Legyen igaza Navracsics Tibornak: a nyertes az Európai Unió

2020. július 21. 16:35

Karácsony Gergely
Facebook
Mert ezzel nyer minden európai magyar demokrata is.

„Az Európai Unió állam- és kormányfőinek megállapodása kedvező Magyarország számára, de korántsem olyan kedvező a magyar kormánynak. A látszólagos ellentmondás feloldása egyszerű: a kormány nem egyenlő Magyarországgal. Ezen túl nem is nagyon mennék bele a sehova nem vezető vitába, hogy akkor most ki nyert, ki veszített, ki a fickó, és ki fickósabb. Mert a lényeg mégiscsak ez: valóban nagy dolog, hogy az Európai Unió saját korábbi dogmáit felülírva a járvány és a gazdasági válság sújtotta tagállamok segítségére siet. És ezzel egyszer és mindenkorra kiradírozhatunk egy sokat sulykolt hazugságot is: nem a Türk Tanács, nem a kipcsakok közössége, nem is a keleti autokráciák, hanem az Európai Unió tud és akar segíteni. És pont. A kérdés mostantól az, hogy a helyreállítási alapból és a hétéves költségvetésből Magyarországnak jutó pénzt hogyan lehet okosan és jól elkölteni – a többség érdekében és nem csak kevesek hasznára. Fontos, hogy a pénz korrupciótól, csalásoktól mentes felhasználása ellenőrizhető legyen. Nevezhetjük ezt akár jogállami mechanizmusnak is, de magyar nemzeti érdeknek mindenképpen.

Mivel a helyreállítási alapból nem úgy általában, hanem konkrét programok alapján kap pénzt az ország, ezen programok kidolgozásába a partnerségi elv alapján az önkormányzatokat be kell vonnia a kormánynak. Mivel a segítség elsősorban azoknak van szánva, ahol a járvány és a gazdasági válság a legnagyobb gondot okozza, ezért Budapest magától értetődően tart igényt a pénz felhasználásának folyamatában való részvételre. És legyen világos: Budapestnek, szemben a kormánnyal, egyáltalán nincs ellenére a jogállami normák betartása. Mert nekünk ez hitünkből, meggyőződésünkből fakad. Örömteli fejlemény, hogy a magyar kormány minden próbálkozása ellenére továbbra is asztalon van a civilek mellett az önkormányzatok közvetlen támogatása is. Tovább folytatjuk az érvelést ennek érdekében, megerősítve az együttműködést az európai nagyvárosok főpolgármestereinek egyre bővülő körével.

Mivel az új uniós költségvetés kiemelt célja a klímavédelem, Budapest ennek a hétéves ciklusnak nyertese kell legyen. Ehhez együttműködés kell, rajtunk nem fog múlni. Lesz még hosszú vita a részletekről Európában, itthon pedig a színvonalas ki nyert, ki veszített vita tart még egy ideig. Legyen igaza Navracsics Tibornak: a nyertes az Európai Unió. Mert ezzel nyer minden európai magyar demokrata is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A semmitmondás-semmit tevés bajnoka ismét posztolt.

te visszataszito es rendkivul undorito fereg. Neked nem mondtak hogy ajandek lonak ne nezd a fogat? Plane ne szold le. A turk nepek, keleti barataink egybol es gyorsan adtak, akkor mikor kellett. Nem milliardokat. Annyit adtak amennyit tudtak a sajat kevesbol. De ezt letagadni, ritka fekete lelekre vall.
Az unio adhatott volna sokkal tobbet is es sokkal gyorsabban is. Most, lassan fel eve a valsag kezdete utan szavaznak meg valamit hogy majd esetleg. Hitelt. Kamatra.
Kosz.

Totális szereptévesztés...

Penzszagra gyul a varoshazi vad, ahogy magukat nevezik: europai ez meg az. Giz-gaz.
Szora sem erdemes ez a nagyranott, joltaplalt ovodas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés