Erre az apró truvájra akár maga Lenin elvtárs is csettinthetne

2020. július 26. 8:14

Galló Béla
Mozgástér blog
Az Index-ügy időzítése olybá tűnhet, mintha egy tudatos – rózsadombi – megfontolás következménye volna.

„Amikor 1917-ben a mérsékelten szocialista Kerenszkij oktondi módon a háború folytatása mellett döntött, Lenin rögtön észrevette a kínálkozó dupla lehetőséget. Béke-propagandát indított erőteljesen, miközben hajszálpontosan tudta, hogy a folytatás minden egyes pillanata a bolsevikok kezére játszik. A főleg parasztkatonákból álló elcsigázott orosz seregek pokolba kívánták már a háborút, ő pedig jó érzékkel kiadta azokat a jelszavakat – »Béke, földosztás, szovjetek« – amelyekkel mindkét lehetőséget kiaknázhatta. Utóbbiról a muzsikok ugyan nemigen tudták, mi fán terem, de az első kettő telibe talált. Hamarosan jött is '17 októbere: a jövőt ily módon a Kerenszkij és Lenin közötti tálentum-különbség billentette el, mint tudjuk, az utóbbi javára.

Mutatis mutandis, Index-ügyben itt és most szintén két dongó zümmög a levegőben. Az egyik az ellenzéki pártok közötti csípési sorrend mielőbbi eldöntése, aminek eminens mozzanata, ki milyen felületet birtokol az internetes médiában. Ha az Index eddig inkább a Momentumhoz húzott,  innentől – tessék jól figyelni – a DK-hoz húz majd. Persze a közös gyűlöletplatform meglesz, hogyne lenne, ez lévén ma a liberális minimum, ám léteznek emellett pluszpontok is. Ki gyűlöli a legsárgábban Orbánt, ki mondja rá a legszaftosabbakat, ki lenne erre a  g....-re a legveszélyesebb? Stb. Szóval szép és nemes küzdelmek egész sora van még hátra addig, amíg el nem dől, ki is az első lúd az ellenzéki brancsban. (Az MSZP régóta a hátsó sorokban gágog már, miközben hatvan pluszos törzsközönsége szíve szerint inkább a hasonszőrű DK-hoz idomulna a juventokrata, ámde mérsékelt politikai okosságú Momentum helyett.)

A másik légy a Brüsszelből csatagyőzelemmel hazatért kormányfő körül szálldos. Orbán maga mondta ki, hogy egy csata még korántsem maga a háború, és evvel – ritka pillanat –az ellenzék is egyetért. Ki is adták rögvest az ukázt, hogy mielőbb folytatni kell a "diktatúra" elleni harcot, egyeztessünk külhoni barátainkkal, aztán mindent bele! Kapóra jött nekik, hogy az Index ügyét a sajtószabadság újabb hallatlan csorbításaként lehet feltüntetni. Hadd legyen friss muníció a háborúhoz, amit aztán a "jogállamiság" jelzetű mesterséges uniós frontvonalon a föderalisták igen rugalmasan tudnak ellenlábas koncepciójú tagországaikkal szemben alkalmazni, hogy elfödjék a föderalizmus mögötti masszív multi érdekeket. De itthon azért az egészben van valami gyanús apróság, amit az ellenzék egésze joggal megorronthatna.

Az Index-ügy időzítése olybá tűnhet, mintha egy tudatos – rózsadombi – megfontolás következménye volna. Mintha a Kádár Barnabás okozta minapi Momentum-szédelgés után a DK azonnal és könyörtelenül támadásba menne át. Megérezve a pillanatot, fölfedezhették, hogy egyetlen mozdulattal  két legyet is lecsaphatnak akár: teret nyerhetnek az Indexben, miközben akciójukat kint is, bent is könnyedén a sajtószabadság elleni legújabb kormányzati támadásként adhatják el. Remek sansz: egyetlen apró húzással kivenni egy adott szituációból a maximumot.

S meglehet, ki is veszik.

És erre az apró truvájra akár maga Lenin elvtárs is csettinthetne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hihető. Egy apró bibi biztosan nem lett betervezve: kiderül a Gyurcsányiné és a Nyakó szál. .
Ez egy remek lehetőség bebizonyítani, hogy az ep alelnöke beleszól a média függetlenségébe ( igaz, eddig sem volt független az index, de ezt csak mi tudjuk, Brüsszelben nem tudják).
Minden ep képviselőnek levelet kell írni, amiben a valódi tények kerülnek ismertetésre.

A hvg sem írta meg.
Ilyenkor gondolom azt, hogy regisztrálni kéne ezeken az oldalakon és a kedves tájékozatlan fórumozóknak legalább a linket be kéne rakni. Hadd ismerjék meg az igazságot.

A cikk egy nagy truváj és tisztelem Galló Bélát a tisztán látásáért és a bátorságáért. Egy biztos, a Fidesz, nyilván fogcsikorgatva bár, de egészen jó elvolt eddig az Indexszel, és a jelen háborús helyzetben semmi sem volt kevésbé érdeke, mint a balos médiapiac átrendezése, nyilván az Apró klán által vezényelve.

Béla Bátyám, ez bingó!

A ballib média és pártjaik évek óta üvöltik, hogy ők a függetlenobjektívek. Ezt lehet most egy kicsit megpiszkálni.
Ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, a nemzetközi ballib milyen hatalmas médiahálózattal rendelkezik.
Már az egész világon megírták, hogy Mo-on már megint megszűnt a sajtószabadság és a csúnya Orbán meg a jogállam......

Nem tudom, én csak olvasgatok néha. Hozzászólásokat is. Találkoztam mát Tunya nevével.

Az index mutató valóban veszélyt jelzett, csak a függetlenobjektívek elfelejtették közölni, hogy a veszély ballib oldalról fenyegeti őket és régóta.
Gyurcsánynak ebben rutinja van:

,Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. ,

Mondta Gyurcsány az őszödi beszédben:-))))

Kéne egy ilyen hatékony nemzetközi jobboldali mediahalozatot felépíteni.

Nem számít. Akkor is az orruk alá kell dugni. Sokkal jobb, mintha nem teszünk semmit.
Egyébként biztosan van, aki túlzásnak tartja az ellenünk folytatott háborút, de nem mer a véleményének hangot adni. Dübörög a liberalfasizmus.

Egyetértünk.
A három bige irogatott leveleket az EP képviselőknek az EP megalakulása után szinte azonnal. Miért ne használhatnak mi is ezt a technológiát?
Ráadásul a helyzet súlyos, mert az EP alelnökéről van szó.

Saját magukat kényszerítették rá az egyben maradásra, hiszen melyik tulaj akar felvenni ilyen mentalitású munkavállalót?

Fals bejelentkezések is lehetnek. Hogy lehet, hogy 198000 bejelentkezett nem szól hozzá?
Fel van ez tupirozva.

Jó, csinálják ők.
Ott olyan durva a stílus, a személyeskedés, beszélgetni nem kéne, csak a linket berakni.

Erről feltehetőleg nem lehet nemzeti konzultációt tartani, de azt hiszem, nem kevesen véleményeznék ugyanezt. A helyzet sokkal rosszabb, mint ahogy látszik.

Jellemző, h. pl. Gödön ott nyert igazán a szörny koalíció, ahol a legtöbb CSOK-ot fölvették. Jó, a Fidesz itt nem volt meggyőző, de akkor is, világos lehetett volna, h. mi lesz, ha ezek visszajönnk.

Ennek a 90 embernek sorsa nem sokat nyom a latba a DK szerint.
Úgy tűnt K, ez a 90 ember elkapkodták a felmondást. Hétfőig várniuk kellett volna. Ők maguk meséltek a Dobrevet és a Nyakörv, rájöttek, hogy Dull rendesen átverte őket.

Válaszok:
Megtalálta | 2020. július 26. 15:15

Ki nem sz...a le, hogy az ilyen zápultagy libernyák, mint te, mire gondol?

Így igaz, aki kopogtat, annak ajtót nyitnak.
Igaz, az EU Parlamentben ez nem megy egyik napról a másikra.
De ez az egyik kézenfekvő feladat.

"Pénteken az Index több mint 80 munkatársa mondott fel, miután a héten a tulajdonos alapítvány igazgatóságát vezető Bodolai László felmentette Dull Szabolcs főszerkesztőt. Fábián Tamás leírta, miért döntöttek a távozás mellett. A hír bejárta a nemzetközi médiát is, péntek este több ezren álltak ki az Index mellett Budapesten. Az ügy hátteréről ebben a cikkben írtunk: Hideg és számító hatalom végezte ki az ország legolvasottabb lapját. A távozó indexesek friss Facebook-oldalát egy nap alatt már 150 ezren belájkolták."

Szia!
Már rájöttek, hogy csak használták őket. Akkor jöhettek rá, amikor ők maguk mesélték el, hogy politikailag kézben voltak tartva.
Nagy lehet a csalódottságuk, mert valóban komolyan elhitték a saját függetlenségüket:-) mi soha nem hittük el:-)

A Klári Ferije mostanában eltűnt. Kb egy éve mondták róla, hogy csak délelőtt lehet vele beszélni, mert aztán részeg. Lehet, hogy előrébb hozta a lerészegedést.

???

Nagyon is életszerű, amit ír.
Elég egyértelmű az irány: lesz egy "vanmásikindex", megtámogatva a mártírnarratívával.

Néhány hét, hónap múlva meglátjuk.

Hát szerintem most elbaszták a dolgot, elég komoly patthelyzet alakult. A tulajnak semmit nem ér az Index.hu domain, ha nincs mögötte szerkesztőség, a szerkesztőség meg az index.hu felülete nélkül max a Facebookon tud üzengetni. A hirdetők meg valószínűleg tényleg menekülnek, mert a bizonytalanság szar dolog. Még ha vissza is csinálják ezt az egészet, akkor sem lesz már a régi.

Ebből az egészből a konkurencia profitál csak, a 24 és a 444.

Nagy a valószínűsége.

"Ők maguk meséltek a Dobrevet és a Nyakörv, rájöttek, hogy Dull rendesen átverte őket."

Erről hol találni valami infót?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés