Újabb Netanjahu-ellenes demonstrációk Izraelben

2020. július 26. 7:17
Szombaton ismét demonstráltak a Benjámin Netanjahu vezette kormány koronaválság-kezelésével elégedetlen izraeliek.

Szombaton ismét demonstráltak a Benjámin Netanjahu vezette kormány koronaválság-kezelésével elégedetlen izraeliek – jelentette a helyi média. A katonai rádió közlése szerint szombat este több mint százötven útkereszteződésben és autópálya fölötti hídon zajlottak összesen több ezer fővel helyi tüntetések a nyár elején megalakult „fekete zászlós mozgalom” szervezésében. A demonstrációkon a kormányfő lemondását követelték. Később Tel-Avivban és Jeruzsálemben is több ezer fős tömegtüntetést rendeztek a kabinettel és a miniszterelnökkel elégedetlen szervezetek, a vendéglősök, az önálló foglalkozásúak és a kisvállalkozók, valamint a fekete zászlósok és további, a kormányt bíráló csoportosulások.

Ezen a szombaton első alkalommal nemcsak Jeruzsálemben tüntettek, a miniszterelnök Balfour utcai lakóhelyénél, hanem több száz fős tömeg gyűlt össze a tengerparti Cezareán, Netanjahu hétvégenként meglátogatott villájánál is. A legnagyobb demonstrációt a jeruzsálemi rezidenciához szervezték, ahol a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint mintegy hatezren követelték a kormányfő távozását. A Balfour utcánál már hetek óta tüntetnek, azzal vádolva a miniszterelnököt, hogy nem kezelte megfelelően a koronavírus-válságot, s az ellene szóló, és már bírósági tárgyalási szakaszba került korrupciós vádakat is hangoztatják.

Izraelben a koronavírus-járvány második, júliusi hulláma nyomán egyszerre van gazdasági és egészségügyi válság: 21 százalék fölé emelkedett a munkanélküliségi ráta, és naponta kétezer körüli új vírushordozót diagnosztizálnak. Jelenleg 33 159 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, 312-en vannak súlyos állapotban, és 94-en vannak közülük lélegeztetőgépen. A járvány tavaszi kitörése óta 455-en vesztették életüket a koronavírus miatt.

Fotó: MTI/ EPA/ Abir Szultán

(MTI)

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"a miniszterelnök Balfour utcai lakóhelyénél,"

Nem öröm, de megerősítés:
a zsidó államot anno, valóban pénzért vették Balfouron keresztül, ő adta a születési bizonyítványt hozzá...
Honnan jött a pénz?
A kitervelt múltból, a FED 1913-as létrehozásából, amely a hitelt adta a világháború kirobbantásához és véghezviteléhez, cserébe Izrael államért.
Majd a FED a hitelpénzt sokszorosan behajtotta a legyőzötteken.
Persze, hogy az egész "nagy igazságrendezés!" hitelesnek tűnjön, demokratikus álarcot kellett sminkelni, pl. az Osztrák-Magyar Monarchiát a Népek börtöneként megvádolni, amit fel kell szabadítani ecetera...

Ajja, a Biblia újbeszél ezt már átszabva hozza, így, itt az, hogy "zsidó", az már hiányzik, negatív kontextusban nem szerepel, nem létezik, nincs, soha nem volt, van, lesz...
AZ EREDETI FORDÍTÁS: Mt. 23,15
„Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál.”
A MODERN ÚJBESZÉL FORDÍTÁS:
"Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Bejártok tengert és szárazföldet, hogy egyetlen áttérőt szerezzetek, s ha sikerül, a kárhozat fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés