Plusz-mínusz: Európa nincs abban a helyzetben, hogy ne állapodjanak meg

2020. július 20. 20:06
Milyen érdekek mozgatják a döntéshozókat és mi lehet a legjobb hazánk számára? A Plusz-mínusz hétfői adásában erre keresték a választ a műsor vendégei: Nagy József újságíró és Boros Bánk Levente politikai elemző.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi értékelését meghallgatva a műsorvezető első kérdése vendégei felé az volt, hogyan látják az eseményeket.

„A forgatókönyv alapján ment eddig a történet, mindenki kötötte az ebet a karóhoz, de mint ahogy az EU-ban szokott lenni az álláspontok közelednek szépen, lépésről lépésre – kezdte Boros Bánk Levente. A Nézőpont Intézet vezető elemzője hozzátette „politikusokról van szó, akik államokat vezetnek, (…) és saját érdekük is, hogy megállapodjanak valamilyen formában. Ami a legfontosabb, ez most nem egy uniós szerződés, (…) ami ráér csúszni. Európa most nincs abban a helyzetben, hogy ne állapodjanak meg” – fogalmazott. 

 „Nem tudom mikor lesz meg a megállapodás, nyilván mindenki érdeke, hogy meglegyen” – reagált Nagy József, a 24.hu újságírója, aki úgy látja „ha most nem lesz megállapodás, akkor majd leülnek néhány hét múlva újra”. Hozzátette: „Bár senkinek sem érdeke az, hogy húzzák az időt.”

Címlapkép: Youtube

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A témát ketté kell választani.
Az egyik a költségvetés.
Hollandia vezetésével a többi három ugyanazt játssza, amit a britek tette. Minél több visszatérítést kiharcolni a befizetéseikből. Hagyni kell őket, mert amennyiben akadályozzák a megállapodást, akkor a 2013-2020 számok évi egytizenkettedik részei lesznek az irányadók, ha tavaszig nem lesz megállapodás.

A másik a felvételre tervezett 750 milliárd hitel elosztása.
Amennyiben megakadályozzák a megállapodást, a déli államok csődbe fognak menni. Mivel mindegyik tagja az euróövezetnek, ezt az euró árfolyamára hatást fog gyakorolni. Ezt pedig az akadékoskodó - Svédország nem - három ország is meg fogja érezni.

Hajrá smucigok!

Nyilván megállapodnak, csak éppen kilátástalan az egész. Minden ugyanúgy marad, csak +30%-nyi államadóssággal. Olaszországnak, Portugáliának még egy dobása maradt, aztán vége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés