Toxikus férfiasság – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. július 22. 13:23

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy életünket körülveszik a toxikus férfiasság szimbólumai. Ugyanerre a megállapításra jutott Leslie Kern, a Metropolis építészeti & tervezési magazin szerzője is, a professzornő szerint ugyanis városaink „üvegplafonokból, fallikus tornyokból, veszélyes utcákból és sötét sikátorokból állnak, amelyekben a férfierő ölt testet fizikálisan és metaforikusan is”. Nem véletlen mondta Jane Darke, feminista földrajztudós, hogy „városaink a kőbe, téglába, üvegbe és betonba vésett patriarchátus”. A magasba emelkedő építmények és köztük futó utcák, illetve sötét sikátorok mind a férfiak férfiasságát dicsérik, miközben a nőkről és nőiességről tudomást sem vesznek.  „A nők ösztönösen megértik a város üzenetét: ez nem a te helyed” – foglalta össze Kern professzornő a városokban uralkodó elnyomó férfiasság problémáját. De milyen lenne a nők által épített város? Földbe vájt és alagutakkal teli? Megannyi kérdés.

Ha már az urbanisztikánál tartunk, a héten az is kiderült, hogy a jelzőlámpák is lehetnek rasszisták.  Az Egyesült Államokban ugyanis a gyalogos-átkelőhelyeken egy fehérszínű sétáló ember gyullad fel a lámpákon, mikor a gyalogosok szabadon keresztülmehetnek az úttesten. Ez pedig mi más lenne, ha nem rasszizmus és a fehér felsőbbrendűség megnyilvánulása, ugyanis egy fehér ember alakja mondja meg, hogy mit csináljon egy afroamerikai vagy latino. „Tudom, hogy a fehér emberek szeretnek majdnem mindent irányítani, amit mindenki csinál. De mióta szólhatnak bele abba is, hogy mikor kelhetünk át az úton?” – tette fel magának a kérdést David Kaufman publicista. Sajnos később kiderült, hogy az USA-ban azért világít fekete alapon fehér lámpa a gyalogosátkelőknél, mert ezt tudja leggyorsabban és legbiztonságosabban érzékelni az emberi retina. Persze kérdés, hogy ennek ellenére maradhat-e minden úgy, ahogy van, mivel a rasszizmus akkor is több életet követel, mint a közlekedési balesetek.

Hősünk a héten egyértelműen a Brooklyni Egyetem, melynek sikerült megvalósítania a legdurvább South Park részt is és létrehozta a Tolerancia Haláltáborát. Az amerikai intézmény ugyanis átnevelő táborba küldené és megbélyegezné azokat a tanárait, akiknek a színesbőrű hallgatói rossz jegyeket kapnak. „Fel kell derítenünk azokat az akadályokat, amelyekkel a fekete- és színesbőrű hallgatóknak szembe kell nézniük az egyetemen, és egy támogatóbb környezetet kell teremtenünk az egyetemi karrierjük sikeressége érdekében” – fogalmazott az új irányelv kapcsán az egyetem rektora. Felkészül Mr. Furkó!

A CNN sem tétlenkedett a héten és összeállított egy „újbeszél” szótárat, hogy a továbbiakban ne bánthassuk meg akaratlanul sem nem fehér embertársainkat. „Az olyan szavak, mint a „slave” és a „master” nagyon beépültek a szókincsünkbe és szinte tudat alatt idézik fel a faji rabszolgaság és az egyesült államokbeli rasszizmus történtét” – fogalmaz Elizabeth Pryor, a Massachusetts állambeli Smith College egyik egyetemi docense. Az említett slave és master kifejezéseket főleg az informatikában használják. Tehát leginkább rasszista processzorok adnak parancsokat alávetett videokártyák videókártyáinak. Ez azonban ugyanolyan rasszizmus, ezért a következő szavak törlésére lenne szükség: „fehérlista/feketelista”, „lincselés”, és az „öntelt” szavakat mindenképp tiltani kellene.

A múlt héten a Pokémon egyik karakteréről derült ki, hogy valójában leszbikus, most a Scooby-Doo film írója, James Gunn fedte fel, hogy Velma Dinkley karaktere nyíltan homoszexuális lett volna, ha a felvilágosulatlan Warner Bros meg nem gátolja. Egy rejtéllyel kevesebb!

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy még inkább érzékenyítik a Star Wars-t, arról is, hogy tovább gyűrűzik a botrány J. K. Rowling transzfób kijelentése miatt. Ahogy arról is olvashatnak, hogy hogyan követett el egy 12 éves kisfiú brutális rasszista bűncselekményt.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanúgy, mint ahogy a néger szóval is van. (teljes az analógia az itteni zsidó-holokauszt és az ottani néger-rabszolgaság fogalmak között)
Szóval a négerek nyugodtan beszélhetnek majd a rabszolgaságról, az csak a rasszista fehérek számára lesz tiltott - mármint, ha szabadon hagyják ezt az elmebajt burjánzani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés