Ismét elmérgesedtek a tüntetések az Egyesült Államokban

2020. július 26. 7:36
Seattle-ben könnygázt kellett bevetnie a rendőrségnek, Denverben pedig a tüntetők közé hajtottak.

Könnygázzal oszlattak fel egy erőszakba torkollott tüntetést a kivezényelt rendőrök az egyesült államokbeli Seattle-ben helyi idő szerint szombat este, miután előző nap Portlandben is összecsapások voltak a rendőri brutalitás és a rasszizmus ellen demonstrálók és a biztonsági erők között. A sajtó beszámolói szerint a rendőrök azt követően kezdtek a több ezer fős tömeg feloszlatásába a Washington államban található Seattle-ben, hogy egyes tüntetők megpróbálták felgyújtani egy még építés alatt álló, a jövőben majd fiatalkorúak börtöneként funkcionáló épületet. Mintegy tucatnyi embert vettek őrizetbe az esettel kapcsolatban, egy rendőr megsebesült.

A demonstrálók az ellen is tiltakoztak, hogy Donald Trump amerikai elnök kérés nélkül szövetségi rendfenntartó erőket küldött több városba, köztük Seattle-be is az elharapódzó erőszakos bűncselekmények megfékezésére. A szomszédos Oregon állambeli Portlandben péntek éjjel törtek ki összecsapások az aktivisták és a szövetségi rendfenntartó erők között, akik számos helyi vezető szerint túlzott erőszakot alkalmaztak. A panaszok nyomán a szövetségi igazságügyi minisztérium csütörtökön vizsgálatot indított a rendfenntartó erők vitatott fellépésével kapcsolatban.

A texasi Austinban mintegy százfős tüntetés volt szombaton, és eldördült ott több lövés. Egy embert halálosan megsebesítettek – közölték a hatóságok, de egyelőre többet nem közöltek az esetről.A coloradói Denverben eközben autóval a tüntetők közé hajtottak szombaton, egy demonstrálót pedig meglőttek. Az afroamerikai George Floyd május 25-i halála után tüntetéssorozat kezdődött az Egyesült Államokban, eleinte a rendőri erőszak ellen és a rendőrség működésének megreformálásáért, de később a gyakran már erőszakba torkolló megmozdulásokon más követeléseket is megfogalmaztak, köztük a rasszizmus elleni fellépés szigorítását.

A portlandi eseményeket a Russia Today Facebook-oldala élőben közvetíti:

Fotó: MTI/ AP/ The Seattle Times/ Steve Ringman

(MTI)

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"számos helyi vezető szerint túlzott erőszakot alkalmaztak. " -
megsértették a jogállami fékek-egyensúlyok rendszerét, ahogy a Soros-érzékenyítőkön a kiképzettek fejébe csorgatják...

"eközben autóval a tüntetők közé hajtottak szombaton, egy demonstrálót pedig meglőttek."
fokozd a nyomást, erősítsd a feszültséget, a provokáció erre a legalkalmasabb, ahogy a Soros-érzékenyítőkön a kiképzettek fejébe csorgatják...

Gondolom, ezt iróniának szántad.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. július 26. 10:27

Ez viszont, bizonyosan, nem irónia, a globalista multikulti örök-spekulánsoknak semmi nem drága:
"Zsidó exodust javasol egy izraeli professzor a "rendszerszintűen antiszemita" amerikai egyetemekről... A növekvő egyetemi antiszemitizmus hatására a zsidó közösség arról vitatkozik az Egyesült Államokban, hogy ott kellene-e hagynia az egyetemeket – írja Abraham H. Miller az Israel Hayom hasábjain közölt cikkében."
https://kuruc.info/r/6/215601/

A 2000-ben Jospin és Chirac védnökségével rendezett, Les recontres de Versailles konferenciára magyarországi és romániai magyar értelmiségiek is hivatalosak voltak. Például Elek Judit, Enyedi Ildikó, s mások is. A Trianon kastélyban helyezték el Őket.

Egyikőjük a nemzetállamok megőrzésének, minden európai nyelv tudatos megőrzése fontosságáról, az európai értékrend megőrzéséről elmélkedett. Az indiánok nyelvével példálózott, amit ugye a második világháborúban sikeresen használtak az amerikai repülőknél. A gép rádiós ülésében egy isten háta mögötti kis indián törzsből való katona ült, a támaszponton hozzá hasonló kollégája. A japánok és németek nem tudták megfejteni az üzeneteket. Amerika győzött.

Az említett résztvevő fontosnak tartotta Európa "indián nyelveinek", azaz a kisebbségi nyelvek megóvását, támogatását.
Szó szerint írta: "Mikor ma azon töprengünk, hogy ki fog nyerni, hogy az Amerikából érkező szokások, értékrendek, és értékrendszerek expanziója megállítható-e, érdemes elgondolkodnunk az indián híradósok példázatán."

Lefordítva 2020-ra, Amerika akkor nyertes volt, ma a szemünk előtt hullik darabjaira, számolja fel önmagát, kulturális értékeit, sokszínűségét, a demokráciát, taszítja anarchiába az amerikai társadalmat.

S ez az értékrend áramlik be Európába a az európai balliberális trójai falovakon, pártokon, politikusokon keresztül. A 2000-es amerikai értékrend, annak expanziója már fenyegetést jelentett tekintélyes európai, magyar értelmiségiek számára.

Hol vannak azok az értelmiségiek, balliberális oldalon is, akik felismerik Európa végzetét?

Az Israel Hayom, Abraham H. Millert szólaltatta meg az amerikai egyetemeken dúló antiszemitizmusról. A szerző bemutatta, hogy az amerikai egyetemeken mindennaposak és egyre elviselhetetlenebbek a zsidó diákokkal szembeni atrocitások, fel készülni a zsidóság internetes egyetemi oktatása megszervezésére. Miller arra is kitért, hogy az amerikai egyetemeken ma már elvétve akad konzervatív értékrendű vezető és tanár.

S ezt az amerikai balliberális, antifasiszta modellt támogatja a DK, az MSZP, a Momentum, a PM, a Jobbik, s az EU zsoldos vezetése. Franciaország már fél lábra rogyott, Németország következik, a hollandok és a svédek is a padlóra kerültek. A huszonnegyedik órában van Európa, hogy észhez térjen, hogy megmeneküljön. Ennek előfeltétele az anarchista, mindent romboló métely, a balliberalizmus karanténba helyezése, a kormányzástól való örökös távoltartása.

Kedves illnnhegyi!
Magam is Trump újraválasztásáért szorítok. A valóság ott is nagyon árnyalt. Saját, USA-ban élő rokonságunkon belül is egymásnak feszülnek az indulatok. Sokat üzen az itthoni rokonság számára, hogy az egyik déli nagyvárosban élő orvos rokonunk kénytelen volt spanyolul megtanulni, mivel betegei, mondván Ők vannak otthon és többségben, már nem hajlandók megtanulni angolul. A tendencia ami óvatosságra int.

S Te is látod, hogy a média többsége az USA-ban is kiknek a kezében van, s az átlag amerikai tájékozatlanságára, manipulálhatóságára meg már fölösleges is hivatkozni. Persze ehhez nem is kell átlépnünk saját határainkat.

Szóval Neked legyen igazad, de sajnos én a szkeptikusok táborába tartozom, már csak a számok ismeretében is. Németországban a szaporodási ráta a németek körében 1,1, a bevándorlóknál 2,8-3,2 között mozog. Német elemzések szerint 2050-ben csak minden második lesz német származású.

S lehetne sorra venni a franciákat, olaszokat. Utóbbiaknál is katasztrofális a helyzet, demográfiai végveszélyről, az olasz nép önfelszámolásáról ír minden elemzés. S látod, megállás nélkül kötnek ki a migránsok hajói.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés