az orszagot, a varost elotte kicsit osszekaptak masok, hogy aztan ok a szajtepesen kivul egyebkent ne csinaljanak semmit x evig, a la Gyurcsany.
De vannak, akiknek ez nem szur szemet, itt vagy peldaul te. Egy Heller Instituttal te mar boldog voltal, most jon a Balazs Peter Hochhochschule is raadasnak! Es meg ok regelnek arrol, hogy nincs penzuk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés