Továbbra is segítik a magyar rendőrök Szerbia és Észak-Macedónia határvédelmét

2020. július 20. 16:32
A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza a Magyarországra, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban.

Továbbra is segítik a magyar rendőrök Szerbia és Észak-Macedónia határőrizetét – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján. A közleményben kiemelték: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza a Magyarországra, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében felajánlotta támogatását a nyugat-balkáni országoknak. A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken lévő utakon is. A kontingensek terepjárókkal, éjjellátó készülékekkel, kézi és mobil hőkamerával segítik az érintett határszakasz védelmét.

A Szerbiába induló 44. és az Észak-Macedóniába induló 51. magyar rendőri kontingens tagjait hétfőn Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta. A 30 tagú észak-macedón, valamint a 20 tagú szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják. Kitértek arra is, hogy az Észak-Macedóniából és Szerbiából hazatérő kontingensek tagjai – ugyanúgy, mint a magánútról hazatérő magyar állampolgárok – a  koronavírusteszt negatív eredményééig járványügyi megfigyelés alatt maradnak, ez időre szolgálatmentességet kapnak. Esetükben a teszt költségét a rendőrség állja.

(MTI)

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés